Regisztráció Elfelejtett jelszó

Mtelekom részvény

Re: nincs cím

#701770 Janicroft Előzmény: #701769

Majd ha holnap reggel bejelentik hogy Carlos Slim belenyúl a magyar piacba akkor meg siránkozni fogsz! :DDD

Egyébként a papír tényleg jó, jelenleg ne megy semerre, de majd fog (ez nagyjából Nyeretlen szintű megállapítás volt). Tényleg, merre vágtat a jó öreg Nyeretlen, egy ideje nem hallatott magáról?

#701328 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #701164

Ezt meg mi lelte, kicsit nem figyelek rá, oszt skyrocket van! :-) De nem tiltakozom, mehetné még vagy 5%-ot akkor egy részét eladnám!

off Egonnál a Mtelekom…

#701225 WePi.

off

Egonnál a Mtelekom (és az OTP) mai elemzése helyett nálatok is csak a főoldal jön be?

on

#701164 Janicroft Előzmény: #700929

Ezt én valahogy úgy tudom elképzelni hogy egy nap meglátunk egy hasonló cikket a Magyar Telekomról is, aztán kilövünk mint a rakéta! :D

kiszórtam mindet 314en..…

#701162 Ibiza

kiszórtam mindet 314en..meglátjuk..nem tudom lesz e közgyűlés mostanában..

#700964 Stiv Előzmény: #700901

A hírre nagy volt az öröm, + 2 forint :)

A forgalommal már csinálhatnának valamit,mert ez így agyrém kategória....Nagyobb kötés nélkül tegnap se lett volna semmi forgalom.....

#700929 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #700901

A héten nem nagyon követtem az eseményeket...de ez a "papír" még mindig egy ótvar! :-) Itt komoly elmozdulás csak akkor lesz mikor "kiszivárog" a kivásárlás :-) Majd szivárogtatok... el is kezdem..egyre közelebb vagyunk hozzá... :-) én azt tanácslom Neked, mindig puhíts a nyerged alatt egy keveset, én így teszek! :-)

#700901 birkanyiiroo Előzmény: #700867

Mai 0,65%-os rallival szépen be is árazták a mendemondát. Kedden kijózanodás után jöhet a korrekció... :) 300 alatt továbbra is várom szeretettel egy sörétes futamra.

#700867 Stiv Előzmény: #700151

Ismét indulhat a Magyar Telekom felvásárlási sztori

A szlovák költségvetési tervezet alapján a szlovák kormány az ország GDP-jének közel 1,3 százalékát, vagyis közel 1 milliárd eurós bevételt szeretne a Slovak Telekom privatizációjából, írja a Hospodarske Noviny.

A sztori a Magyar Telekom szempontjából azért érdekes, mert a Slovak Telekom 51 százalékos tulajdonosa a magyar cég anyavállalata, a Deutsche Telekom, amelyet már korábban is szóba hozta a Slovak Telekom esetleges felvásárlásával kapcsolatban. A DT hivatalos álláspontja szerint a német cég támogatja a Slovak Telekom tőzsdére bocsátását vagy a szlovák állam részesedésének harmadik fél részére történő eladását is.

Amennyiben a Deutsche Telekom tovább terjeszkedik a régióban, az megmozgathatja a befektetők fantáziáját, egyre többen spekulálhatnak arra, hogy a német cég a Magyar Telekomban is növeli részesedését, és akár ki is vezethetik a Magyar Telekom részvényeit a tőzsdéről.

http://www.portfolio.hu/vallalatok/telekom/ismet_indulhat_a_magyar_telekom_felvasarlasi_sztori.5.198007.html

#700151 Kissherceg Előzmény: #699926

A Magyar Telekom Nyrt. pénteki éves rendes közgyűlése úgy döntött, hogy az igazgatóság javaslatára az idén nem fizet osztalékot, a tavalyi üzleti év nyereségét az eredménytartalékba helyezik.

Tavaly részvényenként 50 forintos osztalékot kaptak a távközlési szolgáltató részvényesei.

A Magyar Telekom Nyrt. a magyar számviteli törvény szerint 32,133 milliárd forint adózott eredményt ért el 2013-ban, és a teljes nyereséget eredménytartalékba helyezi.

A nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerinti konszolidált 2013. évi jelentést a közgyűlés 1091 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 28,855 milliárd forint adózott eredménnyel hagyta jóvá. A csoport konszolidált árbevétele 637,5 milliárd forint volt tavaly a 2012. évi 607,1 milliárd forint után.

A közgyűlésen a részvényesek 65,64 százaléka volt jelen.

Christopher Mattheisen, a társaság vezérigazgatója az igazgatóság jelentését ismertetve elmondta, hogy a vállalat a 2013-as üzleti évben kiválóan teljesített az összes fontos piaci szegmensben, és minden területen növelte piaci részesedését. Tavaly az egymást követő második évben bevételnövekedést ért el a cég, és a pénzügyi teljesítményében is elindult a trendforduló.

A beszámoló szerint elsősorban a szabad cash-flow csökkenése, illetve a nettó eladósodottsági ráta emelkedése indokolta azt, hogy a társaság az idén nem fizet osztalékot.

A következő évekre szóló stratégiájában a Telekom arra törekszik, hogy ne csak távközlési szolgáltató legyen, hanem diverzifikálja portfólióját, és bekapcsoljon olyan szolgáltatási területeket is, mint az energia, a digitális otthon vagy a felhő alapú szolgáltatások. Mindezek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az eddigi trendet folytatva a vállalat növelje bevételeit - mondta el Christopher Mattheisen.

A vezérigazgató kifejtette, hogy a gazdasági környezet továbbra is kihívásokkal lesz teli, de a lakossági költésben enyhe javulás látszik és a beruházásoknál is trendforduló kezd körvonalazódni. Hozzátette, hogy a Magyar Telekom eredményei nagymértékben függnek a hazai kereslet alakulásától.

Az idei célkitűzések ismertetésekor a vezérigazgató megismételte a már korábban nyilvánosságra hozott terveket, amelyek szerint a Telekom szinten maradó, illetve legfeljebb 3 százalékkal csökkenő bevételekkel és az EBITDA (kamatok, adófizetés és értékcsökkenési leírás előtti) eredményének 7-9 százalékos csökkenésével számol az idén. Beruházásokra, a tavalyival nagyjából megegyezően, 87 milliárd forintot szán, a spektrum akvizícióra fordított összegek és az éves frekvencia díj aktiválása nélkül.