Az ingázásról:
9 km-re lakom a munkahelyemtől, autóval 20-30 perc, tömegközlekedéssel 35-40 perc.
Jól értettem, hogy ez már majdnem vállalhatatlan?
Az ingázásról:
9 km-re lakom a munkahelyemtől, autóval 20-30 perc, tömegközlekedéssel 35-40 perc.
Jól értettem, hogy ez már majdnem vállalhatatlan?
ügyes..jól van..amíg fiatal az ember addig menjen ha teheti.
nyílván a te dolgod csak a másképp gondolkodás miatt írom..
nem tudom mennyiért mennél el itt Magyarországon dolgozni..sztem gondozót lehet (a gondozás mértékétől függően) napi 5-10.000Ft-ért alkalmazni. csak sima számítás ha 200ért elmennél dolgozni..hétvégeken hazajárnál akkor 20nap gondozás max 200.000..akkor az összesen 400.000Ft + ingázási költség.. ha ennél többet kapnál kint akkor nem rossz az egyenleg.
100km vagy annál rövidebb távolságban meg simán belefér az ingázás is.
Esetleg kiviszed a szülőket is, a munkahelyedtől 30km-en belül olcsó helyen bérelsz valamit..stb stb.
mondom ezt csak azért írtam lépj hátrébb egyet és messzebbről nézd a problémád..most berajzoltad magad egy kőrbe..és nem mersz kilépni. Értem én a körülmények...de lehet csak önigazolsz...vigyázz mert bepunnyadsz egy idő után..fásult keserű ember leszel aki harcol a világgal és a sátánt gyűlöli aki mindenről tehet (orbán)
Akkor át kell számolnod, hogy mennyi a "bevételed" egy hónapban, csak a szüleid gondozásából.
Hevenyészett becslés:
Idősek otthonában elhelyezést eszközölni: 2*3millió Ft
Havi ellátási díj: 2* 80ezer Ft.
A 6milliót 5 évre elkenve havi: 100ezer.
Ez a 100ezer+160ezer ellátási díj= 260ezer.
Ennyiért dolgozol meg havonta, ha te látod el a szüleidet.
jó lehet a szakmád, mert az én pályázataimra nem is válaszolnak.
ők napi szinten ápolásra szorulnak, úgyhogy csak "itthon alvós" ingázás menne...éltem 2 évet külföldön, igaz kollégiumban és olcsó albérletben....esténként meg hétvégén mehettem kinti diákigazolvánnyal olcsón sportolni, ezzel valahogy eltelt a szabadidő...pénzem kevés volt, egész nap szakkönyveket olvastam, este már nem volt kedvem olvasni, volt 2 tv csatornám, iszonyú unalmas és sivár volt a szabadidő....kollégiumban a többiek este csak ittak és üvöltöztek, ahhoz meg nem volt kedvem....teljesen kiköltözni ha magam lennék se akarnék, mert egyetemistaként is kevés osztrákkal és némettel lógtam, inkább k-eu és afrikai haverjaim voltak...tanszéki oktatók és a helybeli egyetemisták munkaidőn kívül egymással se nagyon bratyiztak, külföldiekkel meg pláne nem...még amikor európai tanumánykörúton voltunk, akkor is minket raktak párba a szálláson, ők meg a sajátjaikkal aludtak
Minden jót neked!:)
Legyél el szépen!:)
Értem. Az üzenetedre kattintottam, de a történetem inkább Euroman számára lehet példa. 100 km-re a szüleitől talán még neki is belefér és kétlaki élettel az ingázás is csökkenthető. Mondjuk heti 4 napot lehetne külföldön, hármat itthon. Sok helyen támogatott a részmunkaidő.
én nem keresek, úgyhogy nem érint, sok sikert
a megjegyzésem olyan szituációkra vonatkozott mikor családok hol itt hol ott élnek
pl a gyerekek mikor vissza akarnak menni mert egy másik kultúrában nőttek fel
Ma felmondtam a munkahelyemen. Ausztriában kaptam állást: Grazban. Ki fogok költözni, megy tovább az élet. A tapasztalatom az, hogy őrületes kepesztés van az értelmes munkaerőért, néha már zaklatásnak tűnt a felvételi folyamat, annyira akarták hogy oda menjek. A fizetés mindenképp jobb, még a magasabb alap költségek mellett is megspórolok a jelenlegi évi 700 ezer Ft helyett évi 4-5 milliót. És mindössze 350 km-t kellett odébb tennem magamat. A saját példám legyen számotokra is ok az optimizmusra. 2 hét alatt sínre került a karrierem. Tartsatok ki!
sokaknak pedig a hosszú külföldi munkavállalás, a kétlakiság
http://index.hu/gazdasag/2014/02/12/tonkreteszi_az_eletunk_az_ingazas/
erről enélkül a tanulmány nélkül is ezt gondoltam, de érdekes, hogy más is erre a következtetésre jutott...
Itt egy kis olvasnivaló beléptetőkapu témában:
http://index.hu/belfold/2014/02/12/elektronikai_hulladek_lett_a_stadionbelepteto-kapukbol/
kösz, hogy szóltál:) épp kereskedtem, nem is vettem észre...már tiszteletemet tettem:)
Teljes foglalkoztatottság!? No, ha csak a statisztikán múlik akkor bezony ezt kétségtelenül el is érjük ! :-)
azért az "öreg" is kezdhetett volna ennél inteligensebb qrvával is:
http://index.hu/kulfold/2014/02/12/sorost_megverte_a_volt_baratnoje/
A pf fórumon várnak téged ugyanebben a témában:)))
no comment.
http://www.portfolio.hu/gazdasag/teljes_foglalkoztatottsagot_igert_orban.195284.html
úgy látszik már a nyilatkozat előtt is ivott egy pár rizspálinkát....olyan is lett...múltkor, amikor rogán anyját is meglátogatta, meg egy kis erdei utat avatott, az újságíró megszámolta, 5 feles beugrott délutánig....az még egy melósnak is sok, hát még szellemi munkához...országvezetéshez...lol