A napokban volt 250k átkötés. Ha ki akarnák vezetni, akkor ez felesleges lett volna. Akkora nyüzsi nincs a papírban, h át kellene verni a spekiket. Tehát szvsz nyugi van. (Ahelyett, h emelkedés lenne. :D)
A napokban volt 250k átkötés. Ha ki akarnák vezetni, akkor ez felesleges lett volna. Akkora nyüzsi nincs a papírban, h át kellene verni a spekiket. Tehát szvsz nyugi van. (Ahelyett, h emelkedés lenne. :D)
Én is a héten írtam,hogy várok még "KOMOLY" átkötéseket. Bár ,igazából akkor várom ha már a tőzsdén forog a több mint 300 millió részvény.
Akkor fognak a helyükre kerülni a papírok.
Idáig csak annyi átkötés volt,hogy senkinek se kelljen ajánlatot tennie.
Ha valakinek tőzsdén kívűl kelle (minek ? a tőzsde sok lehetőséget rejt magában) akkor nem apportálták volna be a cégbe hanem megvehették volna apportálás előtt is.
Miért ne ÉPÍTHETNÉNEK egy KOMOLY nagy cégcsoportot.
A nevük,pénzük,kapcsolataik megvannak hozzá.
És amit már sokszor leírtam. Az Opimus szereplői mindnyájan igencsak jártasak a TŐZSDÉBEN . És ez tetszik,mert ha valakik tudják,hogy miként lehet nagyot alkotni egy részvénnyel---- hát ők TUDJÁK !!!!!!!
A megkeseredettekkel nem törődök.
A fentiek és az előző féléves kosárfelülvizsgálat eredményeinek tekintetében elmondható, hogy a Synergon elkerülheti a BUX-kosárból való kikerülést, ugyanis az előző felülvizsgálat után ezúttal 3 kritériumot teljesített. Az elit klub, amennyiben az Index Bizottság és a tőzsde vezérigazgatója is jóváhagyja, úgy három új taggal bővülhet: a BTel, az OPIMUS és a TVK is teljesítette a minimálisan előírt 3 feltételt.
ezt a kivezetést nem igazán értem... miért lenne? akkor maradt volna a Cz-fém 30% felett, hogy kötelező ajánlatot tegyen... nem pakolnak át 30 millió rv-t máshová.
"Mégis, ki lesz az Opimus legnagyobb tulajdonosa?
P. Z.: A legnagyobb a CZ-Fém Kft. lesz, amely a kályhagyártó Wamsler SE részvényeinek volt a birtokosa, mert a Wamsler képviseli a legnagyobb értéket jelen pillanatban ebben a holdingtársaságban. (A 7,898 milliárdos felemelt alaptőkéből mintegy 2,854 milliárd forint, azaz 36,1 százalék – a szerk.)
– Várható-e nyilvános vételi ajánlat a kisebbségi részvényesek felé?
P. Z.: Ez egy jogi kérdés, a jogászok vizsgálják. Ha ők azt látják, hogy valamelyik apportáló társaságnak ezt meg kell tennie, azt gondolom, az a helyes eljárás, hogy az a cég, amelynek ajánlatot kell tenni, megpróbál a részvények nagyobb részét birtokló tulajdonosokkal konzorciumot alkotni. Amennyiben nem lesz ilyen törvényi kötelezettség, én akkor is azt tartanám tisztességesnek, ha lenne egy ilyen ajánlat. Mivel a cégbíróság még nem jegyezte be az alaptőke-emelést, ezért biztosat nem tudunk, egyelőre ne szaladjunk előre."
Szóval ezt ügyesen megoldották. szerintem még nincs vége a nagyobb átkötéseknek, sőt, csak most fog indulni. Mindenesetre amíg 25 ft körül ezek nem futnak át, addig egy esetleges megindulás, csakis speki próbálkozás lehet, amit le fognak (tudnak) törni.
Úgy vélem nyárra, őszre lesz beindítva egy emelkedés. Addigra már lesznek adatok a cégcsoport működéséről, ami lendületet adhat hozzá.
Jók vagyunk, Zotya ? :-)
Nem lesz itt semmiféle kivezetés és más ökörségek amit a "vesztesek" vizionálnak akik már realizálták a Phylaxia veszteségüket.
Nagy ívben sz.....k a rosszindulatú bejegyzéseikre.
összes darabszám: 315.910.361
mai hír: 176.971.564
+ kilima 8.400.000
+ himandu: 19.600.000
jól megkavarták, mert elvileg van még egy BC 2000-nek 14 millió, Pál Gyula, Pintér, Wamsler: 2.8; 3.3; 5.4 millió.
sikerült bűvészkedni a papírokkal...
B-cash ennyit kapott tavaly áprilisi hír szerint: 44.134.232 db
mai szerint: 21.233.432db
B-cash vagyonkezelő: 36.708.966 db
mai: 50.318.966 db
no.. hír...
http://bet.hu/newkibdata/116505626/OPIMUS_Hird20140228.pdf
cz-fém: 87.146.800
http://bet.hu/newkibdata/114294846/IT_hatarozat_ATEM.pdf
cz-fém: 114 millió...
megoldották, hogy ne legyen ajánlattétel :)))
éledezik a papír....
kíváncsian várom a jelentést, a közgyűlést, a rengeteg hatis pakk lezárását, az új részvények bevezetését. a hirdetmény szerint már az illetékesek megkapták...
"Tájékoztatjuk a tisztelt Részvényeseket, hogy a jelen keletkeztetés során részükre jóváírt részvények alapján a részvénykönyvbe történő bejegyzést követően a részvényesi jogok teljeskörű gyakorlására jogosultak, azzal, hogy a bevezetésig tőzsdei kereskedésre nem kerülhet sor. "
ez vajon miért van nem tudom, de roppant érdekes... lehet, hogy idő előtt ne tudják eladni fillérekért? :)))
mindenesetre bizakodó vagyok, úgy érzem a giga-phyl bukóból idén az opimus vissza fog adni... ha nem is mindent, de legalább a felét... már az is nagy eredmény... /a másik felét meg a keg és akkor kvittek vagyunk :) /
üdv
Épp megelőzött a kolléga:)!
Elő akartam keresni a topicot, méltatlanul régen jártunk erre!
kicsit másképp van.....
a 2013-as III. negyedévi időközi (6 oldal, első bekezdés)!
röviden, az új cégek konszolidálására legkésőbb a 2013. évi összevont (konszolidált) éves beszámoló készítésekor kerül sor.
üdv
Üdv Zotya
Köszönöm, valamelyik közzétételben olvastam - igyekszem majd előkeresni, hogy 2013.12.30-án "legkésőbb" konszolidálják a cégeket az Opimusba.......
B.U.É.K
http://bet.hu/newkibdata/110410607/Hirdetm_ny_ATEM_20120416.pdf
ezt kötötték át hatira 1406-ra 3700K 18.500.000 db
ebből ma lezártak 85K-t 425.000 db.
egy ideig beállt a papír 25 ft-ra. hónapokig felejtős.
jó pihenést a részvényeseknek, mnb-nél a labda, mikor hagyják jóvá a tőzsdei tájékoztatót, utána jöhetnek az új részvények. jó lassan haladnak vele, de legalább már folyamatban a dolog.
ezt a himandu pakkot is mire átkötik 25 ft-on, és akkor még ott van a kilimás is...
sosem lesz ennek vége...
de abból a szempontból jó, hogy a keg addig felmegy jóval 100 fölé, azt eladom és abból 25 ft-on tudok venni opimust, és már 50 ft-nál visszajött minden tőzsdei bukóm... :))))
szóval hajrá Opimus, meg ne moccanj innen, max. csak lefelé... végre, most az idő nekem dolgozik :))
itt írtam a 2012-es adatokról:
http://www.stocklandyard.hu/forum/topic/3322/3/#post671922
"Csabatáj-ban 190 millió ft volt a nyereség tavaly...
árbevétele 1.8 milliárd ft.
Hidashát: 1.6 milliárd árbevétel, 178 millió ft nyereség
Wamsler bevétel: majdnem 8 milliárd, nyereség 254 millió"
utolsó jelentésből:
wamsler:
"A fentieknek megfelelően az idei év III. negyedévének adózás előtti eredménye (688,5 M Ft) is jóval kedvezőbb, mint az előző negyedévé, tekintettel arra, hogy az értékesítés kedvező mértékben elindult.
A Wamsler-csoport cash-termelő pozíciója is jelentősen javult, a 2013. III. negyedévi EBITDA érték meghaladta a 680 M Ft-ot. A szezonalitás hatásait figyelembe véve is jelentős javulás látható, hiszen az idei III. negyedévi adózás előtti eredmény 100 M Ft-tal több, mint a 2012. III. negyedévi érték. "
a többiről értelmes szám nem jött ki...
http://bet.hu/newkibdata/115855332/OPIMUS_2013N3_Jelentes.pdf
17-18. oldal.
elvileg április 30-ig.
bár egyre kevésbé hiszek benne, hogy lesz konszolidált beszámoló... gyanús, hogy 8 hónapja nem történik semmi. 2013 áprilisában jött a döntés a giga-apportról, és a mai napig nincs bevezetve a sok részvény. Cégbíróság bejegyezte, de vmi miatt a tőzsdei tájékoztató vagy nem készült el, vagy a pszáf nem fogadja el. Lehet köze van ehhez a madarak által pletykált ügyészségi vizsgálatnak, ami a tóth-féle phylaxia ellen lett "kierőszakolva"... régóta megy a próbálkozás, hogy nyomozzák ki mi történt...
Igen, nem egy kapkodós fajták, nem tudsz nagyon mit csinàlni!
Ha megveszed a storyt előre, bele ragad az ember, ( 7 èvig volt papirom)
Ha nincs papír, akkor bármikor felhùzhatják és estleg lemarad az ember róla.....tudják, érzik a kisbüfi pszichológiát!