Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

Re: nincs cím

#697251 Dr. ursi Előzmény: #697216

julija hányadik lesz a sorban ? :o)

"Ez tényleg minden határon túlmegy" - mondta Timosenko. "Itt az idő, hogy fogjuk a fegyvereinket, és lelőjük ezeket az átkozott oroszokat, a vezetőjükkel együtt"

"Minden eszközt fel fogok használni arra, hogy az egész világot felrázzam, és még felperzselt föld se maradjon Oroszországban"

"Sufrics ezek után azt kérdezte, mi legyen a nyolcmillió orosszal, akik Ukrajnában maradtak. Timosenko azt válaszolta: atomfegyverrel kellene elintézni őket. "

#697219 Bendeguz Előzmény: #697218

A kérdésed nem kapcsolódik az előző témához, mert én az US+olaj kombót tartom 2014-ben használhatatlan érvnek, de szerintem 1-2 ezer katona mozgatása nem nagy kaland. Ha 20-30 ezret küldenének, akkor aggódhatnánk. A Cs-ó térségében féken kell tartani Taiwant, meg kell védeni a japók meg a dél-koreiak segGét.

#697218 Dr. ursi Előzmény: #697213

elárulnád nekem h itt is mit keersnek usákok ?

Újabb 1150 tengerszgyalogost küld ausztráliai bázisára az Egyesült Államok. A Darvin városban levő támaszponton eddeig 200 amerikai katona szolgált.

A tengerészgyalogosok várhatóan április elején érkeznek a bázisra, ahol négy CH-53E típusú helikoptert is elhelyeznek. Közel száz műszaki szakember foglalkozik a szervízzel.

2017-re 2500 tengerészgyalogost irányítanak Ausztráliába. Ez annak a tervnek a része, amely alapján Washington erősíteni akarja katonai jelenlétét az ázsiai és csendes-óceáni térségben.

Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_03_25/Az-Egyesult-Allamok-noveli-tengereszgyalogosainak-szamat-Ausztraliaban-7345/

#697213 Bendeguz Előzmény: #697207

Szvsz az USA és az olaj összefüggést újra kéne gondolni, mert ezzel már nem lehet érvelni. Az USA energiahordozókból nettó exportőrré vált, már nem szorul rá se IRakra, se Krímre, se másra. Vigyázó szemeiteket a ritkaföldfémekre vessétek. Már jóval többet ér a lítium, palládium, platina, stb. ami a tech boom alapanyaga.

http://index.hu/kulfol…

#697207 walex

http://index.hu/kulfold/2014/03/24/obama_oroszorszag_megfizet_a_krimert/

Hambiország, a demokrácia nagy megvédői (ha a célország alatt hatalmas kőolajkészlet van) megszólalt és meghúzta az oroszlán bajszát.

Polgárháború dúl Afrika számos országában (ahol halomra ölik szintén az ártatlanokat), ott van Észak-Korea, de ide valahogy sosem akar elmenni rendet rakni.

Előbb-utóbb szerintem valaki csúnyán oda fog nekik pörkölni, ha tovább játsszák a világ ura és a világ megváltója szerepet.

Re: Zsirinovszkij: Ukrajnát ossza fel Magyarország, Románia és Lengyelország

#697206 walex Előzmény: #697187

Sok-sok elszalasztott lehetőség, ahogy most a Kárpátalja esetén is.

Ne azt nézzék, mint mondok, hanem amit csinálok - szólt a mondás.

A szavazataik kellenének nekik, de azért lusták bármit is tenni, hogy a kint rekedtek élete jobb legyen.

#697189 Csusza Előzmény: #697152

Hogy a fenébe ne emlékeznénk!

#697187 Bendeguz Előzmény: #697170

Az ún. rendszerváltás óta elszalasztott lehetőségek, amikor még volt hadseregünk: Csehszlovákia felbomlása (Felvidék), SZU felbomlása (Kárpátalja), Balkán háborúk (Délvidék). Politikai hatalommal elszalasztott lehetőségek: Románia EU csatlakozása (Erdély, Székelyföld autonómia kérdések), Szerbia EU csatlakozása (hű, erről már szavaztak?). Szóval volt lehetőség bőven, hogy kvázi az ölünkbe hulljon ami régen a miénk volt. Félreértés ne essék, én nem vagyok feltétlen híve a bálna alakú nagy Mo.-nak, szerintem az volna igazságos, ha a magyar többségű részek kerülnének vissza, vagy legalább autonómiába.

#697170 rbbj11 Előzmény: #697152

emlékszem, még engem is meglepett, pedig tudom, hogy mióta világ a világ, magyar diplomáciának szapora fosása van mindenkitől

#697152 Bendeguz Előzmény: #697083

Nem tudom ki emlékszik, de a román csatlakozást is csont nélkül megszavazták a birkamenetesek, semmi autonómia kérdést nem feszegettek, pedig Mo-nak is vétója volt!

#697076 Ibiza Előzmény: #697073

háborús jóvátétel..ukrán katonák is otthagynak mindent..fegyvert hajót stb

#697073 Dr. ursi Előzmény: #697054

Ukrajnán át Kisinyovból Moszkvába haladó, 65. járatszámú vonaton szervezett fegyveres rablás történt március 21-n. A vonat Vinnyica állomáson állt meg, ahol felszállt a vonatra UPA (a "felszabadító" Bandera) hadsereg egyenruhás csapat és elkezdték az egész vonaton keresztül az "iratellenőrzést". Ha orosz útlevelet láttak, a tulajdonosát felszólították aranyékszer és pénz leadására, némi "politikai felvilágosítás" kíséretében.

A lerabolt emberek helyi (ukrán) rendőrséghez fordultak, de feljelentésüket nem fogadták el.

EZ a szép új világ Ukrajnában.

#697054 Dr. ursi Előzmény: #697028

végre !

ilyen jó cikket.