Re: Marha "jó"
Zotya32 Előzmény: #693117ezt a kivezetést nem igazán értem... miért lenne? akkor maradt volna a Cz-fém 30% felett, hogy kötelező ajánlatot tegyen... nem pakolnak át 30 millió rv-t máshová.
"Mégis, ki lesz az Opimus legnagyobb tulajdonosa?
P. Z.: A legnagyobb a CZ-Fém Kft. lesz, amely a kályhagyártó Wamsler SE részvényeinek volt a birtokosa, mert a Wamsler képviseli a legnagyobb értéket jelen pillanatban ebben a holdingtársaságban. (A 7,898 milliárdos felemelt alaptőkéből mintegy 2,854 milliárd forint, azaz 36,1 százalék – a szerk.)
– Várható-e nyilvános vételi ajánlat a kisebbségi részvényesek felé?
P. Z.: Ez egy jogi kérdés, a jogászok vizsgálják. Ha ők azt látják, hogy valamelyik apportáló társaságnak ezt meg kell tennie, azt gondolom, az a helyes eljárás, hogy az a cég, amelynek ajánlatot kell tenni, megpróbál a részvények nagyobb részét birtokló tulajdonosokkal konzorciumot alkotni. Amennyiben nem lesz ilyen törvényi kötelezettség, én akkor is azt tartanám tisztességesnek, ha lenne egy ilyen ajánlat. Mivel a cégbíróság még nem jegyezte be az alaptőke-emelést, ezért biztosat nem tudunk, egyelőre ne szaladjunk előre."
Szóval ezt ügyesen megoldották. szerintem még nincs vége a nagyobb átkötéseknek, sőt, csak most fog indulni. Mindenesetre amíg 25 ft körül ezek nem futnak át, addig egy esetleges megindulás, csakis speki próbálkozás lehet, amit le fognak (tudnak) törni.
Úgy vélem nyárra, őszre lesz beindítva egy emelkedés. Addigra már lesznek adatok a cégcsoport működéséről, ami lendületet adhat hozzá.