Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

Re: nincs cím

#700536 Lebleuf Előzmény: #700518

Azt a csoportot szeretném megérteni, akik azzal értenek maximálisan egyet, hogy az ügynöklista legyen titkos, a neveket fedje homály.

Erre vonatkozik a kérdésem (az idézett részben benne van az az irány, amire reflektáltál, azt a véleményt kösz.)

és olvasnék róla szívesen tanulmányt, hogy valóban indokoltabb elrejteni, mint felfedni az ügynöklistát, akár Németországi összehasonlítással, ahol, ahogy hallom előszedték a sötét nyirkos veremből az ügynökszennyest.

#700526 Turkoglu Előzmény: #700519

Még szerencse, hogy vannak ilyen kíművelt okos emberek akik remekül ítélik meg a dolgokat, és a jobb oldali média nagy igazságain nevelődve leszólhatnak másokat...

#700521 walex Előzmény: #700499

Így van.

Ez nem lefutott ügy, csak a vörös és narancsos komcsiknak valószínűleg nem érdeke nyilvánosságra hozni, különben már 2/3-dal mindkettő rég megtehette volna.

Mondjuk elnézve, hogy mennyi volt KISZ-es, MSZMP-s ül és ült a soraikban, nyilván ügynökökből sem lehet sokkal kevesebb.

#700519 matgab Előzmény: #700512

Túl magas a labda: tényleg buta vagy... Legalábbis politikailag-gazdaságilag a baloldali médián szocializálódott a folyamatokat nem figyelő ember...

#700518 matgab Előzmény: #700505

nem kell esszé, dokumentum, link elég csak a történelem folyását átgondolni...

Meg ha vannak ilyen anyagok is, azok is valszeg titkosítva vannak, nem fogja neked belinkelni senki.

Egy gyár lelkiismeretes igazgatója a 80-as évek közepén öngyilkos lett, miután a párt központi ülésén, az ország nagy cégeinek vezetői előtt elmondták, hogy milyen lesz az ország jövője, mi lesz a vállalatokkal meg az országgal, hogyan lopják szét a vállalatokat.

#700512 Pityke35 Előzmény: #700460

Buta vagyok lehet, de ez a rendszer szar, úgy ahogy van. Alapvetően nem érdekel, h ki kormányoz, a 2/3-ad viszont zavar. Zavarnak a gátlástalan törvényesített lopások, az oktatás és az eü átalakítás koncepciói, a földtörvényről történő hazudozások a közmédiában, és úgy általában a kontroll és megfontolás nélküli döntéshozatal. Zavar az urambátyám stílus, a szakmaiság felülírása lojalitással, a szolidaritás kiirtása a köztudatból, a munka alapú társadalmi reformok a tudás alapú helyett, a cinizmus, az erőből kormányzás. Zavar az eu ellenes retorika, holott az eu kassza tartja életben az országot, a multiellenesség, holott az export 67%-a multi produkció. Röhejes pálinka harc, röhejes az államadósság elleni harc, röhejes az MMA mint intézmény, paks2 nincs megtöltve tartalommal de azé ****a.

Többet szeretnék tudni valóban, mondjuk azt, h mi a pérónak örül 2 m ember?

#700510 Tucsok Előzmény: #700509

A kutatás abból áll hogy beíród a keresőbe pl.:Kövér László.A szuper titkos Wikipédia megadja a választ.

#700509 Tucsok Előzmény: #700505

Nem kell nagy kutatás,nézd meg a három utolsó KISZ titkár életútját ( Nagy Imre,Kiss Péter,Gyurcsány Ferenc). A sokat átkozott Aczél György közeli munkatársa Lendvai Ildikó.Horn,Martonyi,Nyers,Matolcsi csak az jéghegy csúcsa amit hirtelen le tudok írni.

#700505 Lebleuf Előzmény: #700501

„sztem a békés átmenet ára volt az ügynökök titkosítása a gazdasági hatalom és a termelő javak egy részének átadása.”

E fenti kijelentéssel egyetértők:

Dobnátok linket, kutatást, esszét, valamilyen munkát arról, hogy ezt valaki mélységében, és keresztmetszetében körüljárta, és erre jutott?

Szeretném legalább fontolóra venni ezt a megközelítést.

#700503 Tucsok Előzmény: #700501

"sztem a békés átmenet ára volt az ügynökök titkosítása a gazdasági hatalom és a termelő javak NAGY részének átadása. "Szerintem így helyes.

#700501 Ibiza Előzmény: #700499

Én is..de korlátozott listának sincs sok eredménye.

anno kikértem a dossziémat..írták nem találtak semmit de nagyon alacsony a feldolgozottsága az adatoknak és majd később kapom..azóta is kapom...ja.

Le kell nyelni..elment ez a vonat kész..ezt Antalléknak kellett volna törvénybe rakni...ügynöklista meg a diktatúrában egy pozíció feletti beosztásban részvevők kiiktatását.de valamiért ez nem történt meg..Antall is a semmiből került elő...

sztem a békés átmenet ára volt az ügynökök titkosítása a gazdasági hatalom és a termelő javak egy részének átadása.

#700499 Csusza Előzmény: #700498

"sztem már az emberek nem is kíváncsiak az ügynökökre.."

Páran azért még lennénk...

#700498 Ibiza Előzmény: #700478

amikor alakultak a pártok mszmp-sek még hatalmi poziban voltak..nincs kétségem minden renszerváltó pártba berakták az embereiket a titkosszolgálatok....jó képességű vezető tipusú embereket..akik később poziba kerültek ezekben a pártokban..ilyen irányú szűrést ezek az új pártok nem tudtak végezni..meg sztem eszük ágában sem volt..aki jelentkezett felvették..amikor már hozzáfértek az adatokhoz (1998ban) akkor elcsodálkozhattak de kormányzó pártként nem volt cél a vezetés valamekkora százalékának a leváltása. Sok papírt meg is semmisítettek de állítólag több adatból összerakhatóak a dolgok..

sztem már az emberek nem is kíváncsiak az ügynökökre..a háttérben nyílván van oda-vissza zsarolás.

HA az volt, szerinted az…

#700481 walex

HA az volt, szerinted az rendben van, hogy részt vett a politikai életben, akárcsak a többi volt KISZ-es, MSZMP-s?

Csodás. Volt MSZMP-s iga…

#700475 walex

Csodás. Volt MSZMP-s igazgatósági tag lehet.

http://www.origo.hu/gazdasag/20140414-martonyit-a-mol-igazgatosagaba-javasoltak.html

Erről lemaradtam:

http://index.hu/belfold/2014/02/24/valasztas14/mszmp-s_volt_a_kommunistazo_fideszes/

Ez volt aztán a nagy "rendszerváltás". Nem is kell csodálkozni azon, hogy miért nem hozták nyilvánosságra az ügynöklistákat, holott mindkét oldalnak volt már 2/3-a és valószínűleg az immár harmadik 2/3-os kormány sem fogja ezt megtenni 2018-ig.

#700471 Sigorszky Előzmény: #700457

Lehet, hogy rosszul látom, de mégis úgy vélem, Ferinek még mindig sok a támogatója, persze még több embert taszított. Van vevő a bohóc-színész viselkedésére. Ha lenne mögötte épkézláb konstruktív gondolkodás is, veszélyes lehetne... Persze lehet hogy van, de ez most nem derült ki. Vagy annyi kiderülhetett tényleg, hogy szándékosan teszi tönkre azokat, akikkel színleg összefogott, hogy később megint ő lehessen az úr a háznál. Csakhogy ekkora égést 4 év alatt feledtetni, az nem fog menni.

Bajnait szürkének látom, mozgósító ereje nem túl nagy, vele ezért nem sokat tudott nyerni a tömörülésük, szerintem el fog tűnni a politikából végleg, nincs jövője. Vagy csak háttéremberként marad. Mesterházy meg egy balfék, még hogy nyugodt erő, eljátszani se nagyon tudja.

#700464 Ibiza Előzmény: #700462

:)..igaz de ő megbuggyant szegény.. a kecskés poénnál kijött a valódi énje.