Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Politika totyik

Re: nincs cím

#698983 Razamanaz Előzmény: #698982

Azt nézem! ))

Korrekt a körülményekhez képest.Meghívták-nem jött el- b...hatja.

Na már megint akadozik

#698979 Razamanaz Előzmény: #698976

Ma 5-kor megnéztem a hírtv híradót,volt minden,a Jobbik nevét ki sem ejtették,még Vonáét sem.Azért egy vitára kíváncsi lettem volna

#698977 Razamanaz Előzmény: #698976

Mint egy piramisjáték-szerintem-olyan ez a jelenlegi rendszer.A király leoszt akinek akar.Tényleg igaz az a felcsútis cikk.Már csak a piramisnak kéne kinézni a telket.

#698976 Kissherceg Előzmény: #698975

a kiskirályok egymásra is irigyek és túl mohóak, összeveszés.. újrafelosztás.

Olyan egy irigy szar bandát alkotnak a kölykeik, hogy egy borsodi szegény gyereknek is szégyen volna...

#698940 KawaBazsy Előzmény: #698903

Vazz, nem kötelező az oligarchákat táplálni, sőt, mindenki tudja, h munkából nem lehet így meggazdagodni, vissza kell nyesni a vadhajtást. Nehogymá ez legyen az ok, ami miatt szar irányba mennek a dolgok..

#698938 matgab Előzmény: #698903

Fletó az Erzsébet téren kampányol, sztem Bp összes tartalék rendőre őt vigyázza...

Nagy volt a kísértés, de aztán kulturember maradtam...

#698903 prospero Előzmény: #698879

9490-ben leírtam hogy szerintem miért nem igaz Horváth 1000 milliárdos állítása. csak abból okosodik az ember aminek maga is utánanéz, úgyhogy bátran számolj utána.

2. Nem erről van szó. Hanem arról hogy kissé racionálisabbnak kéne lenni amikor valaki bemondja hogy itt 1000 milliárdok tünnek el évente, mert hazugság, mert nincs miből 1000 milliárdoknak eltünni. És ez így szimpla hangulatkeltés...mondhatnám úgy is, hogy arról szól hogy a furdővizzel együtt dobd ki a gyereket is: azt aki az államháztartást rendbe tette, ami a mindenkori kormány elsődleges felelőssége az országgal szemben. És egyedül a fidesz két kormányzása idején alakultak úgy a dolgok, hogy fenntartható módon növekednek az ország megtakarításai, nem költekezik túl, hanem ha akar valamit beszedi rá az adót...azaz rögtön érzed a bőrödön az intézkedések hatását, és nem hazudnak 1500 milliárdos túlköltekezésből adósság terhére jólétet. Ország pénzügyi helyzete szempontjából az számít hogy ki az aki a legfőbb gazdasági folyamatokat az ország érdekében kézben tartja. Vonát az oligarchák megennék reggelire mert nincs kellő támogatottsága, az mszpt már megették...a fideszt meg éppen most eszegetik.

3. Lsd kettes válasz.

#698879 Csusza Előzmény: #698822

"Nem 1000 milliárdról beszélünk. Évi több ezer milliárd volt az állítás..."

1. Szőrszálhasogatás belekötni abba, hog yezer, vagy több ezer.

2. 1000 az már nem is tétel, az "belefér"?

3. Ha 1000-ről tudunk, akkor mindent tudunk? Ha 1000-et el el lehet lopni, akkor többet biztosan nem?

"Horváth Andrásnak is levágnám a tökét az 1000 milliárdos ÁFA csalás állításért, mert nem igaz. "

Tudsz valami? Mesélj! ;-)

#698873 prospero Előzmény: #698869

A gdpből mennyi a nem áfa köteles export. Export érték gondolom meglesz. Emlékeim szerint a magyar gdp elég kis hányada kerül belföldi felhasználásra.

Másik irány: átlagjövedelem+átlagnyugdíj + segély + családtámogatások kivetítés a magyar társadalomra levonva éves hiteltörlesztés és képződött lakossági megtakarítások Mint el nem költött jövedelem. Egyszer már próbáltam kiszámolni...emlékeim szerint nem jött ki Horváth állítása

Szerintem beszéltünk is erről anno....a.,

#698869 Ricsi Előzmény: #698853

Keress nekem egy adatot (én nem találtam), hogy mennyi magyarországon éves szinten megforduló pénz mennyisége. Kereskedelem, beruházás, stb, stb. Ennek kell lennie egy ÁFA tartalmának, és meglátjuk, mennyi hiányzik. Érdekes, semmilyen hasonló adatot sem találok, a kereskedelmi forgalomban is csak százalékok vannak, ennyivel nőtt vagy csökkent, de összeg véletlen sincsen. Miért?

A gdp ÁFA tartalma (kb) 8 500 milliád forint lenne. Ez az egy kapaszkodóm van. Itt azért van egy majd 5 000 milliárdos luk, és nálunk mindent ÁFA terhel.

#698857 prospero Előzmény: #698852

Nagyon helyes. Mégis van független igazságszolgáltatás? Hát hogy van ez?

Mutasd meg azt a pártot aki nem korrumpálódott és kormányképes, csökkentette az államadósságot, 4 évből háromban 3% alatt tartotta a hiányt, nem csinált választási költségvetést, levitte az inflációt, elviselhető szintre csökkentette a jegybanki alapkamatot, szufficitessé tette az önkormányzati rendszert, növelte az ország megtakarításait, 4 évből háromban csökkentette a GDP arányos államadósságot, kikerült a túlzott deficit eljárás alól, több mint 38-40%-os SZJA elvonási szintről 16%-ra csökkentette az SZJA-t - a sok óbégatás közepette fenntartható módon. Családi adókedvezményt adott, bevezette a GYED extrát, növekedési pályára állította a beruházásokat, és az ország gazdaságát 2,2%-os áht hiány mellett.

Ugye olyat láttunk MSZP kormányok idejében, hogy 9,6%-os áht hiány mellett volt a növekedés 4% körüli.

#698853 prospero Előzmény: #698847

Én inkább arra lennék kíváncsi Horváth András honnan vette az 1000 milliárdot miközben a költségvetés teljes éves ÁFA bevétele kb. 3000 milliárd?

Biztos hogy sok az ÁFA csalás pénze, de az hogy 3700 milliárd forintnyi nettó adóalapot (3700 *27% = 1000 milliárd ÁFA bevételt) elcsaljanak egy 3000 milliárdos ÁFA bevételű országban?

Ez számomra kétkedésre ad okot. Soha nem mutatta be a számítását sem. Szóval talán először az ő állítását kellene ellenőrizni....