Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

Re: ukránia

#689890 Dr. ursi Előzmény: #689844

amíg nincs az ukrán nép által megválasztott ukrán elnöke és ukrán kormánya semennyiért, ha külf befi vagyok. az ukránt nem a nemzetiséfére értettem, hanem az állampolgárságára és arra h nem idegen hatalmak kiszolgálója.

perpill janu is az, de az ellenzék vezetői is azok. scak mást szolgálnak ki.

remélem klicskóról senki se tételezi fel h egy buszon kívül bármi mást el tudna vezetni ? azt is valszeg beütné :o)

ha orosz állam vagyok akkor nagyon kedvező 4-5% eur kamattal.

ha eu+usa=atlantiak vagyok akkor 3-4% eur kamattal, imf feltételekkel :o)

#689844 Margaretta Előzmény: #689838

Ok, rendben.

Te hány százalékkal hiteleznél most Ukrajnának?

Vegyük úgy, hogy nem néztél rá a cds grafikonra.

#689838 Dr. ursi Előzmény: #689836

remélem nem veszed személyeskdeésnek :o) pusztán tény, h a cds -tegy közepes szereplő oda tezi ahova akarja.

ez tény.

egy nagyobb meg még odébb teszi :o) lásd jpm esete a cds-ekkel, ami tény és elítélték a bálnát.

#689833 Dr. ursi Előzmény: #689825

Fakul az USA demokratikus országképe, többek között számos európai honpolgár szemében – véli az Állami Duma külügyi bizottságának elnöke, Alekszej Puskov.

Az Egyesült Államok imázsát szerinte nagyon komolyan aláásta a totális lehallgatással kapcsolatos eset. A németországi lehallgatás nagyrészt pénzügyi-gazdasági intézmények tevékenységére vonatkozik. „Senki sem hiszi, hogy ez a demokráciáért történik. Vagyis gazdasági kémkedésről van szó” – mondta Puskov.

További elemi kritérium, amelynek az európaiak szerint nem tesz eleget az USA, – a halálbüntetés hiánya – folytatta Puskov.

#689825 Dr. ursi Előzmény: #689818

"A hét végén elhatározott nyugati támogatás áthidaló hitel lenne, amelyet egy átmeneti időre felálló szakértői kormány kapna, esetleg ellenzéki politikussal az élén. Ez a kabinet végrehajthatna olyan reformokat, amelyek utat nyithatnának egy hosszabb távú IMF-kölcsön folyósítása előtt. "

kiemelném a szagértői kormány szót, az áthidaló, és jó hosszú időre eladósítani az IMF felé, h jó hosszú ideig kézben tartsuk a piacot amíg az amcsi és eu vállalatok (főleg enrgetika) benyomulnak.

nem kéne elfelejtkezni kínáról aki az ukrán anyaföld 10%-át bérli 100évre ... vajon ők mit szólnak mindehhez ...

#689818 Dr. ursi Előzmény: #689817

eccerű ez amúgy.

mehet ukrán euba, de akkor felejtse el az orosz vámuniót amiben most benne van.

így az ukrán termékek alól kimegy a piac.

mi fog történni ha az ö termékeiket nem evszi meg senki de szabadon áramolhat be mindenféle eus termék ukránba ?

az orosz meg saját magát védve zár le jogosan.

nem evett meszett h elárassza ukrajnán keresztül az eus dömping áru megfojtva az orosz mezgazt és ipart. nem hülyeputymó koldusbotra juttatni a népét.

mert a végső cél ez: az orosz piac elárasztása, gazdaságának megfojtása.

egy kis geopolitika.

nem kell messzore menni agyilag h megértsd :o) bár ahogy eddig néztem már ez is elég komplex neked és sokaknak itt.

ha ukránok ilyen hülyék h ők önként tezsik bele tilóba nyukakt ám tegyék.

#689817 Dr. ursi Előzmény: #689813

már leírtam hosszabban.

de röviden.

a 15 mrd állampapírvásárlásnak euróban ! nincs feltétele. nem kell pllakossági rezsit emelni és vállalati rezsit sem és semmit sem.

és még csökkentette a gáz árát így ha tartani akarja az állam az olcsó szolg árakat akkor kevesebb lyuk keletkezik és kevesebbet kell kipótolnia a hatósági árban mivel ott erősen dotálva van.

talán azért mert 20ezer forintból a lakosság nagy része iylan nem lehet 80ezres gázrezsit kifizetni (imf oda kéri emelni) valószínűleg erős úton éhenhalnának. elég sokna.

a vállalatokat meg már írtam.

eu konform stb

plusz versenyképes ár.

eu pampogott is h olcsó gáz miatt olcsó az ukrán acél s ez nem jó.

nekik :o)

#689814 Dr. ursi Előzmény: #689812

sztem meg nem. a rendk választásokon is janu fog nyerni. a majdanos harcosok, akik úgy láccik nagyon ráérnek mert nem dolgoznak nemtom miből élnek talán pénzeli őket atlant ... ugyanúgy elkezdenek majd örjöngeni.

pedig a nép akarata a nagy demokratáknak is szentnek kéne lenni.

de usa úgy gondolja h ez még náluk sincs így :o) akkor másoknál meg minek.

#689813 Bendeguz Előzmény: #689810

miben másabb az orosz kölcsön, mint az IMF? taníts még, mert butus buksim számára az oroszok is durván beavatkoznak egy szuterén állam belügyébe.

#689810 Dr. ursi Előzmény: #689667

mert ez a jó az ukránoknak.

-

"az EU az Egyesült Államokkal közösen egy pénzügyi segélycsomag összeállításán dolgozik. Nem csekély összegről van szó - hangoztatta Ashton. Az elképzelés alapján Ukrajna akkor kaphatja meg a pénzt, ha hosszú távú megállapodást köt a Nemzetközi Valutaalappal (IMF).

Elmar Brok szerint az IMF-megállapodás nem elég. A feltételek közé kell emelni az államfői hatalmat korlátozó, a törvényhozás helyzetét erősítő korábbi alkotmány visszaállítását és a választások kiírását, valamint a választójogi törvény átdolgozását,"

-

meg egy leplezetlen beavatkozás egy szuverén állam belügyeibe, választójogába, alkotmányába.

valóban ez jó az ukránoknak ?

az IMF kér.

pl. lakossági és vállalati gázáremelést.

=ukrán ipar kampec, ukrán lakosság nyomor.

valóban ez kell nekik ?

legyenek választások és szavazzák meg.

de ha janukovicsék nyernek akkor menjen haza mindegyik barom aki annyit sem fog fel h a megélhetést venné el az atlant a szájukból.

Re: nincs cím

#689746 matgab Előzmény: #689715

35 ezer font :D Azert szamolja mar ki az okos ujsagiro hogy az hany darab 10 forintos :) olyan 1 millio 300 ezer korul van, egesz eleteben dobalhatna az ember

Re: nincs cím

#689716 Ibiza Előzmény: #689715

elévült ezért leírhatom..

esztergályos srácnak nagyon nem volt pénze.. 10Ft-osokat esztergált..és a keletinél a szendvics automatáknál azzal vett kaját...egy idő után figyelték a gépeket..alig bírt lepattanni..utána ment Batthyány térre párszor de fosott..abbahagyta.

#689667 walex Előzmény: #689546

Kicsit visszavehetnél az arcodból, a stílusod inkább nem is minősítem.

A csoda alacsony infláció.

Nem tudom, mennyit jársz manapság a boltokban vásárolni, de ha járnál, akkor láthatnád, hogy a tényleges infláció a Központi Statisztika Hamisító Hivatal által kimutatott érték sokszorosa. Épp olyan kamu a jelenleg kimutatott infláció, mint a munkanélküliségi statisztika, aminek szintén köze nincs a valósághoz.

Inflációt a rezsicsökkentésekkel törték le átmenetileg. A sok hülye nem veszi észre, hogy az élelmiszer árak pl. jó 40%-kal vannak feljebb 2010-hez képest, beszopják szó nélkül ezt a 0.4%-ot, amit a kormányzati propaganda gépezet, a Kacsa Nemzet, a Rémhírtévé és a királyi média segítségével próbál az agyakban elültetni.

Az infla nem azért alacsony, mert olyan baromi jó munkát végeztek, hatósági árcsökkentéssel bárki képes lenne erre a mutatványra. Ez nálam ugyanaz a trükkök százai kategória (hasonlóan a munkanélküliségi adatok kozmetikázásához), amit a szocik műveltek az "elmúltnyolcévben".

Árfolyam. A megtakarítóknak nagyon is fontos, már aki még tud félre tenni a havi fizetéséből a szuper alacsony kamu infláció mellett és a több tucat átnemhárítható nemmegszorítás miatt. Ha tegyük fel, van valakinek 5 misi megtakarítása, nagyon nem mindegy, hogy ez az összeg mennyivel értékelődik le a gyengülő forint miatt. Jelen állás szerint bő 5%-kal ér kevesebbet ez a pénz néhány héttel ezelőtthöz képest. Az pedig 5 milliónál negyed misi.

Lassan elzárják a pénzcsapokat, akkor eljön az igazság pillanata. Látható volt, hogy egy kis szellő mennyit billentett a forinton, egyből elment 314-ig és akkor még nem volt nagy vihar a világban. A FED dollárnyomda által felfújt, történelmi csúcsokon lévő indexek előbb-utóbb durrannak, kizártnak tartom, hogy ebből nem lesz max. 1-1.5 éven belül brutális zuhanás és pánik.

#689662 Bendeguz Előzmény: #689651

jól van, akkor iszok. már betettem 2 üveg bort, egy rosé és egy kadarka a pécsi borvidékről. hetényi pince :)