Regisztráció Elfelejtett jelszó

Zoom a Konzumra

Re: Az egyetlen érték eladása

#725941 joepappa Előzmény: #718917

nézem mekkor rally van itt, aszittem pluszban vagyok már, nem is tudom mióta tartom ezt a szutykot, ránézek a számlára aztán meglátom hogy a saját ár 25. még tartom.

#702190 Bacherachi_rabbi Előzmény: #702187

Shalom, itt a Bacherachi Rabbi!

A vételárat nem véletlenül nem hozták nyilvánosságra, ami azért elvárható lett volna. Amint már írtuk, az igazi baj, hogy egy stabil cash-termelő eszköz ment ki, és ami maradt, az nem sokat ér. Az építőipari egységek egy része meg már be van zárva, így hiába lesz építőipari fellendülés, ebből már nem tud profitálni a Konzum.

Az eladás egyébként lehet, hogy kényszer volt, pont a hitelt finanszírozó bank bérli az épület alját, lehet, hogy szívesebben látták a saját portfoliojukban, biztonságban az ingatlant, mint megvárni azt, hogy valaki más vigye...

Shalom,

A Bacherachi Rabbi

#702187 akpo7 Előzmény: #702183

A tőkebevonás esélye az ingatlaneladással sztem minimálisra csökkent.

Nade, a hitelei egy részétől legalább megszabadult a cég.

A hitelek összetételét nézve viszont van még mit előteremteni 2015-ig... éppen ezért nem ártana tudni a bef. ingatlan valós eladási árát, hogy lehessen látni, mire van még fedezet a 2015-ös lejáratokból, mert nem termeli magát hülyére cash-ből a cég... nem is beszélve arról, hogy mi terv a megmaradt zsével...

2014-ben kiderül az is, mit tudnak kihozni az építőiparból, ami idén azért annyira már nem muzsikál rosszul. Ha így is (masszív) veszteségek maradnak, akkor irány a 0, ha nem, akkor mehet feljebb is az ár, hiszen a főtevékenység eddig sem az ingatlanhasznosítás volt.

Az egyetlen érték eladása

#702183 Bacherachi_rabbi

Shalom, itt a Bacherachi Rabbi!

A Konzum ingatlanjainak gyöngyszeme veszett kárba sajnos az áruházzal, amely egy impozáns irodaház és egy több szintes áruház a pécsi Zsinagóga tőszomszédságában. Az egyetlen érték volt ebben a cégben.

http://bet.hu/newkibdata/117004780/KON140505ER01H.pdf

Jelenleg működésképtelen, masszívan veszteséges tüzép-telepek (javarészt bezárt telepek) alkotják a működés gerincét és az ingatlan-portfoliót, szerencsére a hitelállomány is csökken. Ha eladja mindenét és visszafizeti a hiteleit az NYRT, akkor pont nulla marad, vagy még annyi sem a részvényeseknek.

Szomorú história, bár Hitközségünk már 2008-ban mondogatta, hogy ez a cég (újautó-kereskedelem és építőipír) nem éppen prosperáló környezetben működik.

Még működik.

Shalom,

A Bacherachi Rabbi

Re: tranzakció

#698484 akpo7 Előzmény: #698354

feltételezem, hogy nem elherdálták, de ebből én azt látom, hogy a tőkeemelés esélytelen már / sztem reális áron ment el és megszabadulnak az eddig jelentős mínuszokat hozó hiteltől

aztán ha az építőipari tev. pluszos tud lenni, továbbá nem kilopják a maradék zsét, akkor elkaphat egy felfele irányt, ha nem, akkor...

17

#690919 akpo7

Ezzel a mai 17 huffal atl-re sikerult utni? A cegrol amugy semmi negativ nem hallatszik, megis egyre lejjebb megy az arfolyam. Erdekes...

Re: "Ingyen"hitel

#688803 Kissherceg Előzmény: #683725

Az építőiparban 5 672 cég szűnt meg 2013-ban, 11 százalékkal több, mint egy évvel korábban, és 10 százalékkal több, mint amennyit az ágazat eddigi legrosszabb évnek tekintett 2010-ben töröltek - közölte az Opten céginformációs szolgáltató csütörtökön az MTI-vel.

A megszűnéshez vezető okok között látványosan vezet - 4140 eljárással - a felszámolás. Az ezekből következő cégbírósági törlések száma maga is rekordot döntött másfélezer eljárással. A közlemény szerint az idén várhatóan megnő a kényszertörlési eljárás súlya a megszűnéshez vezető okok között, a felszámolás pedig visszaszorul.

Míg a 2012-őt megelőző években negyedévente átlagosan 1400-1500 új céget alapítottak az ágazatban, a szám tavaly 884-re mérséklődött. Ez a megszűnések számának emelkedésével együtt oda vezetett, hogy 2012-ben és 2013-ban - az újkori magyar történelemben első alkalommal - tartósan csökkent az ágazatban működő cégek száma.

Re: "Ingyen"hitel

#676627 akpo7 Előzmény: #676291

A tavalyiakból még van, de remélem, 50 körül azért majd dobható lesz nemsokára az is. :)