Regisztráció Elfelejtett jelszó

AAPL - Apple Inc.

2014 Q2

#701314 Janicroft

http://www.apple.com/pr/library/2014/04/23Apple-Reports-Second-Quarter-Results.html

http://appleblog.blog.hu/2014/04/23/tulteljesitette_a_piaci_varakozasokat_az_apple_de_ipadbol_keves_fogyott_q2_2014_negyedeves

Bevétel 2014/Q2: 45,6 milliárd dollár

Bevétel 2013/Q2: 43,6 milliárd dollár

Változás: + 5%

Elemzői becslés: 43,5 milliárd dollár

Apple korábbi előrejelzése: 42-44 milliárd dollár

Az Apple a saját tippjét és az elemzői becsléseket is túlteljesítette.

Nyereség 2014/Q2: 10,2 milliárd dollár

Nyereség 2013/Q2: 9,5 milliárd dollár

Változás: + 7%

Itt az előző negyedéves eredményhez képest egy fontos változást láthatunk: a profit növekedése meredekebb, mint a bevételé, vagyis sikerült a margint a befektetői igényeknek megfelelően széthúzni. Ez pont ellentétes azzal, ami az Apple-t az utóbbi időben jellemezte.

Eladott iPhone 2014/Q2: 43,7 millió db

Eladott iPhone 2013/Q2: 37,4 millió db

Elemzői becslés: 38 millió db

Változás: + 17%

Szép eredmény. Persze az előző negyedéves, rekord karácsonyi 51 millió darabot nem sikerült megközelíteni, de ez már majdnem annyi, amennyit tavaly karácsonykor sikerült értékesíteni. Ami egy év eleji három hónaphoz képest szokatlanul jó, az elemzők még keresik az állukat a földön.

Re: A Nike FuelBand félreáll az iWatch útjából

#701311 Koffein Előzmény: #701308

a drága android készülékek közt vannak jók, én most a samsung s4minivel megvagyok elégedve, de ez a széria már kezd javulni s4/s5... habár tény, hogy az alma alatt sokkal jobb szoftver van...

#701308 Bendeguz Előzmény: #701307

Köszi. Van sok jó/jobb készülék nála, de nem kísérletezek az ócska férc androiddal többé.

#701307 Janicroft Előzmény: #701306

Remelem es hiszem hogy örömödet fogod lelni ebben a készülékben.

Mellesleg az Apple +8%-ban van pia zárás után, Tim Cook most magyarázza a gyj rettentően jó számait!

Nem tudom hova adtak el ennyi iPhone-t egy nem ünnepi szezonban, de marha jók lettek a számok, nagyon örülök neki!

#701306 Bendeguz Előzmény: #701252

3 év idegzsába után végre ma megrendeltem az első iphone-omat. 5s, 199€ osztrák T-mobilenál. Rakás xar az android, soha többé!

#701270 Fornit Előzmény: #701269

Ha mindenki ezt csinálná bezárhatna a cég :)

#701269 Janicroft Előzmény: #701252

Ne is azért vegyél ilyet mert az a neve hogy okos, azért vegyél ilyet mert szükséged van rá. Ha nincs, akkor ne vegyél, ilyen egyszerű :)

#701252 rbbj11 Előzmény: #701234

engem maga a kifejezés, hogy okosakármi olyan undort keltett bennem az elsö perctöl, hogy már csak ezért sem lesz soha ilyen termékem (sem óra, sem telefon sem más) :)

Ha máshogy hívták volna, talán vettem volna. Ahogy intelligens mosóport sem veszek. Az ember egyedül lehet okos és intelligens, egy termékre nekem sose aggasszanak ilyen jelzöt, vagy ha megteszik, bojkottálom :)

A Nike FuelBand félreáll az iWatch útjából

#701234 Janicroft

Hoppá% Érdekes hír:

http://appleblog.blog.hu/2014/04/22/a_nike_fuelband_felreall_az_iwatch_utjabol

A Cneten jelent meg először, hogy a Nike kinyírja a FuelBand kiegészítőt. Kiderült, hogy a szoftverre szeretnének koncentrálni, magát a hordható eszközt tényleg kivégzik, a 70 fős fejlesztőcsapatot pedig elküldik.

Hirtelen döntésnek tűnik, nem volt nagyon előzménye. Őszre például egy vékonyabb verziót ígértek, és nemrég indítottak el egy Nike+ FuelLab projektet San Franciscóban. És noha nem ment olyan jól a kütyü, nem is muzsikált rosszul: az eladott activity trackerek 10 százaléka volt a Nike terméke. Persze a Fitbit (68%) és a Jawbone (19%) is messze lekörözte az NPD kimutatása szerint, de hármójukon kívül nem rúgott más labdába.

Még Tim Cookon is láttak egy FuelBandet korábban, az Apple és a Nike szoros kapcsolata egyébként is közismert. A fitnesz-szolgáltatások promotálásában az Apple rendezvényein feltétlenül a Nike léphet színpadra, és senki más.

Éppen ezért lehet gondolkodni azon, hogy a háttérben egy megállapodás áll. Hiszen a Nike továbbra is gőzerővel fejleszti a FuelBand alkalmazást, csak épp a hardvert húzza ki a szoftver alól. Ez pedig azt jelenti, hogy létezik jobb hardver, amivel sokkal több emberhez juthatnak el, sokkal nagyobb hasznot remélve. Sejtésem szerint ez az iWatch lesz.

Annyit tennék hozzá hogy nem szabad elfelejteni hogy Tim Cook ott csücsül a Nike igazgatótanácsában, ezt is érdemes elolvasni:

http://upstart.bizjournals.com/news/technology/2014/04/21/apples-tim-cook-on-nike-fuelband.html

Tuti hogy jön az iWatch, többé ez már nem kérdés.

Re: nincs cím

#701224 Janicroft Előzmény: #701210

Nekem az is nagyon szimpatikus volt hogy az egész videót Tim Cook mondta alá, ezzel is jelezve az elkötelezettséget az ügy iránt. Most már csak egy jó gyj kell (sajnos a mostani nem lesz az)...

Apple CFO Oppenheimer to retire

#693552 Janicroft

Oppenheimer nyugdíjba vonul:

Peter Oppenheimer will be departing in September and be replaced by Luca Maestri - currently VP of Finance and corporate controller - who will begin easing into the role in June. Oppenheimer has been CFO of Apple (AAPL) for the last decade.

Apple seemingly planned for the transition a year ago when it brought on Maestri from the CFO role at Xerox.

Oppenheimer: "It is time for me to take time for myself and my family."

Shares +0.6% premarket

Re: Jön az iFerrari és az iVolvo?

#693551 Janicroft Előzmény: #693418

Tényleg nagyon szép, örülök hogy a cég végre betör ebbe az iparágba is.

Re: Jön az iFerrari és az iVolvo?

#693379 Koffein Előzmény: #693363

a listán én is meglepődtem... de gondolom a felsőbb kategóriákban lesz elérhető az ios, vagy választott lesz az op rendszer, mert van autógyártó, aki mind a4 gyártóval leszerződött...