Mibe fekteted az átváltott euro-t?
:-) erről egy ismerősöm juttatod eszembe, aki kb. egy-két évvel ezelőtt ugyanezt kérdezte, kiegészítve azzal, hogy szerinte az ország vezetése háborús körülményekre készül, de legalább is szükségállapot kihirdetése felé halad, melynek fedőneve alatt „rezsiharc” előbb visszavásárolta a MOL-t, RÁBÁ-t (tán honvédség miatt? nem eml.), most pedig ellenőrzése alá vonja a közműszolgáltatókat, stb. Még a multikkal történő stratégiai megállapodásokat is bevonta a sztoriba, ez végképp homályos. És ezért nyertek 2harmaddal és fognak megint, meg ilyenek…
Talán már le is lépett, mondván: „Persze megyek, amíg lehet, amíg engedik”.
:-DD, de lehet, hogy nem vicces? :-)))
csak tudnám a stadionok hogy illenek ebbe a képbe? :-)
325 felett a jegybank fülét farkát behúzva elkezd majd kamatot emelni, mielőtt még a devizahitelesek meg nem lincselik őket.
Milyen célárakkal számoltok? 350, 400? Én ma átváltottam a megtakarításom 65%-át EUR-ba, 20%-a eleve USD-ben volt, maradt 15% forintban.
Tévedtünk. Nem hittem, hogy ezt ősz előtt meg merik lépni.
A piac nyelvén gyengülést szorgalmaznak, majd este a híradóban, a nép nyelvén támadást fognak emlegetni.Valszeg gyengíteni akarnak, de ezt sumák módon az emberek előtt nem merik felvàllalni a sok devizahiteles miatt.Pàvatánc ez a javából more.
én is arra gondoltam nem gyengítenek nagyon a választás előtt
Én azt hittem még tavaly,hogy a Ft gyengítéssel várnak az őszi önkormányzati választásig.
Nem várnak. Igaza van Zsidaynak. Ft-ban nem érdemes tartani a lét.
http://zsiday.hu/blog/zöld-lámpa
Ha jól számolom 21 órával járok Zsiday előtt.:) Csak azért említem ezt meg, mert ő is megemlít engem:"Zöld lámpa a forint ellen spekulálóknak. És itt most ne a gonosz londoni bankárokra gondoljunk csak, hanem Józsi bácsira is,". Igaz, hogy a nevemet nem pontosan tudja.:)
" Miközben az MNB - nek nincs
árfolyamcélja, Pleschinger Gyula úgy
véli, hogy a forint jelenlegi
árfolyamszintje nem okoz fejfájást a
jegybanknak. Hozzátette : egy
"kibírhatatlan " volatilitás aggodalmat
keltene , "
Az árfolyamok nem mindig v. egyböl csinàlják azt amit a politikusok szeretnének, de itt h*lyeség lenne nem észrevenni, hogy mi a nagy terv, csak éppen ennek a nyilvános felvàllalása, egy vàlasztási kampàny idején, politikai öngyilkosság lenne.
jó meglátás :)
Csodálkoztam is, hogy előjött a témával és kritizálta Matolcsy-t. Aztán rögtön eszembe jutott, hogy mennyi nézeteltérésük volt anno Matolcsy minisztersége idején és hogy akkor ki jött ki győztesen. Most is várható volt.
Vagy simán lehet, hogy csak kommunikációs trükk volt Varga nyilatkozata, hogy úgy tűnjön, mintha lenne ellensúly a ft gyengítésben.
Mindenesetre furcsa a ft relatív ereje az elmúlt pár hétben, de sztem is mehetünk új csúcsra.
http://www.mfor.hu/cikkek/__Magyarorszagot_mar_nem_rengetik_meg_az_arfolyamvaltozasok_.html
Úgy látom, a színfalak mögött sikerült meggyőzni a Miskát, hogy ne akadékoskodjon tovább a huf gyengüléssel kapcsolatban. Egy üzenete van a gyengüléssel kapcsolatban, trendszerű csúszó leértékelést szeretnének látni. Jöhet a 315 meghágása!
"A forint árfolyamával kapcsolatban elmondta: az a jó árfolyam, amely a stabil gazdasági növekedést segíti elő, amely mellett a gazdasági szereplők többé-kevésbé adott szintű árfolyammal tudnak hosszú távon is számolni.....Varga Mihály megismételte, hogy a kormánynak nincs árfolyamcélja, nem ragaszkodik meghatározott árfolyamszinthez,....az a fontos, hogy kevésbé legyen hullámzó az árfolyam. .
nekem is fut belőlle 2 minilotnyi, az első testes pluszban a második 30euro-s minuszban :)
a funda mindenképp EURHUF longot támogatja, egy percig nem gondolkodok azon hogy kicsukjam, mint a szomszéd macskáját
308-313as sávban tili-tolizik , de bízva MGY és a Fidesz gépezetében ennek a sávnak az aljáról lassan pattania kéne ,majd 25én (két hét jojo ) indulhat a kötelező kamatvágás után 320 irányába
Kezdek már Buxerosan HUF párti lenni......
Meri itt még valaki tartani az EURHUF longját?
314,312 HUF/EUR árfolyam. Éves rekord.
Varga csak marketingelt egyet az összefüggésekben való gondolkozás tematikájában. Ő is csak egy bábú niemand. Kell az együttérző, előrelátó imidzs.