dacia logan, a szerény emberek mercedese :)
sztem akkor a mazda6 kombi jó választás..egy lovat bele tdsz rakni...akkora a csomagtartó..nekem 5 ajtós van...az is hatalmas.
Sztem 2000m3 kell egy autóba..nekem a benzines 130nál 7,8litert fogyaszt..de az átlagom 10l körüli..mert 150-160között megyek a pályán..(rendőrbácsi ez nem igaz csak lódítok,)
ha dízel mazda6ot veszel akkor arra figyelj 150.000km-nél van egy költséges szervíz..vagy előtte legyen 30.000el vagy éppen utána..
Mazdában az is jó nem nagyon lopják (passzátot eléggé) megbízható..és bármilyen autót lekérdezhetsz bármelyik szervízben..
Rendszeresen szervizelt autót érdemes venni..
Kellően dinamikus de nem egy versenyautó..nagyon jóindulatúan viselkedik vizes havas úton is.
Szakszervízben vagy lizinges cégtől érdemes venni autót, garanciát is kapsz rá..keményen alkudhatsz...vagy olyan magánszemélytől aki legalább 3 évig használta az autót. Az eladó személyijét mindig kérd el mert soxor az előző tulaj adásvételijével adja el a nepper a kocsit..ha tudom akkor általában felhívom alőző tulajt ha kereskedőtől veszem.
Bendegúz,
sokat fogsz hazajárni? Vagy kint kell a melóhoz sokat autózzál?
Mert sztem ha nem fogsz te annyit hazajárni, szépen hozzászoksz az osztrák életviszonyokhoz és ott a városban fogod használni az autót.
Én itt Mo-n vettem egy teljesen jó minőségű Toyota Corollát. 60e km, fekete, nagyon sok extrával (pl. gyári napfénytető, digit klíma stb.stb.) és gyönyörű állapotban volt.
kereskedőtől vettem, elmondta azt is, hogy volt törve az autó, ki lett cserélve 2 ajtaja, de szépen kicserélték, és nincs elferdülve stb. tartja az utat szépen...
Szerintem ha olyat találsz, hogy első tulaj, és nem egy kereskedő árulja, hanem ő maga, odamész és egy normális embert látsz ott. Akkor nagyjából nyomon vagy, felcsillan vmi , lehet, hogy autóhoz hasonlító dolgot mutat. :)
Sok tulajosban, vagy kereskedőnél is biztos van nagyon jó vétel, csak arányaiban kevesebb.
Nagy sztorijaim nincsenek ez ügyben mert sokat nem foglalkoztam használt kocsikkal , nincs hozzá türelmem. :)
Ilyen banális dolgok, hogy ugye magyar forgalombahelyezés, természetesen, aztán kiderül mégse. Vagy szervízkönyves, hogyne persze, aztán mégse.
Nem is értem mit gondol, nem derül ki kamuzik ?
Na meg a nagy sláger olyan km óra állások, hogy köze nincs a valósághoz ránézésre vszínű az állapot alapján. Belső tér összeszaggatva, igénytelenség stb.
De nem akarom elvenni a kedved a keresgéléstől mindjárt az elején . Legyen szerencséd.
Rendben, remélem én is hogy jó kör lesz. Ha vannak még ilyen történeteid, szívesen olvasnám.
Ja, hogy eleve osztrákoknál vennéd. Akkor nem szóltam, nem tudom ott mi a stílus használtkocsiknál.
Szervizben talán egy alvázat megnézel nem árt főleg osztrákoknál mert ott kicsit több hó van talán mint nálunk, rozsdásodhat esetleg nem biztos látod. Végül is akkora szaki ismerősökkel mész lehet nem kell .
Sérülésmentes, k jó minden. Odamész, a műszarfal úgy néz ki mintha egy kaszával végighasították volna. Körbejárod megnézed megmondod a csókának, hogy ezt ki se próbálnám, köszönöm. Erre , de hát használtautó , vannak hibái. Anyád. :) Kb ilyesmik.
Egy nagy autószaki cimborámat vinném magammal, illetve kettőt :) A másik roncs merciből épít zsír újat. Hamarosan meglesz neki az OT rendszám. Sok gané történetet hallottam én is, de talán Ausztriában nem az megy mint itt a balkánon
Használtautó piac egy szemétdomb.
Mazdákat tudnám ajánlani, de 6-os dízelben vsz inkább 1 misivel feljebb kellene gondolkodnod. Nagyon nehéz normálisat találni.
Tele van kamuval , ilyen jó olyan jó, minden ****a, odamész egy rakás szar. Volt úgy mondom az ürgének eljövök 150 km-re de ha nem sérülésmentes és nem úgy van ahogy mondod akkor morcos leszek. Akkor előjön , hogy van azért egy kis pitty putty stb. De ez még a jobbik eset. :)
Rengeteg tróger van a piacon.
Vigyázzál nagyon mi mellett döntesz. Előtte én mindenképp bevinném egy szakszervízbe egy totális átvizsgálásra. 10-20 k-ból megvan és mégis jelent vmit.
Ha hosszabb távokra szeretné használni akkor egyébként is érdemesebb dízel mellett letenni a voksot.
Bendegúz, egyébként meg vegyél TESLA-t, ha már Ausztirába mész ;-;
totál semennyit se értek az autókhoz. amit tudok, azt a jogsi miatt tanultam meg, ezért is kell olyan gép, ami nem várja el hogy nyakig belemásszak. ADAC tagság kell, oszt csá :)
Jut eszembe, ha max 7 literes fogyit, s min 1.6 100 lovat akarsz, akkor vagy dízelben kell gondolkodnod, vagy esetleg egy japó benyás 1.6-os tudja ezt, ha normálisan vezetsz, de csak könnyű (alsó közép) bódéban (pl Corolla). A Civicem is tudja (1.5, 114 ló, 6 literes fogyi, ha co módban nyomod), de csak 92-2000-ig gyárották ezzel a motorral, neked meg friss hús kell.
Ok. Te is mérnök vagy, ezért csodálkozom, h ragaszkodsz ahhoz, h fiatal legyen. Engem épp az zavar, h egyre jobban teletömik a kocsikat feleslegesen bonyolult elektronikával, meg műszaki megoldásokkal, amik csak plusz hibalehetőségek, drága javíthatósággal. Én pont emiatt az ezredforduló környéki járgányokat preferálom, azokba még bele merek nyúlni.
Tkp akkor az autókategóriát kell még eldöntened. Ford Focust nézegetsz, az alsó középkategória. Társai a Golf, Astra, Corolla, Civic, Mazda3, stb. Eggyel feljebb van a középkategória, Mondeo, Insignia/Vectra, Passat, Accor, Mazda 6, Toyota Avensis. A kisebb rövid, városi távokon, a nagyobb meg hosszú utakon jobb. A kisebbhez olcsóbb az alkatrész, meg az autó is, a nagyobb meg egy fokkal igényesebb, komolyabb technika.
- kombi autó
- fogyasztás 7 liter körül, vegyes használattal, de főleg hosszabb utakra kéne (300 km felett)
- legalább 1.6, 100 LE felett
- legalább 2007-es
- árban max 6000 €
- legyen megbízható, ne kelljen folyamatosan szervizelni
- a szerviz költség legyen elfogadható
- márkából közép kategória, ne szutyok legyen
- extrák: jó hangcucc, napfénytető, stb. Ez a legkevésbé fontos :)
Szedd össze, h mit vársz tőle, mire szeretnéd használni, ez legyen az első. Utána h melyik márka szimpi, majd a keresés..
ha kifejezetten az osztrákoknál akarsz autót vásárolni,akkor ezek az oldalak játszanak és nagyjából más semmi:
http://www.willhaben.at/iad/gebrauchtwagen/
http://www.car4you.at/Gebrauchtwagen
http://www.bazar.at/gebrauchtwagen-anzeigen,dir,1,cId,7,fc,0,loc,0,tp,0