Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Re: nincs cím

#694544 Lebleuf Előzmény: #694486

Pozitívumok

A késedelmes hitelek aránya csökkent (a csökkenés mögött leírások és értékesítések is állnak)

A késedelmes hitelportfólió fedezettsége jelentősen javult

Elmaradt a több elemző/befektető által várt további ukrán leírás

Negatívumok

A fontosabb sorokon a várakozásokhoz képest gyengébb lett a negyedév, a profit gyakorlatilag eltűnt

Soha nem látott mértékű céltartalékolás

A leánybankok hozzájárulása a csoportszintű profithoz tovább csökkent, az orosz, a román, a szerb és a montenegrói leánybank is veszteséges lett

Egyéb

Az OTP tavaly 40,6 milliárd forintot tett félre osztalékra, ez alapján részvényenként 147 forintos osztalékot fizethet a bank (erről a közgyűlés dönt), ami 3,7 százalékos osztalékhozamot jelent

http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/erre_nem_sokan_szamitottak_eltunt_az_otp_profitja.1.196227.html

#694486 banyaiz Előzmény: #694318

"azert mi bankok nem keressuk halara magunkat, kedves kormanyzat".

Vsz nem ez motiválta ezt. Egyszerűen azért mert ez nem érv a kormányzat számára.

Mondok neked példát, ma találkoztam egy polgártárssal egy közintézményben várakoztunk aztán mondja nekem, hogy 1% -ra tudta lekötni a pénzét az otp-ben, és ez felháborító, és az áthárítás az adóknál és a többi, és , hogy a szemét bankok nem akarnak belenyugodni, hogy nem tudnak pénzt keresni. :D

Nem először találkozom ilyen véleményekkel, nem volt meglepetés semmi ilyesmi.

Gondolkodtam most mit mondjak neki, honnan kezdjem. Aztán legyintettem egyet gondolatban, értelmetlennek láttam volna bármit mondani.

Azt nem feltételezem, hogy a kormányzat nincs tisztában a tényszámokkal egy bankszektorban, múlttal is.

Csak hát mások a szempontok, lásd mai élményeim egy választójoggal rendelkező felnőtt magyar állampolgárral. :)

Egy Otp-nél céltartalékkal való fedezettség szintjének néhány %-os változtatása több 10 mrd-os eredményvonzat. Van ebben egy mozgástér, de nem olyan iszonyat nagy, eléggé le van szabályozva, ezen belül talán konzervatív amit a bank követ.

#694475 banyaiz Előzmény: #694311

No fene. Elfelejtettem, hogy gyorsjelentés lesz, ejnye bejnye. :)

Szóval semmi extrát nem látok. Szokásos történet amióta fos a környezet. 150 mrd körüli részvényenként 500 Ft körüli profit korrekciós tételek nélkül . Ez kb 3-4 éve így megy.

Céltartalékolás elég konzervatívnak tűnik, csontvázkereső brigádra talán nem lesz szükség, bár vannak gyakorlott kutatók ezen a téren nálunk. :)

Lényeg a lényeg szerintem legalábbis, hogy két kitörési pont lenne a papírnak. Belföldön enyhülnének az extra mókák, és /vagy a régióban komoly növekedés indulna.

Ezek nélkül olyan nagy extra dolgok nem tudnak pozitív irányba történni vsz.

Oroszoknál próbálkoztak egy áruhiteles mókával de eléggé besült, erre nem igazán lehet alapozni a növekedési sztorit.

Ez van.

#694386 Lebleuf Előzmény: #694318

jó kis bank ez, ilyen környezetben szükséges, tetszik az az ázsiai irány, ha nem figyelemelterelés csupán.

mai vételeim karton cigiért eladtam, tdt rakétái az esőtől bevizesedek, startot elnapoltam

#694318 Oszol Előzmény: #694311

egyebkent olyan az ember erzese, mintha egy "valasztasi" gyorsjelentes lett volna.

A celtartalekolsai elvek valtoztatasaval, es a fedezettsegi (illetve celtartalekosasi) szint novelesevel, annak szuksegessegevel nem lehet szerintem vitatkozni.

Hogy megis most leptek meg ezeket?

Hogy ki lehessen jelenteni: "azert mi bankok nem keressuk halara magunkat, kedves kormanyzat".

hat ezert.

Ebbol a szempontbol en nem ertekelnem annyira rosszra ezt a jelentest.

Ossze kellene hasonlitani a versenytars bankok NPL, fedezettsegi es CT-kepzesi szintjeit (biztos lesz majd iylen elemzes). Ebbol szerintem az jon majd ki, hogy az OTP kulonosen prudensen jar el...

http://t7.hu/159g-portf…

#694311 Lebleuf

http://t7.hu/159g-portfolio-csanyi_bencsik_interju

Ukrajna 2014.03.07 09:22

Szerencsére nem az OTP a legnagyobb bank Ukrajnában, mondta Csányi. Az OTP óriási előnye 2008-hoz képest, hiszen "csupán" 14 százalékos az elsősorban dollár alapú jelzáloghitelek aránya a teljes portfólióban, ez 2008-ban még 40 százalékos volt. Ha nem lesz növekedés, nehezen tudunk profitot csinálni, tette hozzá Csányi, extrém forgatókönyvnek kell megvalósulnia ahhoz, hogy nagyobb problémák jelentkezzenek, viszont a nagyhatalmak közül senki nem érdekelt abban, hogy jelentős gazdasági veszteségekkel jellemezhető helyzet alakuljon ki az országban.

Az ukrán leánybank goodwillja közel 28 milliárd forint, a bank nem számol ennek a leírásával.

(…)

Oroszország

A legnagyobb probléma Oroszországban van, a piac "elromlott", rendkívüli mértékben élesedett a verseny, a Sberbank belépett a piacra, rendkívüli mértékben nyomja lefelé az árakat.

Szerbia

Itt az OTP változtatott a céltartalékolási politikáján, valószínűleg 2013 volt az utolsó év, amikor veszteséges volt ott a bank

#694247 Lebleuf Előzmény: #694027

kellett a gyj, de sziget csatolva a szárazföldhöz, félsziget maradt a csalogató.

tegnap eladtam a 712-602 közötti vételeimet, nem bánom pár napi díjnak rendben van

mai nap

#694245 Alexander

Eddig nem beszélhetünk szakadásról.... Betettem jó mélyre egy vételi ajánlatot, jelen állás szerint szinte kizárt hogy teljesülni fog. Nem baj, eljön még az én időm :D

#694174 banyaiz Előzmény: #693761

Bud ezt a Bétes erőt úgy kompletten kb 2011 görög események óta nagyjából a magyar foci válogatott erőállapotához tudnám hasonlítani. :) Kirobbanó .