nem gyász, hanem long :)
gyász!
Tegnap tartotta éves közgyűlését a világ legnagyobb kávézóláncaként emlegetett Starbucks, melynek részvénye közel kétszer annyit is érhet, mint a jelenlegi árfolyam, legalábbis az alapító-vezérigazgató víziója szerint.
Nekem ez szórakozás, mert később elég jól használhatnánk a dolgokat. Van tárhelyem oda feltudom dobni majd a dolgot.
Annyi, hogy a mezőket kellene definiálni mik kellenek + ötlet, hogy ha rákattintasz a cégre előjönnek az adatok(célár, gyj, stb.), TA elemzés feltöltött képe és olyan ötletem lenne, hogy beágyazni a grafikonját az aktuálisat az oldalunkba. (szakdogám részben ez volt szóval sok dolog már hasznosítható belőle (fájlfeltöltés...)
Pl. kis prezentáció:
A többit valahol zártabb helyen megbeszélhetnénk. ;)
Ez nagyon jó ötlet, főleg ha neked kisujjból hamar megvan. Ezer munkaórákat meg a pihenésedet ne áldozd fel. Bár én csak jól járok vele, szóval jöhet :)
Jó ötleteitek vannak!
Nekem még nincs USA piac mindig az RC-nél, de elkezdtem okosodni, mert Bullish körülmények között lehet igazán keresni.
Olyat fel tudok ajánlani, hogy nem excel táblát használunk hanem csinálok egy adatbázist és azt php-val kiformázom/műveleteket végezhetünk vele. Úgy gondoltam hozzá lehet adni instrumentumokat (ISIN, cég bemutatás, gyj linkje, TA képe feltöltve hozzá stb. -rajtunk áll mit) pár fontos adat is szerepelne az űrlapján és folyamatosan dobálhatnánk be az ötleteke. Könnyen szerkeszthető átlátható módon megjeleníteném. E-mail értesítőt megtudom oldani, de ha van további ötletetek akkor írjátok meg. Nagyjából le tudom programozni ezeket. :)
Melóban most nekem kicsit necces, de azért tudok időt rááldozni. ;)
Szerk.:
Így a már hozzáadott tudás nem veszne el, mint itt a fórum lineáris struktúrájában.
10 helyett 100-at akartam irni, csak kapkodok, most sincs semmi i9dom
Pont erre gondoltam mikor írtam az általam kigondoltat. Az sms szűk keresztmetszet, ha automatizálni sikertelen. A döntés meghozása a döntéshozó felelőssége ezt vállalom és javaslom. Magamat fogom szidni, ha msá ötlete után mentem, de mivel mindenki nézi azt amihez ért saját kompetenciáján belül hoz döntést, ahol a többiek véleménye max kerekítés í biztos igen, vagy biztos nem irányába.
Pontozás nálam annyi, hogy ha vmi eléri a kinézett pontom, akkor az jel.
sőt, jó volna, ha mindenki kiadhatná az ajánlását egy 10-es skálán. 5 alatt eladás, 5 felett vétel. a tetején lenne az ajánlás dátuma.
az sms dolgot félreérted: szó sincs szubjektív tanácsról, olvasd vissza a hsz-ket.
Még 1x nekifutok: összegyüjtjük az érdemes cégeket, akik figyelölistára kerülnek, persze mindenki maga válogathat a "tippek" közül, melyik cégben lát maga is fantáziát.
Pl. együtt összegyüjtünk 10 céget, téged azokból csak 25 érdekel. Ha elmozdul napon belül pl. 5%-ot, a lényeg, h. szignifikáns történes van, akkor menne egy sms. Ha arról a 75 cégröl megy sms, ami téged nem is érdekel, akkor figyelmen kivül hagyod. Ha a maradék 25-röl, akkor amilyen gyorsan tudod, megnézed a grafikont, és ha olyan változást látsz a charton, ami kedvedre való, SAJÀT DÖNTÈSSEL csinálsz vmit.
A lényeg csak az, hogy vmi jelezze, hogy meg kell nézni adott cég grafikonját.
dettó. ha csak azokat figyelem, amiket beírtok, kielemzem minden nap, akkor is 1-2 óra elmegy vele. ez többnyire nem áll rendelkezésemre. az "sms" meg olyasmi, hogy ha mégse jön be, akkor egymást fogjuk utálni miatta, hiszen nem saját döntés volt. emiatt félek tanácsot adni. lásd milyen szépen vesztettem 10%-ot a MUX-on. Mondjuk még csak virtuális, de akkor is rendesen mellényúltam.
ez sztem jó ötlet, mondjuk nekem az a gondom, hogy elöfordul, hogy napok egyáltalán nem szánok idöt tözsdére, így én még néhány céget sem tudok nézni minden nap
Rendszerrel kevésbé tudok szolgálni, ez a mindenki figyeli a sajátját nem hangzik rosszul, ami konkrétumként eszembe jutott a google docs, amit online tudnunk valós időben többen szerkeszteni; mondjuk ötlet, hogy a google docs-ból lehet-e google calendarba exportálni, az pedig tud sms-t küldeni. nincs töb ötletem.
Esetleg olyanba benne elnnétek, hogy szétosztanánk a cégeket. Mindenki figyelné a hozzá tartozókat és figyelmeztet ha bármi van. Így több szem többet lát alapon tudnánk egy egyletet alakítani és beosztani a melót, ha valami ígéretes akkor azt megvitatjuk.
Ilyen ötlet jutott eszembe.
A kommunikációt lehet kicsit szorosabbra kell fűzni.
:)
nekem is az a baj, hogy nem tudok figyelni mindegyikre...
Vmi olyan rendszer kéne, ahol az ígéreteseket összegyűjtjük, és ha bármelyik napon belül 5%-nál nagyobb elmozdulást produkál, értesítőt küld. Az király lenne, legjobb sms lenne
FSLR:
Erre pedig készültem, de kiment a fejemből a mostani rali közepette.
Ilyen +/– történésekre gondolok a korábban említett után-követéssel (de lásd JCP), minden hónap 1-én bekerülők, hó végén kikerülők felülvizsgálat, egy google doc excelben könnyen áttekinthetnénk mivel foglalkozunk adott hónapban. Kicsapongás-mentesen, fókuszáltan x papíron lovagolunk hó közben.
Kedv légyen, formátumot megbeszéljük, ezután összedobok egyet és megosztom itt a linket.
Profit és értékeltség tekintetében 2011-zel összehasonlítva csak 60 usd-t ér, legjobb indulattal 75-öt. Hát, elég meredek egy nap alatt beárazni....TA alapon persze full bull, azért a régi favoritaim teljesítménye több, mint impozáns :S
Részben ezért és számos egyéb tesztem eredménye alapján úgy döntöttem, hogy elég érett vagyok ahhoz, hogy tegyek bátor lépéseket a koncentráció irányába az eddigi stabilitást biztosító diverzifikálással szemben.