Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Politika totyik

Re: nincs cím

#699232 rbbj11 Előzmény: #699229

Leírtam, mit látok, abban nem is tudsz semmit megcáfolni. Ha szted az a normális, hogy EU országban ilyen pártot választanak meg, lelked rajta.

Ángyán a kiválása után Élölánccal fogott össze, legszívesebben rájuk szavaztam volna, de még listát sem tudtak állítani, a nép nem vevö az értelmiségi demokrata politikára.

#699226 Sigorszky Előzmény: #699225

Szerintem is rémületes ez a kétharmaduk, de most 4 évig ezt kell szagolnunk. "Hajrá, magyarok!"

Egyébként azt ijesztönek…

#699225 rbbj11

Egyébként azt ijesztönek tartom, hogy egy olyan párt ilyen fölénnyel tudott nyerni, aminek nem volt közzétett pontos programja + közgép révén látványosan lop + látványosan populista + látványosan korrupt (földtörvény, dohánybiznisz, simicska és papcsák cégei, stb stb) + sok kommunista jellegü intézkedést hozott 4 év alatt + látványosan eredménytelen volt a fö meghirdetett céljában, az államadósság csökkentésben.

De ha ez kell ennek a népnek, akkor az a demokrácia, hogy meg is kapják.

Ha USA circem et panem (ahol nagyon fontos az elnökjelöltek vitája, még gazdasági területeken is komoly érv összeütköztetésekkel), akkor Mo. nem tudom mi lett....vmi provinciális circus, a rossz minöségböl, kenyér nélkül...

#699221 rbbj11 Előzmény: #699216

Azt is lehetne, talán demokratikusabb volna, de vhol bürokratikusabb.

A magyar népnek talán mégis az új rendszer a jobb, mert ha változást akar ezentul, nem lehet maszatolni, hanem egyértelmüen dönteni kell, kit akar vezetönek, ezentúl nem "matekozhatja" úgy a választó, hogy lényegében majd koalíciós egyezkedések sokaságával a feje felett szülessen döntés, vagyis nem passzolhatja át a politikusoknak a döntést, amit a választó maga kell meghozzon.

Felelösebben, átgondoltabban kell szavazni, mert valóban visz mindent a gyöztes. És végre mindenkinek el kell menni szavazni, ha változást akar, nem lehet krónikus otthon ülésbe süppedni, mert akkor az aktív szavazók képesek lesznek akár 2 millióan folyamatos kétharmadot csinálni adott pártnak!

#699219 Dr. ursi Előzmény: #699202

a fáradtság.

ha juhász kiabálta volna akkor a fű ...

amúgy tudtátok h juhász egy rakat cégét komoly adótartozásokkal vitte csődbe.

#699218 Dr. ursi Előzmény: #699212

na ! végre egy kis értelem :o) a rendszer amúgy igazságosabb mint az előző mert ott nagyon bp centrikus volt. s azért nyert anno 2-szer is a megyó feri stb mert bp eldöntötte és hiába látszott már akkor is h vidék inkább mást szeretne 2-ben még csak nyugat Mo de 6-ban már szinte egész vidék.

szóval ne a bp-iek döntsék el az ország sorsát hanem arányos legyen, s ez most az, ez a választáis renszer.

jól látod robbaj.

#699217 Dr. ursi Előzmény: #699207

bazsi ! támogatta volna 2006-tól már a balosokat ha nem csinálnak egy 2005 december 5-öt és előtte a kampányt s utána olyan kirohanásokat mint szanyi kapitány aki lerománozta aze rdélyi magyarokat stb

#699216 Sigorszky Előzmény: #699207

Ilyen a választási matemetika, a győztes mindent visz, egyfordulós lett a választás, a második és többi befutónak csak morzsák jutnak. Szavazatarányos mandátumelosztás lenne jó, kérdés, akkor ki kivel tudna (lenne kénytelen) összefogni, hogy működőképes legyen az ország.

#699212 rbbj11 Előzmény: #699207

sztem nem csalás, örülj, hogy nem kb. 80% az arányuk, mert lehetne az is, hogy csak a nyertesek kapnak mandátumot. Alig veszített az egész országban néhány választókerületet a fidesz. Nagyon nem mindegy, hogy úgy oszlike meg az a 48%, hogy mindenhol nyernek vele, vagy a fél országban nyernek, másik felében veszítenek. Fidesz Bp kivételével, pontosítok, Pest kivételével mindenhol nyert, teljesen igazságos a kétharmad (mondom, söt akár 3/4 is lehetne...)

#699211 prospero Előzmény: #699207

Az egyéni választókerületi győzelem miatt van. Fele akkora parlamentben a helyek felét így lehetett megszerezni.A másik felét pedig a listáról.

#699208 Razamanaz Előzmény: #699207

Aki egyéniben győz az csont nélkül bekerül.Úgy veszik mint ha 1 szavazattal győzött volna.Amaradék szavazat megy alistára.Valahogy így.

#699207 KawaBazsy Előzmény: #699176

Meg miattam. :-)

Amúgy meg nem értem. Nem kell ahhoz matek szigorlat, elég a 8 elemi is, h látszon, h 44% az bezony nem 2/3 (66.667%). Sőt, a két szám igen távol áll egymástól.. Vki magyarázza már el nekem, h ez mégis hogy lehetséges? Ez pedig vicc:

"Vagyis a Fidesz kevesebb szavazattal szerezhet ismét kétharmadot, mint amennyivel 2002-ben és 2006-ban is kikapott."

http://index.hu/belfold/valasztas/2014/04/07/1998_ota_nem_szavaztak_ilyen_kevesen_a_fideszre/

Ha ez nem csalás, akkor semmi. Jah, s Matgab, te mondtad, h a külföldön élő, friss magyar állampolgárok szavazatai max 2 mandátumot jelenthetnek.. pont a mérleg nyelve a 2/3-nál.. A 95%-uk a Fideszt támogatta.

#699206 Grizzly Géza Előzmény: #699202

Érezték a vesztüket, érdekes, hogy a nyilatkozatoknál nagyon nehezen fogják vissza magukat, pedig nem a választókban, hanem magukban kell keresniük a hibát. Gyurcsánynak valami baja van szerintem.

#699202 Kiss Zoltán Előzmény: #699200

Na, pénteken este volt nekem a csúcs amikor a Szabó Tímea azt kiabálta a színpadon:"nem engedjük,hogy Orbán elvegye a hajléktalanok házait"!

#699200 Dr. ursi Előzmény: #699199

bemásolom egy komment és ez a baloldal problémája azon kívül h volt 8 évük amikor tehették volna de nem kormányoztak alkalmatlanság miatt (egy patyolat v étterem )igazgatíására is képtelenek)

-

Beütött a gyűlölködő kampány, az embereket már nem hozza lázba a szimpla orbánozás, de azt megbüntetik, ha a választóikat is sértegetik (békamenet, kecskeba...k). Nálam kiírták magukat a demokratikus politikusok sorából és ne hivatkozzanak többet arra, hogy ők nyugatos demokrata államférfiak. Nem mert demokrata az keményen bírál de nem gyalázkodik, keményen kritizál de nem sérteget és gúnyolódik. Demokrata az gratulál a győztesnek még ha nem is szereti. Demokrata nem gyalázza az ellenfél szavazóit, hanem békejobbot és alternatívát kínál. Még Barosó is gratulált pedig sok csatája volt Orbánnal. Szóval hajrá baloldal, most már éppen itt az ideje, hogy megújuljanak.

#699199 Dr. ursi Előzmény: #699198

ferink 3szor is nyilatkozott pedig.

durva.

súlyos megváltó kényszerképzetben szenved. sajnos nem ön-, hanem közveszélyes !

#699198 Dr. ursi Előzmény: #699197

én örülök h lmp bekerült. siffert korrektnek tartom. és lesz esélyük később ha nem "kurvulnak el" mint azok akik kiváltak.

jobbiknak is örülök bár valszeg vidéken fidesztől vettek el.

de ők is kb 8 év múlva érhetnek kormányképessé már úgy értem h egyáltalán lenne alkalmas emebrük és elképzelésük amivel kormányozni lehet és nem csődbe vinni.

az együttes maszop stb az katasztrófa.

ott tényleg ideje lenne a korszakváltásnak.

részemről teljes undormány amit műveltek mind a kampányban, mind az eredmlny nem elfogadásában és a folymaatos támadásban aljasságban.

nem felejtem h európ parlamentben nincs nép aki nemzete ellen lépne fel, scak ŐK.

Feri nyilatkozatot keres…

#699197 walex

Feri nyilatkozatot keresem, de ne találom sehol.

Írtam korábban, ha a 2 közül kell választani, akkor inkább a Fidesz, ez még mindig jobb, mint a másik verzió. Ugyanakkor meglepő a vége, nem gondoltam volna, hogy ekkora fölénnyel nyernek, Jobbiktól is jobb eredményre számoltam, de azért nem rossz ez így sem. LMP bekerült, remélhetőleg nem csomagolják vissza SZDSZ-re.