Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Politika totyik

Re: nincs cím

#699371 tozsdenyul Előzmény: #699345

Ebben az az érdekes, hogy mondjuk a pártdelegáltaktól akik ide írnak nem is várok mást, mint amit lényegük nyújthat, de van itt sok független értelmesség akiket szintén nem zavar a dologban semmi...

majd máshogy szavazunk legközelebb oszt jó napot

#699370 Scipio Előzmény: #699363

Tényleg hoszzú ez neked :)

"El kell mennie több embernek szavazni nem a fideszre, mint a fideszre." Nem azzal kezdte Ricsi, hogy több ember -55%- szavazott nem a Fideszre, és nem azt bontotta ki tőzsdenyúl, hogy ez miért elégtelen a jelenlegi választási-pártpolitikai rendszerben? Én még hozzátettem, hogy az 1998-as választást a saját logikád szerint a szociknak kellett volna nyerni - mert ugye szerinted az a demokratikus, ha a legtöbb szavazatot kapó párt alakíthat kormányt -, ill. hogy ugyanezen választási rendszer szinte kizárólag kétpártrendszer esetén "enged" kormányváltást. De szerinted ez így rendben van, értem...

#699369 Dr. ursi Előzmény: #699367

én azt kereseem amikor még csak ment a dk gyűlésre és kint az riporterek orra láa tolták a mikorfonokat atv és hírtv is.

és amit akkor művelt. elég hosszan. rajtam kívül akkor csak koffein látta volna ?

#699365 tozsdenyul Előzmény: #699349

Tényleg nem értem, hogy mit nem lehet érteni, nem hiszem hogy rosszul magyarázom...

Semmi bajom azzal, hogy Fidesz nyert, mondtam, a jelen körülmények között ezt szerettem volna

Semmi mi lett volna ha nincsen, nem a baloldali összefogás szavazatait hasonlítottam a korábbihoz, hanem a fideszét, a tényszámokat, és azok eredményét

annyira pártosan tud már mindenki gondolkodni csak, hogy ilyen egyszerű mondanivalót nem lehet megérteni, hanem összefogásozás meg mittudomén mivé lehet csak lefordítani?

Én teljesen nyugodt vagyok, szavazni sem szavaztam, választási videókat sem néztem egyet sem, pusztán egy dolgot próbáltam megvilágítani, de nem erőlködöm, van jobb dolgom is

én 4 év múlva sem fogok prüszkölni az eredmény ellen, ahogy most sem

majd az is nagyon demokratikus lesz, és nagyon rendben lesz

a választási rendszer ellen prüszköltem de azt is csak nem szavazóként

Rbbj, van ez a Tocqueville aki a többség (akár demokratikus) diktatúrájáról ír,

ehhez képest az az újdonság, hogy már többség sem kell

fékek és ellensúlyok ugye már rég nincsenek, tehát semmi akadály nincsen ez előtt

lehet vitatkozgatni, hogy mi demokratikus mi nem az,

de egyrészt mindketten tudjuk, hogy bizonyos rétegek mire számíthatnak a következő években, ne gondold hogy demokratikus keretek között nem lehet akármit megcsinálni

nem minden hatalomelmélet szerint lesz valami demokratikus attól, hogy a többség (jelen esetben ráadásul kisebbség) megszavazta...

de mindegy, további jó választási videós szórakozást mindenkinek :)

#699364 Dr. ursi Előzmény: #699361

pedig már én rákentem az afrikatagozatra :o))) de a linket köszi hírtévéset mert ott kimondja ki shortol minket.

-

a ferink produkcióját belinkelnéd, amikor a dk-ba igyekezve nyilatkozik ill elborul agyilag.

#699363 rbbj11 Előzmény: #699345

egyfolytában csak arról megy a süketelés, mi a bibi az új választási rendszerrel....

Tényleg ennyire marginális, hogy mindössze másra kell szavazni? :D

El kell mennie több embernek szavazni nem a fideszre, mint a fideszre. A szavazókon múlik a mostani rendszerben is, h. ki kerül hatalomra. Lehet, még 100x leirom, mire vki elismeri...

#699362 Dr. ursi Előzmény: #699345

usában is ez van.

kétpárt-rendszer.

és hol az egyik, hol a másik van hatalmon :o)

az akkor nemd emokratikus és nem szabad választás ezekszerint ?

#699361 Zotya32 Előzmény: #699353

http://index.hu/belfold/2014/04/07/teves_halalhirt_kozoltunk/

no, az öreg sokáig fog élni :)))

"A Kisgazda Polgári Egyesület ma kiadott közleményét félreértve tévesen közöltük, hogy az Orbán-kormány volt PHARE-minisztere, az 1998–2006 között országgyűlési képviselő Boros Imre elhunyt.

Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselő tisztázó levele szerint a Nemzeti Kerekasztal rendszerváltáskori kisgazda résztvevője hunyt el, aki nem azonos a volt miniszterrel. Ezt a volt politikus lánya is megerősítette.

A történtekért Boros Imre, családja és az olvasók elnézését kérjük."

#699360 rbbj11 Előzmény: #699345

hát az a nagy helyzet, h. lehet azért nem zavart innen senkit, mert nem létezett 98-ban ez a fórum :DD

#699358 rbbj11 Előzmény: #699335

hát, ha csak ez a két párt létezik nálad...baj van böven, azt részleteztem eddig is, de az nem fér a fejembe, hogy miért nem akarod többekkel együtt elfogadni, hogy demokratikus és igazságos, ha egy párt messze a legtöbb szavazatot szerezve az összes párt közül 2/3 közelébe kerül...

a térkép mindent elmond: http://valasztas.hu/hu/ogyv2014/861/861_0_index.html

kár ezen rugózni tovább

#699357 Dr. ursi Előzmény: #699355

te is észrevetted ? :o) igen valamennyire lenyugtatózták.

de sajnos amit a dk előtt művelt azt alig valaki látta és azt is jó lenne belinkelni mert az brutál volt.

#699355 Koffein Előzmény: #699346

beszámíthatatlan szegény... a tegnapi beszédet elnézve a dk központban egy zavarodott elmét lehetett látni... az mszp székházba, már egy doboz xanax benne volt üveg whisky kíséretében...

#699354 Dr. ursi Előzmény: #699352

törölni kéne a járatokat :o))) bajnai is folyamatosan rettegett és félt. legalábbis ezt mondta.