Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

Re: nincs cím

#692367 Dr. ursi Előzmény: #692362

azt rebesgették anno, hogy amikor jelcin már teljesen elitta az agyát, az amcsiknak veszélyessé vált (ők tették oda ahova) mert kezelhetetlenné vált. berúgott és akkor ugye nem hallgatott a jó szóra :o) szóval h kellett amiknak egy pótember amíg megtalálják az utódját, akit majd beadnak az orosz népnek. nagy terveik voltak. már a lábuk előtt látták heverni az orosz medvét. a terv az volt h ez a v.v.p. egy megbízható szürke eminenciás a jelcini körben és addig jó lesz, értelmes, megbízható, de különösebb ambíció nélkül :o) na ebben tévedtek óriásit.

egy jó kém jól leplezi mit gondol s akar. amikor erre amik rájöttek ki akarták nyírni. többszür is. de ez az ember vezetőnek született, nem is akármilyennek. erős kézzel tartja a hazát és népét, mert az orosz nem is kíván mást mint "cár" atyuskát és anyácskát (értsd anyaföld) ezért a kettőért kész élni és meghalni.

ez történelem.

ha tudtok oroszul van egy nagyon jó nóta :o) erről az orosz életérzésről:

http://slagermuzeum.network.hu/video/orosz_dalok/_____pajzs_es_kard_c_film_dala

#692365 Dr. ursi Előzmény: #692361

putymó a legjobb a szakmában.

én csak ennyit tudok.

meg azt h amíg nem ismertem :o) addig hasonszőrű véleménnyel voltam mint a nagyátlag. eccerűen azért mert felületes média tájékoztatott emberke volta. nyeltem amivel olvastattak; szóval azóta egész másképp gondolkodom róla és csak legekben tudom minősíteni, igazi stratéga, az alkalmazkodás és elvegyülés, elszürkülés nagymestere.

az ukránok ha majd megjön az eszük tudják hol a helyük.

most csak civódnak egy kicsit. az is fizetett előadás.

#692362 Zotya32 Előzmény: #692360

vkinek nem tetszik a "békés átmenet"... ennyi. muszáj, hogy háború legyen... csak kik között???

ukrán vs. ukrán? nem hinném... vki putyinra hajt? megunták az arcát?

#692361 Razamanaz Előzmény: #692359

Viszont akkor a második falat után megint box lesz.Ukrajna nyugati fele EU-párti a keleti meg Orosz.Vagy kettészakadnak,amit már tegnap is rebesgettek.Ha most aláírnak az EU-nak,a következő meg az lesz hogy hagy figyelhessenek már meg a NATO-ban.Utána meg már akarnak csatlakozni is.Ezt meg Putyin érzi.Szerintem ezért nem engedheti meg hogy EU-nak írjanak alá.Azt mondja-inkább bukok egy keveset,de tőlem függjenek-.

#692360 Dr. ursi Előzmény: #692345

amúgy ennyit a nagy megegyezésről és aláírásokról és parlamentáris cuccokról ...

-

A kijevi tüntetők ultimátumot adtak Viktor Janukovics ukrán elnöknek péntek este: mondjon le szombat reggelig vagy fegyveres felkelés tör ki.

-

Vitalij Klicskónak, az ellenzéki Ütés (UDAR) párt vezetőjének a Függetlenség terén mondott beszédét félbeszakította az önvédelmi erők egyik tagja, aki a színpadra lépve bejelentette: ha az elnök szombat reggel tíz óráig nem mond le, az emberek fegyvert ragadnak.

-

Bejelentését a téren tartózkodók hevesen támogatták - írta az Ukrainszka Pravda ukrán hírportál.

Az ellenzéki vezetők, közöttük Klicsko pénteken megállapodást írtak alá Janukoviccsal a decemberig megtartandó előre hozott elnökválasztásról, és nemzeti egységkormány megalakításáról.

-

erről pampogtam. h a szélsőségeseket, a csőcseléket le kell verni ! mindenütt ezt tennék, teszik. usa is, izrael is, franciák is, mindneki. mert ezek csak ebben élik ki magukat, mert unatkoznak nem akarnak dolgozni és a heccben élik mindennapjaikat. eccerű csőcselék.

#692359 Dr. ursi Előzmény: #692358

nem gondolom :o) a legjobb lépés most a sakktáblán részéről, ha hagyja hadd ízleljék meg az ukránok az imf-tortát. ha már megnyerték, hadd vigyék :o))) már az első falat nagyon fanyar lesz, s sztem a második után önként és dalolva térnek Oroszország keblére és a feltételek ("liberalizáció") nélküli konkrét segítségre.

#692358 Razamanaz Előzmény: #692352

Azért lehet hogy Putyin belekavar egy jóízüt.Kicsit szorít a gázon,aláígér az IMF-nek,oszt döntsék el hogy kinek írnak alá.

#692352 Dr. ursi Előzmény: #692316

klassz mi ? :o) sok jó cikk és értekezés van rajta geopol témákban.

meg sok olyasmi, amiket nem olvasni másutt.

pl. izraelről is :o)

-

amúgy most már jöhet az imf ukrániába :o) ez volt a cél, ezt elérni atlantiaknak, h adósrabszolgaságba fűzzék és "liberalizálják" piacait. eddig janu nem engedte.

hát most már nem elnöki, hanem parlamenti a hatalom feje :o))) lássuk mit kezd majd a klicskó féle parlament, amikor meg kell magyarázni a népnek miért kell megemelni a gáz árát 40%-al (imf kérés) első körben, amikor az orosz épp most csökkentette harmadával :o))))))))) és ez csak az egyik imf programpont :o) szerencsétlen ukránok ! fingjuk nincs mibe vitték bele magukat éppen.

#692341 tozsdenyul Előzmény: #692338

mesüge azért vagyok, mert néha reagálok rád, holott felesleges

természetesen nem értetted a mondanivalót, ami a konkrét személyről és korábbi hozzászólásait érintette e témában, de sebaj, a lényeg, hogy egy kicsit megint idebüfizhess :)

#692338 Ibiza Előzmény: #692330

tehát ha valaki nem ódákat zeng a zsidókról..vagy szóba hozza antiszemitizmusukat..na az az antiszemita :).... ne légy mesüge.

#692335 matgab Előzmény: #692330

Vallások: ukrán ortodox egyház – Kijevi Patriarchátus (39,8%), ukrán ortodox egyház – Moszkvai (29,4%), Ukrán Görög Katolikus Egyház (14,1%), ukrán autokefál ortodox egyház (2,8%), protestánsok (2,4%), római katolikus egyház (1,7%), Muszlimok (0,6%), Izraeliták (0,2%) egyéb (2,4%)

#692330 tozsdenyul Előzmény: #692311

ja, akkor megvilágítom a hátteret, a doktornő nagyon hívő keresztény, és ennek megfelelően buzdít a lakosság szisztematikus leölésére. Ezt az ellentétet szerettem volna számára megvilágítani, és ilyeténképpen egyedül neki szólt a keresztényezés. Bár elég sokan vannak akik magukra vehetik ezt, ha már oly nagy kereszténynek vallják magukat de mindegy, az kinek kinek magánügye, ha magára veszi, hát dícséretes.

Tehát pusztán a képmutatás nem tetszik.

Nyugodtan ollózzál, ahol én menekülni szeretnék zsidózás miatt, furcsa lenne - továbbra is gyengéd zsidózásnak értékelem próbálkozásodat, de semmi baj. Előfordul sok antiszemitával, és gondolom nem kell tőled idéznem :)

Félreértések elkerülése miatt nem vagyok zsidó, de általában nem szokott zavarni ha éppen valaki annak gondol, felőlem tegye.

Az ukránok milyen vallásúak? kérdezem halkan.

Karnyújtásnyira van az újabb orosz-amerikai hidegháború

#692326 Biborka89

A szlovák lap “Kinek a lelkén szárad az ukrán vér” című kommentárjában leszögezi: Ukrajnát már csak egy lépés választja el a véres polgárháborútól, a világot pedig az Egyesült Államok és Oroszország közötti újabb hidegháborútól.

Ivan Szabó, a HN kommentátora szerint komolyan kell venni Barack Obama szokatlanul éles bírálatait, amelyekkel Vlagyimir Putyint illette, de – teszi hozzá a szerző – Ukrajna “felforgatásában” Washingtonnak és a NATO-nak sokkal nagyobb a bűne, mint Oroszországnak és Putyinnak. Megjegyzi: Obamának abban ugyan igaza volt, hogy Ukrajna egy sakkjátszma áldozata lett, csak elfelejtette hozzátenni, hogy a sakktáblát, amelyet most “Putyin, a stratéga” is használ, még Georg W. Bush” rakta az asztalra.

Az ukrán helyzettel a pozsonyi Sme pénteki kiadása is több írásban foglalkozik. A liberális szlovák lap “Weimar Kreml ellen” című írásában megjegyzi: “Európa ismét csak akkor ébredt fel, amikor már késő”. Hozzáteszi: már csak “a rossz, a még rosszabb és a katasztrofális” forgatókönyvek közül lehet választani.

#692316 Zotya32 Előzmény: #692247

jó ez a weboldal, gyanítom hitelesebb mint az origóból kiinduló index. Van egy tippem, hogy az oroszok nem fogják a szamovár mellől nézni, ahogy Ukrajnát bekebelezi Brüsszel....

#692313 matgab Előzmény: #692306

nem tud ott senki semmit. Csak irányítják a tömegeket, néhány jóképességű szervező által.

#692312 Ibiza Előzmény: #692307

15.17kor még nem volt aláírva..,) kocsiban mondták a hírekkel ellentétben nincs aláírva.