Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sport

Re: nincs cím

#689809 Kissherceg Előzmény: #689511

Jó úton halad a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) annak a stratégiai tervnek a megvalósításában, amelyet még 2011-ben állított össze a szervezet, ugyanakkor a legnagyobb elmaradás az eredményesség tekintetében van.

Roskó Zoltán, az MLSZ operatív igazgatója a szerdai sajtóbeszélgetésen elsősorban a szövetség pénzügyi támogatási rendszeréről adott tájékoztatást, amelyből kiderült, hogy a szervezetnek a társasági nyereségadó (TAO) bevezetése óta három és félszeresére nőtt a bevétele, így 2011-től már 35 milliárd forintból gazdálkodhatott. Példaként megemlítette, hogy ez az összeg például az olasz élvonalban szereplő AS Roma költségvetéséhez hasonlítható, amely ugyanakkor messze elmarad a nyugati élcsapatokétól.

A felhasználással kapcsolatban elmondta, a TAO-s pénzek jelentős részét az utánpótlásra, illetve az amatőr labdarúgásra költik, utóbbi szektor egyik legnagyobb sikere, hogy az MLSZ kilencven százalékkal csökkentette a nevezési költségeket. Jelentős összeg jut a Bozsik-programra, amelyben már több mint 130 ezer fiatal játékost regisztráltak.

Az 1,7 milliárd forintos állami támogatás 15 nagyobb sportszervezet, főként az akadémiák között oszlik meg. Ennek az összegnek az egyharmadát azonos arányban kapják meg a klubok, a fennmaradó rész pedig annak tükrében kerül elosztásra, hogy egy adott időszakban (hét félévet számolnak) hány 23 éven aluli játékos kapott lehetőséget a felnőttek között. A tervek szerint a jövőben az is szerepet játszik majd az elosztásnál, hogy a belga Double PASS cégre bízott átvilágítás után az egyes utánpótlás-bázisokat milyen kategóriába sorolják.

A televíziós bevételekkel kapcsolatban Roskó Zoltán hangsúlyozta, ez az egyetlen fix összeg, amivel a csapatok biztosan számolhatnak a szezon előtt. Ennek az ötven százalékát azonos arányban kapják, 35 százalék az eredményesség, a fennmaradó rész pedig a fiatal magyar játékosok szerepeltetésének függvényében oszlik meg a klubok között.

Az MLSZ stratégiai célkitűzéseivel kapcsolatban elmondta, hogy több pontban is, azaz a tömegesítés, a létesítményfejlesztés, a válogatott mérkőzések nézőszáma és a nemzetközi tornák rendezésének tekintetében túlteljesítette céljait a szervezet, ugyanakkor az eredményesség oldalán egyelőre nem sikerült felmutatni sikereket. A felnőtt válogatott jelenleg a 43. a világranglistán, az időarányos tervben pedig a 38. hely volt meghatározva, ráadásul nem sikerült kijutnia egyetlen világeseményre sem, holott a célok között az szerepel, hogy 2020-ig két nagy tornán is részt kell vennie. Igaz, erre még az adott időszakig három esélye lesz a nemzeti csapatnak. A klubcsapatok - amelyekkel szemben az volt az elvárás, hogy minden évben legalább egyikük bejusson egy nemzetközi sorozat csoportkörébe - szintén csalódást okoztak, mint ahogyan az utánpótlás-válogatottak is.

Szintén komoly problémát jelent az NB I-ben tapasztalható alacsony nézőszám, amelyet elsősorban a játék gyenge színvonalával, a létesítmények rossz állapotával, illetve a biztonság hiányával lehet magyarázni. Roskó Zoltán hozzátette: a stadionfejlesztési programmal hamarosan megújulhatnak a létesítmények, s a névre szóló jegyértékesítéssel, illetve a teljes lefedettségű videós megfigyelőrendszerrel a biztonságérzet is nőhet.

#689511 TrendMan Előzmény: #689297

Minket?

:-)

No mizujs, senki nem nézi a MC - Chelsea rangadót?

A két leginkább erőtől duzzadó csapat a PL-ben.

Szerintem szenzációs.

#689401 banyaiz Előzmény: #689386

Seahawks elintézte Manningéket.

Megnéztem a meccset, sajnáltam Manninget lehet így zárul a pályafutása, nagyon egyoldalú meccs volt.

Na jó azért gondolom nem esik tőle depresszióba. :) Ilyen szezon után így kikapni a döntőben , nagy szoros meccsre számítottam. Kis csalódás ez lett belőle.

#689386 kápé Előzmény: #689373

" Az egész mítosz kialakulását ki máshoz, mint egy magyar származású irányítóhoz kötik, akinek azt követően sikerült megnyernie a trófea elődjét 1969-ben, hogy előtte jó szokásához híven végig szórakozta az előző éjszakát."

és ebből alakult ki később a magyar foci

:)

#689297 Koffein Előzmény: #689287

igaz, inkább nyugger topikba való, hogy miként fogjuk szívni a fogunkat 80évesen... :D

#689284 Kiss Zoltán Előzmény: #689277

Van egy idős hölgy akivel összesen kétszer beszélgettem,ő mindkét alkalommal elmesélte,hogy 30 évvel ezelőtt az orvosok azt mondták,hogy 3-4 hete van hátra,de ő nem adta fel,és jelenleg is él!Sajnos volt egy másik- fiatal- ismerősöm is,aki szintén nem akarta feladni,de sajnos neki nem sikerült!A koncepciód egyébként jó,nagyon egyetértek vele!

#689277 TrendMan Előzmény: #689265

Ez már-már az ezotéria világába visz minket.

Én ezt a magam számára úgy értelmezem, hogy az agy fenntart egy eddig még fel nem fedezett (öntudatlan) kontroll-mechanizmust az egész szervezet felett.

Ez csak akkor működik, ha az agyban (lélekben?) megvan a szükséges belső harmónia.

Ha a harmónia elvész, a kontroll is elvész és kontroll nélkül az egyes sejtek önálló életre kelnek.

A környezetszennyezési/táplálkozási okok hajlamonsithatnak, de csak egészen sarkított esetben kiváltó okok. Mert, ha a harmónia megvan, a szervezet igen sok külső hatást képes kivédeni és önmagát egészségben megőrízni.

Persze ez csak az én koncepcióm.

#689265 matgab Előzmény: #689260

szerintem egészen biztos, hogy a ráknak lehet lelki oka. Sőt a mai elembertelenedett és a rák terjedése között szerintem egyértelmű a koreláció. No meg persze, hogy egyre több műanyag xart etetnek meg velünk.

Ez egy döbbenetes hir: …

#689260 TrendMan

Ez egy döbbenetes hir:

http://sportgeza.hu/kezilabda/2014/02/02/mozdulatlan_nagyon_faradt_volt/

Azt is szörnyű volt látni tegnap, hogy Heidi Löke (akit épp mostanában választottak az év játékosává!) mennyire gyengén és enerváltam játszott a Győr BEK kézirangadóján, mint aki el van varázsolva.

Löke és Böhm korábban egy pár voltak, és a rák azután jött ki Böhm-ön, miután Löke szakitott vele.

Döbbenetes történet, már talán nem is a sportról szól:-(

Lehet a ráknak lelki oka?

#689184 banyaiz Előzmény: #689173

Gyere át a legjobb csapat szurkolótáborába . :)

Igaz ma Stoke elkente a szánkat, de láttam biztató jeleket, a balsors lesújtott ránk. Majd a BL-ben menetelünk. Kezd összeállni a játék.

#689173 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #689164

Nem hangoltál volna le, már rég tudtam csak nem sejtettem, hogy nem lesz meg a bajnokság :-) hetek óta mondom a gyereknek, hogy jó lesz az a harmadik hely..(azt meg már hónapok óta, hogy Tata bácsi egy kókler) Xavi irány nyugdij(jó volt, szép volt, elég volt, és tényleg köszönjük)... a többieket most nem is részletezném, nem akarok most könyvet írni. Hajrá Atleti!!!! :-) Nagyon nem szeretném látni, a sok hentes vigyorgó képét a bajnokság végén.