iniciálé nem kéne?.. a nyelv lényege a kommunikáció..a gondolatok közlése..
tény nem mindenki bírja a gyors gondolatokat..a kreatív agymenést..azt várják szépen lépésről lépésre elmagyarázzák nekik..ez nem mindig cél.
iniciálé nem kéne?.. a nyelv lényege a kommunikáció..a gondolatok közlése..
tény nem mindenki bírja a gyors gondolatokat..a kreatív agymenést..azt várják szépen lépésről lépésre elmagyarázzák nekik..ez nem mindig cél.
Hamár így jártunk, hogy ennyire dedósok vagyunk, légyszi, írjál szép, kerek mondatokban - elején nagybetűvel, a végén ponttal.
Szépen összefüggően. Az egyik gondolat kövesse a másikat.
A helyesíráson is van igazítanivaló, de ha az nem tökéletes, attól még talán jobban fel bírnánk fogni csepp agyunkkal, hogy miket szeretnél írni.
nálunk pont nem így volt semmi, de nem akarok ebbe belefolyni, mert kb másfél évig próbálta at is felnyitni a szemeteket, de aki nem akarja levenni a szemellenzőt és sztereotípiákban gondolkodik azon nem lehet segíteni.
evan.
azt meg lécci ne írd le h én mit tennék v sem, mert amit leírtál azt pont nem.
mindig elcsábulok h hátha megért pár emberke valamit, de mindig rá kell jöjjek h nincs értelme, hiszen most sem ment át amit írtam hanem lefordítottad a sztereotíp gondolatvilágodra.
sajnálom.
Ha nagy szarban van egy ország gazdasága, akkor kell legjobban a hitel.
Akkor viszont a nagy kockázat miatt csak nagyon magas kamattal tud állampapírt kibocsátani.
IMF ad olcsóbban is, pár %-ért. Még jó, hogy rajta tartja a szemét és próbálja a magas kockázatát kikötésekkel szelidíteni, hogy biztonságosabbá tegye a visszafizetést.
Te sem adnál habokra alacsony kamatra hitelt egy lerongyolódottnak. Ha meg adnál, te is megszorító elvárásokat fogalmaznál meg vele szemben.
Aztán, ha már jobban megy a szekér, lehet állampapírral is variálni.
Nálunk is pont így volt.
Aztán mindenki teleszájjal szidta az IMF-es hitelt. Vagy akkor a többszörös kamatú állampapír kibocsátást kellett volna választani? Még annyira sem bírtunk volna kimászni a szarból, mint ahogy most állunk.
Elképesztő gőgös önteltség árad belőled. Ezt hogy tudnám elsajátítani? Tudom, előbb kicsit okosabbnak kéne lennem. De anélkül? Pénzzel? Árulják valahol?
amíg nincs az ukrán nép által megválasztott ukrán elnöke és ukrán kormánya semennyiért, ha külf befi vagyok. az ukránt nem a nemzetiséfére értettem, hanem az állampolgárságára és arra h nem idegen hatalmak kiszolgálója.
perpill janu is az, de az ellenzék vezetői is azok. scak mást szolgálnak ki.
remélem klicskóról senki se tételezi fel h egy buszon kívül bármi mást el tudna vezetni ? azt is valszeg beütné :o)
ha orosz állam vagyok akkor nagyon kedvező 4-5% eur kamattal.
ha eu+usa=atlantiak vagyok akkor 3-4% eur kamattal, imf feltételekkel :o)
Ok, rendben.
Te hány százalékkal hiteleznél most Ukrajnának?
Vegyük úgy, hogy nem néztél rá a cds grafikonra.
remélem nem veszed személyeskdeésnek :o) pusztán tény, h a cds -tegy közepes szereplő oda tezi ahova akarja.
ez tény.
egy nagyobb meg még odébb teszi :o) lásd jpm esete a cds-ekkel, ami tény és elítélték a bálnát.
Az állampapír kibocsátásnak csak egy nyomós feltétele van, milyen kamattal.
Mostanában nem épp kedvezően alakul az ukránokra nézve a befektetők véleménye.
Fakul az USA demokratikus országképe, többek között számos európai honpolgár szemében – véli az Állami Duma külügyi bizottságának elnöke, Alekszej Puskov.
Az Egyesült Államok imázsát szerinte nagyon komolyan aláásta a totális lehallgatással kapcsolatos eset. A németországi lehallgatás nagyrészt pénzügyi-gazdasági intézmények tevékenységére vonatkozik. „Senki sem hiszi, hogy ez a demokráciáért történik. Vagyis gazdasági kémkedésről van szó” – mondta Puskov.
További elemi kritérium, amelynek az európaiak szerint nem tesz eleget az USA, – a halálbüntetés hiánya – folytatta Puskov.
"A hét végén elhatározott nyugati támogatás áthidaló hitel lenne, amelyet egy átmeneti időre felálló szakértői kormány kapna, esetleg ellenzéki politikussal az élén. Ez a kabinet végrehajthatna olyan reformokat, amelyek utat nyithatnának egy hosszabb távú IMF-kölcsön folyósítása előtt. "
kiemelném a szagértői kormány szót, az áthidaló, és jó hosszú időre eladósítani az IMF felé, h jó hosszú ideig kézben tartsuk a piacot amíg az amcsi és eu vállalatok (főleg enrgetika) benyomulnak.
nem kéne elfelejtkezni kínáról aki az ukrán anyaföld 10%-át bérli 100évre ... vajon ők mit szólnak mindehhez ...
http://inforadio.hu/hir/bunugyek/hir-613504
a csencsben és a lopásban és a mutyiban és stb. minden ahol nem kell dolgozni hanem elég másoktól elvenni.
mivé lett ez a nép ! hol van már spárta ? marathon ? az ókori athén ? hol az a mentalitás ?
eccerű ez amúgy.
mehet ukrán euba, de akkor felejtse el az orosz vámuniót amiben most benne van.
így az ukrán termékek alól kimegy a piac.
mi fog történni ha az ö termékeiket nem evszi meg senki de szabadon áramolhat be mindenféle eus termék ukránba ?
az orosz meg saját magát védve zár le jogosan.
nem evett meszett h elárassza ukrajnán keresztül az eus dömping áru megfojtva az orosz mezgazt és ipart. nem hülyeputymó koldusbotra juttatni a népét.
mert a végső cél ez: az orosz piac elárasztása, gazdaságának megfojtása.
egy kis geopolitika.
nem kell messzore menni agyilag h megértsd :o) bár ahogy eddig néztem már ez is elég komplex neked és sokaknak itt.
ha ukránok ilyen hülyék h ők önként tezsik bele tilóba nyukakt ám tegyék.
már leírtam hosszabban.
de röviden.
a 15 mrd állampapírvásárlásnak euróban ! nincs feltétele. nem kell pllakossági rezsit emelni és vállalati rezsit sem és semmit sem.
és még csökkentette a gáz árát így ha tartani akarja az állam az olcsó szolg árakat akkor kevesebb lyuk keletkezik és kevesebbet kell kipótolnia a hatósági árban mivel ott erősen dotálva van.
talán azért mert 20ezer forintból a lakosság nagy része iylan nem lehet 80ezres gázrezsit kifizetni (imf oda kéri emelni) valószínűleg erős úton éhenhalnának. elég sokna.
a vállalatokat meg már írtam.
eu konform stb
plusz versenyképes ár.
eu pampogott is h olcsó gáz miatt olcsó az ukrán acél s ez nem jó.
nekik :o)
sztem meg nem. a rendk választásokon is janu fog nyerni. a majdanos harcosok, akik úgy láccik nagyon ráérnek mert nem dolgoznak nemtom miből élnek talán pénzeli őket atlant ... ugyanúgy elkezdenek majd örjöngeni.
pedig a nép akarata a nagy demokratáknak is szentnek kéne lenni.
de usa úgy gondolja h ez még náluk sincs így :o) akkor másoknál meg minek.
miben másabb az orosz kölcsön, mint az IMF? taníts még, mert butus buksim számára az oroszok is durván beavatkoznak egy szuterén állam belügyébe.
ukránok szeretik,kérik,megkapják
hány zsák apró volt ez?:)
mert ez a jó az ukránoknak.
-
"az EU az Egyesült Államokkal közösen egy pénzügyi segélycsomag összeállításán dolgozik. Nem csekély összegről van szó - hangoztatta Ashton. Az elképzelés alapján Ukrajna akkor kaphatja meg a pénzt, ha hosszú távú megállapodást köt a Nemzetközi Valutaalappal (IMF).
Elmar Brok szerint az IMF-megállapodás nem elég. A feltételek közé kell emelni az államfői hatalmat korlátozó, a törvényhozás helyzetét erősítő korábbi alkotmány visszaállítását és a választások kiírását, valamint a választójogi törvény átdolgozását,"
-
meg egy leplezetlen beavatkozás egy szuverén állam belügyeibe, választójogába, alkotmányába.
valóban ez jó az ukránoknak ?
az IMF kér.
pl. lakossági és vállalati gázáremelést.
=ukrán ipar kampec, ukrán lakosság nyomor.
valóban ez kell nekik ?
legyenek választások és szavazzák meg.
de ha janukovicsék nyernek akkor menjen haza mindegyik barom aki annyit sem fog fel h a megélhetést venné el az atlant a szájukból.