Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

Re: nincs cím

#699530 Ibiza Előzmény: #699523

ezért szipogott gyurcsóti..megmondta ki kell fizetni a támogatókat..nem várnak még 4 évig.

#699529 Ibiza Előzmény: #699520

Én tudom mi a jobbik sikerének a kulcsa..járom az országot..rokonok is vannak vidéken.

ott erősek ahol magas a kisértékű kisebbségi bűnözés..magyarul a cigányok lopnak mindent..kertből ruhaszárítóról..viszik csirkét, ásót mindent... és mivel megtehetik fenyegetik a lakosságot.

Kimondják azt amit a kocsmák népe mondogat..amiről az egyszerű emberek beszélnek..populáris brahi párt.

Nem lehet senkit kirekeszteni egy társadalomból..törvények kellenek amit be is tartatnak.. mindenkivel..cigánnyal, kiválasztottal.. magyarral.. kálvinistával. mindenkivel

Szükség van nacionalista pártra de ésszel...a magyar érdekek képviseletére.

komoly párt nem beszél eus kilépésről..mert nyílvánvaló baromság..ha azt mondják újra akarják tárgyalni az eus kvótákat akkor elfogadom..

#699524 Dr. ursi Előzmény: #699523

schwarz gyuri bácsi nem ad több pénzt ? :o) hiányzott az afrikatagozat egyik tagjának 600milliója és a több sok száz millió amit a többi tag így nem mert felhasználni, h egyikük bebukott.

ennyi.

#699520 Koffein Előzmény: #699518

majd amikor a jobbik nyeri a megyék többségét, akkor visszanézel, hogy honnan indult és még jobban megérted a lényeget...

#699510 Koffein Előzmény: #699509

valahogy nem jön át, tuti ismét valami megrendezett bal oldali videó... mint ahogy előző alkalommal is kiderült :)

#699507 Scipio Előzmény: #699482

Értettem, csak a realitásában kételkedek.

1998-2014, 5 választás: Szocik: 30-44-58-1-9,5% egyéniben, ami 28,55-os átlag, ráadásul a két utóbbi egyértelmű mélypont.

Fidesz: 51-54-39-98-91% egyéniben, ami 66%-os átlag, utóbbi kettő kimagaslik, ráadásul most már neki kedveznek az új körzethatárok és az egy fordulós rendszer.

Ettől még persze még működhet a modelled, de ez már az általam vázolt földcsuszamlás mértékű vereség kategória lenne, hiszen a 66%-os átlagukat rontanák 36-ra, aminél kevesebb csak 1990-1994-ben volt. De még ekkor is így nézne ki a végeredmény: lista 39-34-19-5% szoci-fidesz-jobbik-lmp, egyéni kerületek 42-36-22% a három nagy (lmp-t képtelen vagyok egyénit nyerőként elképzelni :)):

Mandátumok: Szoci 80

Fidesz 72

Jobbik 42

LMP 5

Szerinted életképes kormányzat lenne szoci részről, vagy jönne a fidesz koalíciós vagy külső jobbikos támogatással?

#699499 Csusza Előzmény: #699331

"Amikor az osztrák Szabadságpárt (FPÖ) 2000-ben kisebb koalíciós partnerként bekerült a bécsi kormányba, a többi uniós tagállam bojkott alá vette Ausztriát: kormányaik vezetői és miniszterei a minimumra csökkentették kapcsolataikat osztrák kollégáikkal."

Mintha tegnap lett volna, úgy emlékszem. Az én hitem ebben az Európában akkor ingott meg, elég alaposan. Sokaknak ez fel sem tűnt akkor, hogy mi is történt, kimosták az agyukat a propagandával. Pedig a nagy büdös uniós demokrácia akkor csúnyán leszerepelt...

#699495 rbbj11 Előzmény: #699473

egy demokrata sosem vonhatja kétségbe a nép képességét arra, hogy megválassza a maga vezetőit.

pontosan

#699485 KawaBazsy Előzmény: #699481

No de az egyéni választókerületek 91%-ának megszerzése nem azt jelenti, h 91% szavazott rájuk. Hanem azt, h vmivel többet kaptak, mint az ellenzék az egyes helyeken, s az már győzelem. Az sajna nem számít, h mennyivel..

#699483 Koffein Előzmény: #699454

én a tv2 közvetítését láttam és ott a sajtótájékoztatón eléggé nevetségesen adta elő a dolgokat... egyéb interjúra nem emlékszem :)

de ha előkerül a videó, akkor azt megnézném :))

#699482 Spade Előzmény: #699481

te nem figyeltél mert ha a szociknak minden választókörzetben megvan a 40% és a jobbik visz 20-15%-t, ehhez tiszta ellenzéki párt nem lejáratódott jelöltek kellenek, akkor elviheti simán mind a 106 egyéni körzetet sőt visz át a listásra is.

Azt meg már leírtam h azt meg kellene szüntetni h a gyöztes is visz töredékszavazatot a listára. Egyébként ehhez még földindulás se kell csak egy gyengébb választási szereplés a fidesztől és egy jó ellenzék. Úgyhogy a jobbik bizony a fideszt fenyegeti és a jó jobbik lehet majd a veszte, és ez volt az alap állítás.

#699481 Scipio Előzmény: #699443

Nem osztom :)

Mert a lényeg még mindig elsikkad, pedig ha rám nem, legalább prosperora figyeljetek, aki ma felhívta a figyelmet, hogy egyéniben nem 44%-os a fidesz, hanem a 106 kerületből 96-ot vitt, ehhez én még hozzátenném, hogy az egyéni szavazatok alapján kb. 146 mandátumot osztottak ki, amiből kb 108 lett a fideszé, ami bőven 2/3. A tisztán listás mandátumok száma csak 53.

Összefoglalva a fidesz a listás szavazatok 44%-át elérve megszerezte az egyéni választókerületek 91%-át, az egyéni mandátumok 74%-át,a parlamentben 2/3-ot.

Most akkor gondoljátok, hogy 44-ről 35-re esett listával nem tarolnának? Egészen elképesztő földindulás kell ehhez egyéniben.

Szerintem a fentiekből elég egyértelmű, hogy a választások az egyéni kerületekben dőlnek el és az is, hogy miért úgy alakult át a választási rendszer, hogy a a megszerezhető mandátumok csaknem 3/4-e onnan jön, és miért lett egyfordulós a rendszer, miért rajzolták át a sávhatárokat...