Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

rbbj portfolio

Re: nincs cím

#701668 Ddavid Előzmény: #701664

Akkor csak nekem nagy dolog, mert itt van tőke is a dolgok mögött, ezért lepődtem meg a napon belül felívelésen. De OFF vége.

#701664 rbbj11 Előzmény: #701660

felrobbant?? -1%....

simán tud mozogni napon belül +7%-ot is, mostanában többször elöfordult, a mai átlag alatti, nem tudom, te mit látsz...

#701662 rbbj11 Előzmény: #701660

azt nézem, hogy dax elmult 20 evben ilyen hosszu oldalazasbol mindig letört, min. 15%-ot esett, jellemzöen sokkal többet is, és nem egy medve piac kezdödött igy

#701653 Janicroft Előzmény: #701636

Reports: Siemens offer to Alstom - energy for trains • 3:40 AM

Siemens (SI) has reportedly offered to swap its train business with Alstom's (ALSMY) energy operations and make an additional cash payment.

Siemens is also willing to meet or even top an offer from GE (GE) for Alstom's energy assets that values the French group at $13B, and it has made guarantees about jobs, management positions and locations.

Siemens would consider a straight purchase of Alstom's energy business as well; either way, the German company has the backing of the French government, although GE's bid might encounter less EU regulatory opposition.

GE CEO Jeff Immelt is set to meet French President Francois Hollande and Economy Minister Arnaud Montebourg today to discuss Alstom. Immelt was due to meet Montebourg yesterday, but the latter postponed the talks.

#701636 Janicroft Előzmény: #701612

Jaaaa, hogy neked már van Alstom pakkod, ezt nem tudtam! :) Az ajánlat rv-re lebontva nem tudom mit jelent mert 13 milliárd USD-ről beszélnek, de nem az egész Alstom-ért, csak a Power business-ért.

Közben a Siemens azt mondja hogy ők cserélnének, az Alstom Power business-ért adnák cserébe a Siemens vasúti részlegét és egy nagy rakás pénzt.

A francia miniszer egyelőre elhalasztotta a GE-s meetinget vasárnapról erre a hétre, mert először meg akarja hallgatni az alternatív opciókat is.

A francia kormány egyszer már megmentette az Alstomot és nagyon nem szeretné hogy a GE felvásárolja és embereket rúgjanak ki... Érdekes sztori lesz ez.

#701613 rbbj11 Előzmény: #701607

nem tudom, hol lesz az alja, ha tudnám, csak ott vennék/vettem volna. Ahogy írtad, nem érdemes rövid távon találgatni. Az biztos, hogy most is nagyon olcsó gazprom, ha 20%-kal feljebb lenne, akkor is nagyon olcsó lenne. Ettől még eshet 80%-ot is...

Ha pl. innen harmadolna az ár, és figyelembe veszem, hogy csökken az értékesítése is, akkor is EGY ÉV NYERESÉGE EGYEZNE MEG A RV-ÁRRAL. Szal akár haramdolhat is, de én még sose hallottam/olvastam 1-es P/E-ről. Ettől még lehetséges. :)

#701612 rbbj11 Előzmény: #701604

én tartom alstom pakkom - egyelőre

egyébként GE ajánlat rv-re lebontva milyen árat jelent?

#701607 Ddavid Előzmény: #701603

Én is ezt mondom, mert 2900-nél néztem, hogy venni kellene, de inkább hiperaktív mókus voltam. Most meg osztival együtt kaszálnék... Nem érdemes ugrálni. :(

RBB a Gazpromot verik, de sok értelme nincs szerintem. AZ USA belelovalja az EU-t, hogy majd segít és persze csak az oroszokat akarja cseszegetni... Neked mi a véleményed milyen lokális alj lesz?

Az biztos, hogy 1-2 hónapon belül a kínaiakkal meg fognak egyezni és az legalább +löketet adhat az árfolyamnak.

#701604 Janicroft Előzmény: #701591

Bonyolódik a helyzet, a GE CEO-ja jövő héten találkozik a francia gazdasági miniszterrel, a franciák viszont nem szeretik a külföldi felvásárlókat, ezért a Siemenshez fordultak (nem mintha az nem lenne külföldi) hogy valamilyen alternatív szcenáriót találjanak ki a GE felvásárlása ellen:

http://uk.reuters.com/article/2014/04/27/uk-alstom-offer-idUKBREA3O1TA20140427

Elképzelhetőő hogy szépen feltornásszák az Alstom árát, lehet mégis meg kellene próbálni egy óvatos vételt?

#701603 rbbj11 Előzmény: #701591

tvk-ról szépen lemaradtam, 3600-on kiváló belépőt kínált, most már picit drágállom, még akkor is, ha elvileg töretlen az emelkedési trendje, és simán elérhető sztem is a kbc 5000-es irányára

#701589 rbbj11 Előzmény: #701553

én írtam itt lejjebb, hogy alstomban szigetforduló, szal sztem nagyon is érdekes

#701553 Lebleuf Előzmény: #701552

kösz azt pont nem használom…

GE Alstom takeover érdekes lehet szerinted vagy már nem?

#701551 Janicroft Előzmény: #701528

Megfordult a fejemben a Vivendi bővítés, 19,81-en vettem március 26-án, ma 19,62-ig jött vissza, holott megfordult már 21 EUR-n is. Szóval agyalok rajta, egy dolog tart vissza, mégpedig az hogy az eredeti pozícióm is elegendő méretű, szóval még agyalok rajta, de szerintem egy pár darabot veszek még hozzá mert a sztori sértetlen, csak megy a para a ruszkik miatt.