Regisztráció Elfelejtett jelszó

Auto-motor technika

Re: nincs cím

#691534 Bendeguz Előzmény: #691533

Egy nagy autószaki cimborámat vinném magammal, illetve kettőt :) A másik roncs merciből épít zsír újat. Hamarosan meglesz neki az OT rendszám. Sok gané történetet hallottam én is, de talán Ausztriában nem az megy mint itt a balkánon

#691533 banyaiz Előzmény: #691531

Használtautó piac egy szemétdomb.

Mazdákat tudnám ajánlani, de 6-os dízelben vsz inkább 1 misivel feljebb kellene gondolkodnod. Nagyon nehéz normálisat találni.

Tele van kamuval , ilyen jó olyan jó, minden ****a, odamész egy rakás szar. Volt úgy mondom az ürgének eljövök 150 km-re de ha nem sérülésmentes és nem úgy van ahogy mondod akkor morcos leszek. Akkor előjön , hogy van azért egy kis pitty putty stb. De ez még a jobbik eset. :)

Rengeteg tróger van a piacon.

Vigyázzál nagyon mi mellett döntesz. Előtte én mindenképp bevinném egy szakszervízbe egy totális átvizsgálásra. 10-20 k-ból megvan és mégis jelent vmit.

#691532 Janicroft Előzmény: #691526

Ha hosszabb távokra szeretné használni akkor egyébként is érdemesebb dízel mellett letenni a voksot.

Bendegúz, egyébként meg vegyél TESLA-t, ha már Ausztirába mész ;-;

#691531 Bendeguz Előzmény: #691517

totál semennyit se értek az autókhoz. amit tudok, azt a jogsi miatt tanultam meg, ezért is kell olyan gép, ami nem várja el hogy nyakig belemásszak. ADAC tagság kell, oszt csá :)

#691526 KawaBazsy Előzmény: #691512

Jut eszembe, ha max 7 literes fogyit, s min 1.6 100 lovat akarsz, akkor vagy dízelben kell gondolkodnod, vagy esetleg egy japó benyás 1.6-os tudja ezt, ha normálisan vezetsz, de csak könnyű (alsó közép) bódéban (pl Corolla). A Civicem is tudja (1.5, 114 ló, 6 literes fogyi, ha co módban nyomod), de csak 92-2000-ig gyárották ezzel a motorral, neked meg friss hús kell.

#691512 KawaBazsy Előzmény: #691476

Ok. Te is mérnök vagy, ezért csodálkozom, h ragaszkodsz ahhoz, h fiatal legyen. Engem épp az zavar, h egyre jobban teletömik a kocsikat feleslegesen bonyolult elektronikával, meg műszaki megoldásokkal, amik csak plusz hibalehetőségek, drága javíthatósággal. Én pont emiatt az ezredforduló környéki járgányokat preferálom, azokba még bele merek nyúlni.

Tkp akkor az autókategóriát kell még eldöntened. Ford Focust nézegetsz, az alsó középkategória. Társai a Golf, Astra, Corolla, Civic, Mazda3, stb. Eggyel feljebb van a középkategória, Mondeo, Insignia/Vectra, Passat, Accor, Mazda 6, Toyota Avensis. A kisebb rövid, városi távokon, a nagyobb meg hosszú utakon jobb. A kisebbhez olcsóbb az alkatrész, meg az autó is, a nagyobb meg egy fokkal igényesebb, komolyabb technika.

#691476 Bendeguz Előzmény: #691437

- kombi autó

- fogyasztás 7 liter körül, vegyes használattal, de főleg hosszabb utakra kéne (300 km felett)

- legalább 1.6, 100 LE felett

- legalább 2007-es

- árban max 6000 €

- legyen megbízható, ne kelljen folyamatosan szervizelni

- a szerviz költség legyen elfogadható

- márkából közép kategória, ne szutyok legyen

- extrák: jó hangcucc, napfénytető, stb. Ez a legkevésbé fontos :)

#691437 KawaBazsy Előzmény: #691426

Szedd össze, h mit vársz tőle, mire szeretnéd használni, ez legyen az első. Utána h melyik márka szimpi, majd a keresés..

#691433 Sumér harcos Előzmény: #691426

ha 6000erot mindenképpen elköltesz rá,akkor kilőve az általam emlitett öregebb japánok,első kocsisként ugysem tudod kiszurni teljes bizonyosssággal a jót,

akkor minél fiatalabb,minél felszereltebb,minél nagyobb,minél megbizhatóbb márka kell.

az részemről csak a Honda Accord.

#691426 Bendeguz Előzmény: #691414

köszi mindenkinek! sose volt autóm, ez lenne az első így nem igazán tudom mit várjak el tőle. a felsorolt tulajdonságok (tempomat, klíma) elég fontosak.

#691424 Sumér harcos Előzmény: #691421

tényleg a multkor találtam egy 2004,gyönyörű ezüst szedan Honda Accordot is bécsben,udvarból,4800euro körül...1hét alatt elkelt az is..

#691422 Ibiza Előzmény: #691420

ja és elég jó a tempomat..apróság de nagyon hasznos..optimalizálja a fogyasztást és a lábad nem zsibbad.

ui. kellően erős autó kell ami bírja a folyamatos tempót..a domborzatot..egy előzésre ne kelljen kinyomni a padlót..

#691421 KawaBazsy Előzmény: #691411

Az a helyzet, h minél nagyobb (magasabb) kategória, annál inkább utazó autó, viszont annál rosszabb városba. Nekem a Civic kompromisszum, rövid, mert többet városozunk, de mégse kis autó, hanem alsó közép, mint a Focus, ha külföldre kell menni. Ha ingáznál Mo s Osztrákia közt, akkor középkategóriát javaslok, prémium nem kell, mert csak az alkaltrész drágább, s nem örömautónak veszed. HA a Fóka tecc, akkor az aló közép, tehát városban jobb, hosszú úton rosszabb. Én a japó s német autókat szeretem, tehát erre Honda Accordot, Mazda 6-ot, Mondeot, Passatot néznék.

#691420 Ibiza Előzmény: #691411

azért nézegesd a lopási listákat is..

egy felső középkategóriás autó sztem kell a folyamatos ingázáshoz..egyéni adottság is ki mennyit tud levezetni..én vectraB vel lenyomtam egy slungra Bp-Brüsszel..távot kb 1380km volt..és nem úgy szálltam ki mint egy mosogatórongy..szakadó esőben mentem többször 900-1000km-eket..nem volt rossz.

Sztem első a megbízhatóság..második az autó ülése..térdhajlatig felfeküdjön a lábad..deréktámasz.. a kerék is nagyon fontos 17" 65ös gumi nem rázza ki a lelked elég kormányzást ad..és a klíma..be tudd állítani a neked optimális hőt.

#691417 Sumér harcos Előzmény: #691411

ha mennék ki az osztrákokhoz dolgozni,én nem áldoznék ennyit autora elsőkörben kint,de lehet másodikban sem,és csak vmi makulátlan öreg benzines japánt vennék,ami viszonylag olcso,és megkiméltségéből fakadóan megbizható...

pl.vmi gyári állapotu,megkimélt mitsu carisma,multkor találtam 32.000km-es! klimás! példányt ,1gazdást,2000euro körül udvarból.

pl.vagy esetleg ami régi japan,benzinben nekem...bejön,323F 1000-2000euro között volt vagy 10db,köztük volt egy gazdás klimás udvarból,viszonylag makulátlan-1300euroért,láttam 1hétig árulta.

de elismerem ezekhez azért ismeret kell a vételnél!

én néhány éves focust nem vennék,néhány éves renaultot nem vennék,de olajzabáló opel dieselt sem, legyen az pl H astra,agyonbaxott 2002-2004diesel passatot még ugy sem,ügynöktől pláne nem.

ez egy vélemény,ahogyan én hajtanám végre a kérdést.

de valszeg mindenki mást gondol az ügyről,gondolom irnak vmit mások is.

#691414 Sumér harcos Előzmény: #691411

huh ez igy még nagyon tág fogalom...

diesel,benzin?5ajtó-kombi-3ajtó?klima tuti kell,gondolom osztrákiában(osztrák papirost) akarod megvenni,mivel kint leszel,kötelező a lakcim bejelentés,és magyar rendszámmal büntetnének a zsaruk,akár 3000eurora is.

#691413 Sumér harcos Előzmény: #691406

ez egy remek példány,láttam már,ismerem,nagyon régen hirdeti már,az auto tökéletes,ennek ez a szine is...tetszik...

csak ez nem kuriozum veteránra,

oda csak a vmilyen nyitott és lehetőleg 2ülés...jöhet szóba..

ha már nagyot álmodok,akkor egyszer még S is lehet inkább.

de del sol ugye a személyes 20évvel ezelőtti élmény miatt lobog a retinán még mindig.:)