hotelben ilyen konszierzzzzssss (vagy hogy írják a csigazabálók) munka nem érdekelne? kell hozzá a stílus, az ész, a talpraesettség. nem tudok konkrét állást, csak tipp részemről.
hotelben ilyen konszierzzzzssss (vagy hogy írják a csigazabálók) munka nem érdekelne? kell hozzá a stílus, az ész, a talpraesettség. nem tudok konkrét állást, csak tipp részemről.
Én se fogadnám el. Nem lenne sok kedvem finoman szólva is nagyrészt ritkán mosakodó, rikácsoló, bodzaszedő primitív állatokkal együtt lenni. Errefelé ugyanis nagyrészt ilyenek dolgoznak a közért. Nem véletlenül lett kitalálva a magas színvonalú oktatási anyag. Rajzoljon ugye napocskát.
Az kemény. Egy kalappal a kereséshez!
Nem egyszerű, tavaly én is voltam ebben a cipőben. Igazából azt nem értem, hogy a Munkaügyi Központoknak mi értelme van. Egyáltalán létezhet olyan ember ebben az országban, akinek segítettek ezek már valaha is elhelyezkedni? Tipikus sóhivatal. Meg kéne szüntetni, sóval behinteni.
http://www.mfor.hu/cikkek/_A_segely_kegy__a_munkaber_jogos_juss_.html
exclusive klubba kerültem....1 a 752-ből
azért olyat, aki semmit sem beszél, tömegével nem vesznek fel...álláshirdetésekben még a mosogatóknál is előírás a német nyel értése, még rendesen beszélni, vagy írni nem is tud...Mo.-n álláskeresőtől az álláskeresésért nem kérhetsz pénzt....múltkor beszéltek erről a tv-ben, hogy valami csaló lelépett a pénzzel...tanácsadó mondta, hogy soha nem fizessenek, mert ez törvényellenes...én is keresek olyan állást, ahol kinti munkához kellene magyar nyelvtudás, de ilyen csak néha van a neten, és az is messze, salzburgban, vagy tirolban...
sajnos ezt csak az tudja, aki belekerül....részvétem...
A párom és én is hasonló cipőben járunk. Most már átérzem, amiről már egy ideje írsz.
Vagy pl. kísérőként mész azokkal, akik nem beszélnek semmit, tolmácsolsz, segítesz kitölteni a különböző német nyelvű papírokat a kinti hivatalokban. Mint egy kinti képviselő, óra díjért, vagy fix zsozsóért, monnyuk 200 km es körzetben, estére otthon vagy.
Ezt gondoltam. Viszont Kelet M.o. tele van csóró, alulfizetett munkavállalóval, aki menne ki dolgozni.. A legtutibb az lenne, ha olyan melókat lehetne találni, ahol nem is kell annyira a némettudás, csak max 1 embernek, mert brigádban dolgoznak.. Lehetne úgy is, h én szedem össze az embereket, te meg onnan jársz ki munkaadókat keresni. Iroda lehet ott is, meg itt is..
hát mondjuk innen Sopronbó és környékéről már minden épkézláb asztalos, festő, ács, kőműves, pincér, de már még a gumiszerelők is elmentek...egymást ajánlják be, van amelyik még németül se tud, mert elég ha 1-2 beszél kicsit, az elmondja a többinek mit kell csinálni....a legtöbb ilyen helyen már középkorú szakival se lehet itt találkozni, csak szakmunkásképzőből frissen kijött ifjakkal...ápoló, gondozó sincs már, szóval itt eléggé kiürült a piac
Csináljunk vmi bizniszt. Te Sopronban, én Bpesten, mindketten beszélünk németül, angolul.. Pl lehet szolgáltatás is, mit szólsz monnyuk munkaerő közvetítéshez? Tapasztalataim szerint a melósok többsége elég szerencsétlen, el sem mer indulni, meg nem beszél nyelvet, lehet olyan szolgáltatás, h végig fogjuk a kezét.. Persze először kell keresni munkakadókat, majd felkutatni a megfelelő munkavállalót. Igény az lenne.. de mondhatsz más ötletet is. :-)
a jelek szerint ez sem jött össze...ehét hétfőn kezdődött a 16-ik hónapom...
anno jöttek pénzügyi tanácsadók hozzám..nem kellettek csak érdekelt a módszerük és a technikájuk..érdekelt mennyire tudom kimoccantani őket..vagy kihozni belőlük a valót..
ott tapasztaltam a cipő néha nem sikerült..vagy rágott volt a köröm..a többség azért odafigyelt..bevallom élveztem mikor úgy jött be mint a foximaxi és összezavarva lépcsőben megbotolva mentek el..tudok egyszerre két vagy három dologra figyelni..és folyamatosan 2-3 dologról beszélni..vissza visszatérve és folytatva az előzőt..alapból gyorsan beszélek és gondolkodom..néha lassítok majd gyorsítok..esetleg halkan vagy hirtelen hangosabban beszélek..kínos csöndet csinálok..ezeket akkor használom ha látom vetít a delikvens..nem az akinek mutatja magát..elég gyorsan elfáradnak.10-20p már elég.
Sztem mindenkinek olyan ruhában kell megjelenni amiben saját maga lehet..ahol elő van írva a viselet ott ezen belül kell megtalálni a saját konfortját.
marketing és pr mellett tárgyalástechnikát (amibe öltözködés is beletartozik) oktattam a volt melóhelyen ügyfélkapcsolati munkakörben dolgozóknak...ismerek minden alapvetést, és ezeket be is tartom.
Betojok.. manikűröző gép.. én még ott tartok, h mi az a filofax.. :-)
cipő nálam az alap:) ragyogóra suvickolt fekete, nem csámpás, hozzá fekete térdzokni, hogy a lábszár ne látszódjon ki.....köröm a hétvégén szutyi volt a kerti munka után, de van saját maniküröző gépem, amivel a saját és a szüleim körmét rendben tartom....nemcsak levágva, de szépen legömbölyítve, polírozva:)))
:) megnéztelek volna..eszemmel azt gondolnám egy értelmes embernek nem számítanak a jelvények a látszat..oszt még is.
cipőre figyelj...sokan azt kihagyják..és a kezedre..köröm ilyesmi..gondolom tudod te ezeket de néha az ember átlendül..kézfogás ideje, erőssége..a beérkezés dinamikája..