miért nem?
Egy férfi előtt két út áll, az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan!
miért nem?
Egy férfi előtt két út áll, az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan!
menj haza igyál bort :)
Aztán mégis, hogyhogynem elvtársak, az amerikai részvénypiac szárnyalt, nem mi.
Aztán mégis most a kevesebből is esünk szépen a forinttal együtt.
Ez ügyes.
Zseniális, ahogy Ursi fogalmazott.
Mato megkente a fedes forrásokkal rendelkezőket, hogy vegyenek qe pénzből állampapírt...
búúúúúta
Ursi, lehet hogy igazad van és tök debil vagyok, de valahogy te vagy az, aki soha semmit se képes elmagyarázni. Légyszi ereszkedj le szerény szellemi szintemre és meséld el, hogy miképp lesz nekünk jó, ha véget ér az ingyen ideöntött pénz korszaka? Elérjük a negatív kamatot is? Kérlek, segíts!
ebből kiviláglik h fingod sincs arról hogyan műkszik a qe :o) ahogy egyébként egyedül a fed és ami bankok tudják, na meg páran még akik rájöttek, köztük tolcsy.
ezért zseni.
de nem én leszek aki elárulja neked mert eccerű ovisok megértik ha lejátszanak egy partit a gazdálkodj okosan monetáris változatával :o)))
annyit elárulok h a qe kétkörös rendszer.
de ebből max spade jönne rá hogyan is működik.
szasztok.
Matolcsy nagy zsenije az USA és Japán fedezetlen pénznyomtatásának köszönhető, semmi másnak. Jön az ingyen fedezetlen pénz és a kamatokkal valósággá válik. Ennyi. Nyárra elzárják a csapokat, mehet vissza a kamt 7% fölé 300-as EUR mellett.
én is mint megtakarító szívok ezzel, de ha azt veszed, hogy a megtakarításaidra mennyi adósság jut, akkor jól jársz vele talán.
Mert ugye oké, hogy fejenként mindenkire jut kb. 3 millió forint adósság, de a fejenkéntből vonjuk le a nyuggereket, akik már soha nem fognak adót fizetni, vonjuk le a segélyeseket , akik széntén nem fizetnek adót, még levonhatjuk a közalkalmazottakat is, hiszen őket eleve az adókból finanszírozzák...
Na akkor mennyi adósság jut rád? és annak mennyi a kamata?
Jah. Csak nekem, megtakarítónak az árfolyam is igen fontos lenne. Az infláció meg a rezsicsökkentés miatt alacsony, nem a jó gazdálkodás miatt.
nem ész nélkül vág, ahnem nagyon is ésszel.
teljesen kiszámítható az mnb mióta ő az elnök.
lecsökkentette a kamatot 7-ről 3 alá.
szsiztematikusan, mindig ugyanannyit vágtak amikor 3 alá kerültek akkor meg csökkent a vágás mértéke.
mi ez ha nem kiszáímtahtóság ?!
az elmúlt időben több elemező többször is modnta h majd most ennyit fog vágni meg annyit meg tart meg a sok hülye, oszt mégis mindig ugyanazt csinálta.
tehát kiszámítható.
és ésszel vág.
mi a mnb célja ?
mi a törvényileg meghatározott mnb cél ? amire simor bandi oly sokszor hivatkozottt ???? amikor kamatot emeltek.
na mi ?
NEM AZ ÁRFOLYAM.
hanem árstabilitás, azaz INFLÁCIÓS CÉLJA VAN AZ MNB-NEK ! 0,4-re minek emeljen ? abban a pillanatabna elveszti a hitelességét h ja inflacélom van de jaj gyengül a forint ezért emelek.
csak akkor emelhet egy hiteles jegybank ha az árfolyam gyengülése az inflációba begyűrűzhetne vagyis feltételezi h hónapok múlva ez az árfolyam ygengülés megemelheti az inflát.
de nem emeli mert egyrészt időszakos a ygengülés, másrészt rezsicsökkentésbe vagyunk ami ugye csökkenti az inflát.
akkor meg mi a afszomnak emeljen kamatot ? azért h ti több betéti kaatot kapjatok amit a kerbank a jegybankon és így rajtatok adózókon keresztül szed be úgy h a jegybankban alapkamaton parkoltatja a pénzt ? ennyit sem látttok át ??? és ti itt egy tőzsdefórumon meg mertek szólalni ? jó lenne nektek ha Mo finanszírozása újra 7-8-9-10% fölött lenne ? ezért emeljen kamatot ? agyatlanok.
-
hétvégi hírekben volt amit persze ez a sok tőzsdé snem olvas h mstanleí és egy másik is azt mondta h hülye lenne kamatot emelni és nem is szabad helyette ott vannak a teljesen KONVENCIONÁLIS jegybanki eszközök mint szóbeli intervenció, tényleges intervenció, eu-pénzek átváltása pl piacon (mondja morgan)és állampapírvásárlás másodlagos paicon !!!
mert nem az inflációval van a baj, nem az árstabbal van a baj hanem az árfolyam gyengül, s arra kítünő eszközök vannak. - írták nem a magyar kormáyn és mnb hanem a nagy ami bef bankok ! - talán nekik hisztek ti ostobák.
Ashton azt mondta: különböző szintű támogatások jöhetnek szóba. "Szó lehet garanciákról, befektetési lehetőségekről vagy csak a valuta megerősítéséről" - mondta.
Az EU-diplomata a Wall Street Journalnak arról is beszélt, hogy az Unió és az Egyesült Államok egy "Ukrán tervet" készít elő és megvizsgálná, hogy a gazdaság mely területein van szükség segítségre.
Egy neve elhallgatását kérő amerikai illetékes "a nagy mézesmadzagnak" nevezte az elképzelést, amelynek lényege, hogy Janukovics ukrán elnöknek alternatív utat ajánlanának. Ezzel elkerülhetnék a további erőszakot, Moszkva pedig nem tudná kontrollálni az ukrajnai politikát és gazdaságot - mondta.
http://inforadio.hu/hir/tudositoink/hir-613106
-
szerencsétlenek nem értik h a gazdaságuk teljesen megszűnne, ipar és mezgaz is, és ehetnék a nyugat szemetét és nem lenne munkájuk csak segély, ami persze eu-amcsi (zs) hitelezőktől menne, és a közszolgáltatások ára eu-színvonal két éven belül ... tényleg ennyire agyatlan primitiv gondolkodni képtelen emberek vannak ott a majdanon ? vagy azok azért vannak ott mert most még fizetik őket ? vagy mert azután ők fölözhetnék az eu-támogatásokat, amik a leépítés katasztrofális hatását épp csak csepp a tengerben ellensúlyozzák ? elmebetegek ezek ? az orosz piac veszi fel a megtermelt áriuk több mint felét. iparban meg 3/4-ét. hol lenne versenyképes az ukrán acél egy eu-s gáz -és villanyár mellett ? bezárhatnak mind ! ki fogja megvenni a termékeiket ? amikor nem eu-konformok ?! az orosz nem fog beengedni egy deka terméket sem, mert onnantól h ukránia megnyitja szabadba piacát eunak az oda beérkező eu-termékek szabadon áramolhatnák el az orosz piacot, éles sebet ejtve az orosz iparon és mezgazon. ez épelméjű országnak nem érdeke. és épelméjű ember felfog ennyit ha scak picit is tájékozódik és gondolkodna.
Azt észrevettétek, hogy MAT-gab és MAT-olcsy ugyanolyan szemüveget hordanak? :)
én csak szuperbiztos magyar államkötvényekben ülök! :-)
...vagy mert kockázatos állampapírokat vettél és a piac így reagál. occam borotvája, kedves barátom :)
Ukrajna, Líbia, Szíria, Algéria, Tunézia, Egyiptom, Szomália, Szerbia, Jugoszlávia, Irak, Afganisztán, Pakisztán, de idevehetjük Belorussziát is...
Csak a vak nem látja az összefüggést! A nyugati, euro-atlanti szövetség próbálja világhatalomra irányuló politikai törekvéseit érvényesíteni.
A nagy ellenfél a SZU széthullása után az új politikai erőtérben a lezüllesztett Jelcin éra utáni Oroszország ismét talpra állt és ebben Putyinnak elévülhetetlen érdemei vannak. A jelcini Oroszország semmi másról nem szólt, mint a szabadkőmüvesek szabadrablásáról, akik egy alkoholistát tettek a tekintélyuralmi elven működő ország élére. A ruszkik iszonyatosan lecsúsztak, gyakorlatilag államcsődbe jutottak (1997-98) úgy, hogy a világ egyik leggazdagabb és legnagyobb országa. Ezek után Putyin helyretette az oligarchákat és kitúrta onnan a szabadkőmüveseket és ma már a fél mediterrán vidéket felvásárolták a ruszkik.
És próbálják visszaszerezni nemzetközi befolyásukat. Ezért vannak polgárháborúk szerte ezekben az országokban, mert a korábbi oroszok által támogatott hatalom meg van gyengülve és mielőtt az orosz befolyás újra megerősödne a nyugatiak megpróbálják átvenni a hatalmat.
Tudod én örültem volna, ha itt is állomásoznának a szovjetek helyett, de hát én ilyen finnyás vagyok, válogatok az elnyomók között
mondjuk nem hittem volna, hogy egy fórumon tudok ilyen hatalmas hülyeségeket olvasni, hogy szegény németek, hogy el lettek nyomva, de hát minden nap látok valami újat
Ühüm, persze, nézzük a nyilvánvalót
mi érdeke is van a nyugatiaknak szítani a feszültséget? ugyan mondd
csak egyet
bár ha azt nézem, hogy te 40 év szovjet megszállás után képes vagy nekem a gaz imperialisták német 45-ös bábkormányát hozni ellenpéldaként, nem biztos hogy a te véleményed sokat fog nyomni nálam