Tudja vki, hogy mikor lesz osztalék fizetés?
Pozitívumok
A késedelmes hitelek aránya csökkent (a csökkenés mögött leírások és értékesítések is állnak)
A késedelmes hitelportfólió fedezettsége jelentősen javult
Elmaradt a több elemző/befektető által várt további ukrán leírás
Negatívumok
A fontosabb sorokon a várakozásokhoz képest gyengébb lett a negyedév, a profit gyakorlatilag eltűnt
Soha nem látott mértékű céltartalékolás
A leánybankok hozzájárulása a csoportszintű profithoz tovább csökkent, az orosz, a román, a szerb és a montenegrói leánybank is veszteséges lett
Egyéb
Az OTP tavaly 40,6 milliárd forintot tett félre osztalékra, ez alapján részvényenként 147 forintos osztalékot fizethet a bank (erről a közgyűlés dönt), ami 3,7 százalékos osztalékhozamot jelent
"azert mi bankok nem keressuk halara magunkat, kedves kormanyzat".
Vsz nem ez motiválta ezt. Egyszerűen azért mert ez nem érv a kormányzat számára.
Mondok neked példát, ma találkoztam egy polgártárssal egy közintézményben várakoztunk aztán mondja nekem, hogy 1% -ra tudta lekötni a pénzét az otp-ben, és ez felháborító, és az áthárítás az adóknál és a többi, és , hogy a szemét bankok nem akarnak belenyugodni, hogy nem tudnak pénzt keresni. :D
Nem először találkozom ilyen véleményekkel, nem volt meglepetés semmi ilyesmi.
Gondolkodtam most mit mondjak neki, honnan kezdjem. Aztán legyintettem egyet gondolatban, értelmetlennek láttam volna bármit mondani.
Azt nem feltételezem, hogy a kormányzat nincs tisztában a tényszámokkal egy bankszektorban, múlttal is.
Csak hát mások a szempontok, lásd mai élményeim egy választójoggal rendelkező felnőtt magyar állampolgárral. :)
Egy Otp-nél céltartalékkal való fedezettség szintjének néhány %-os változtatása több 10 mrd-os eredményvonzat. Van ebben egy mozgástér, de nem olyan iszonyat nagy, eléggé le van szabályozva, ezen belül talán konzervatív amit a bank követ.
No fene. Elfelejtettem, hogy gyorsjelentés lesz, ejnye bejnye. :)
Szóval semmi extrát nem látok. Szokásos történet amióta fos a környezet. 150 mrd körüli részvényenként 500 Ft körüli profit korrekciós tételek nélkül . Ez kb 3-4 éve így megy.
Céltartalékolás elég konzervatívnak tűnik, csontvázkereső brigádra talán nem lesz szükség, bár vannak gyakorlott kutatók ezen a téren nálunk. :)
Lényeg a lényeg szerintem legalábbis, hogy két kitörési pont lenne a papírnak. Belföldön enyhülnének az extra mókák, és /vagy a régióban komoly növekedés indulna.
Ezek nélkül olyan nagy extra dolgok nem tudnak pozitív irányba történni vsz.
Oroszoknál próbálkoztak egy áruhiteles mókával de eléggé besült, erre nem igazán lehet alapozni a növekedési sztorit.
Ez van.
jó kis bank ez, ilyen környezetben szükséges, tetszik az az ázsiai irány, ha nem figyelemelterelés csupán.
mai vételeim karton cigiért eladtam, tdt rakétái az esőtől bevizesedek, startot elnapoltam
egyebkent olyan az ember erzese, mintha egy "valasztasi" gyorsjelentes lett volna.
A celtartalekolsai elvek valtoztatasaval, es a fedezettsegi (illetve celtartalekosasi) szint novelesevel, annak szuksegessegevel nem lehet szerintem vitatkozni.
Hogy megis most leptek meg ezeket?
Hogy ki lehessen jelenteni: "azert mi bankok nem keressuk halara magunkat, kedves kormanyzat".
hat ezert.
Ebbol a szempontbol en nem ertekelnem annyira rosszra ezt a jelentest.
Ossze kellene hasonlitani a versenytars bankok NPL, fedezettsegi es CT-kepzesi szintjeit (biztos lesz majd iylen elemzes). Ebbol szerintem az jon majd ki, hogy az OTP kulonosen prudensen jar el...
http://t7.hu/159g-portfolio-csanyi_bencsik_interju
„
Ukrajna 2014.03.07 09:22
Szerencsére nem az OTP a legnagyobb bank Ukrajnában, mondta Csányi. Az OTP óriási előnye 2008-hoz képest, hiszen "csupán" 14 százalékos az elsősorban dollár alapú jelzáloghitelek aránya a teljes portfólióban, ez 2008-ban még 40 százalékos volt. Ha nem lesz növekedés, nehezen tudunk profitot csinálni, tette hozzá Csányi, extrém forgatókönyvnek kell megvalósulnia ahhoz, hogy nagyobb problémák jelentkezzenek, viszont a nagyhatalmak közül senki nem érdekelt abban, hogy jelentős gazdasági veszteségekkel jellemezhető helyzet alakuljon ki az országban.
Az ukrán leánybank goodwillja közel 28 milliárd forint, a bank nem számol ennek a leírásával.
(…)
Oroszország
A legnagyobb probléma Oroszországban van, a piac "elromlott", rendkívüli mértékben élesedett a verseny, a Sberbank belépett a piacra, rendkívüli mértékben nyomja lefelé az árakat.
Szerbia
Itt az OTP változtatott a céltartalékolási politikáján, valószínűleg 2013 volt az utolsó év, amikor veszteséges volt ott a bank
”
picit visszaöntik rágyújtok egy tdt ralirakétára, Putyinnak pssszzzt!
a mai jó lesz
kellett a gyj, de sziget csatolva a szárazföldhöz, félsziget maradt a csalogató.
tegnap eladtam a 712-602 közötti vételeimet, nem bánom pár napi díjnak rendben van
Eddig nem beszélhetünk szakadásról.... Betettem jó mélyre egy vételi ajánlatot, jelen állás szerint szinte kizárt hogy teljesülni fog. Nem baj, eljön még az én időm :D
valóban
Meg is jött rá a megfelelő gyorsjelentés, gondolom szakadni fog...
OTP Bank Nyrt. Tájékoztató a 2013. évi eredményről
http://bet.hu/newkibdata/116566871/140306_OTP_20134Q_h_final.pdf