Regisztráció Elfelejtett jelszó

rbbj portfolio

Re: nincs cím

#688845 ikszf Előzmény: #688840

hm, de ilyenkor nem csökkented a poziméretet?

pl aranyban én se szeretek nagy pozit vállalni, mert a mozgások jelentős hányada egy 5-10 perc alatt beindult 1-2%-os szakadás, megindulás. Képtelen lennék rá értelmesen reagálni. Úgyhogy inkább minimálisra csökkentem a poziméretet. Ehhez képest eurchf-ben, mikor 1,20 "garantált" volt a jegybank által, akkor brutál méretű pozikat vettem fel (bár utólag őrültség volt a normál pozi 30-40x-ét)

HWtrader is azt írta anno, hogy a sok robotolás mellé kellenek azért a hobbi elcsábulós tradek :) de csak hobbimérettel.

#688844 ikszf Előzmény: #688763

Ott volt a TRY... rengeteget gondolkodtam rajta. Centire működött a technikai elemzés.

Beindult december óta egy pánikszerű mozgás, török jegybank makacsul ragaszkodott ahhoz, hogy nem emelnek kamatot. Végül interveniáltak és jött a HÍR, hogy rendkívüli jegybanki ülést tartanak. Maga a jegybank hozzáállása gyökeres fordulatott hozott, ami a piaci reakciókban is látszott: pánikszerű erősödés a jegybanki döntésIG. De csak éppen az első értelmes mozgóátlagig (ami korábban is tolta felfelé pontosan) (3,08)

A döntés megszületése után további pánikszerű erősödés, pontosan a következő értelmes mozgóátlagig. A decemberben történt megindulás óta ez volt az első érintés, várható volt egy heves reakció ott. (2,97)

Másnap jött is a hirtelen erősödés éles visszakorrekciója, éppen a megfelelő fibo szintig (3,15)

Persze ez utólag okoskodás (de pontosan ezeket a szinteket figyeltem előre is).

Az egészből azt akarom kihozni, hogy pánikban egyértelműbbek a technikai jelzések.

Ehhez képest ha van egy nyugodtan mozgó instrumentum, ott minden egyes fibo szintnél megáll az árfolyam gondolkodni, nem működnek a szélsőségek, mozgóátlagokat oda-vissza körbetáncolja az árfolyam, halálra szivatják egymást a szereplők.

Nem hibáznak annyit a piaci szereplők, racionálisabbak, megfontoltabbak. A pókerben is az a lényeg és gyakorlatilag minden 1:1 elleni játékban, hogy hibára kényszerítsd a másikat. Szerintem pánikban, eufóriában sokkal több a hibázás, sokkal több az emocionális döntés, ami nem jó.

De aki a másik hibájából keres, annak jó, hogy az ellenfele emocionális döntést hoz.

#688842 rbbj11 Előzmény: #688805

ebbe....de ne is mutasd, mert agyvérzést kapok...2x is újranyitottam, utolsó kistop 5,45-ön, persze onnan fordult majdnem, miért ne is tette volna....5,26-on már nyerőben lettem volna

#688840 rbbj11 Előzmény: #688831

A baj a volás mozgás volt. Ha nagy a vola, muszáj "túlvállalnom" magam, és szokásosnál sokkal nagyobbat kockáztatni, különben azonnal kiszedik a stopot, még esélyt sem hagyva a megfelelő iránynak.

Biztos van, aki jó ebben, nekem nagyon nem megy, de mégis elcsábulok rendre a nagyon magas hozam lehetőség miatt. Pedig ha mindent összevetek, mind tradek számában, mind össz eredményben marha sokat buktam már a volatilis mozgásokon, valszeg az összes tőzsdei veszteségem jelentős hányada ilyenből származik.

#688831 ikszf Előzmény: #688659

Mikor benyitod a pozit, akkor gondolom a kockázathoz igazítod a pozi méretét attól függően, hogy milyen messze van a stopod.

Átugrották a stopodat, vagy mi volt valójában a baj?

Nem okoskodásképpen kérdezem.

#688763 rbbj11 Előzmény: #688698

Nagyon kuiszamithatatlan, ez a baj. Keptelenseg ertelmes kocka/hozam beszallokat talalni, kiszallni sem lehet követö stopokkal, stb. Igazi DT-s tehetségek világa szvsz, de abból is a profiké. + komoly tökeháttér sem árt hozzá

#688762 rbbj11 Előzmény: #688697

nem, forexen, száp kis tökeátéttel...minimálpozi kb. 230.000 Ft, tehát 5% elmozdulás gázban a minimálpozi esetén is 11.500 ft.

Frissítettem tegnaßp este magamnak a szabalykódexemet, mert ad 1 mostanaban tul gyakran szegem meg, amibol vesztesegek lesznek, ad 2 nehany uj szabalyt idoszeru volt felallitanom

#688698 ikszf Előzmény: #688693

hm, én meg direkt most keresek olyan indikátort, ami egyszerre végignéz nekem 40-50 instrumentumot, és kijelzi az ATR-t, hogy pillanatok alatt megtaláljam a nagy kilengésű eszközöket :)

Azt tapasztalom, hogy ezekben a helyzetekben viselkedik a legőszintébben az árfolyam, és ezeknél követik el a szereplők a legtöbb hibát. Sok hal viselkedésű szereplő, kevés cápa. Persze a leginkább kiszámíthatatlan is.

#688697 Ddavid Előzmény: #688693

Certivel shortoltad, mert Én is szívtam már be anno szép kiütés előtt szambázásával az alapterméknek. :(

Szerintem a nagy korrekciót először a tech szektor fogja megélni az USA-ban.

#688693 rbbj11 Előzmény: #688659

gáz short 5.45-ön kirakva hatalmas veszteséggel.................soha soha többet nem piszkálok nagyon nagy és hirtelen mozgású eszközt....

#688666 Bendeguz Előzmény: #688132

Ezek közül per pillanat a Vulcanban látszik erő, a többi technikailag most nem fest jól.

#688659 rbbj11 Előzmény: #688657

ez a legnagyobb elmebaj a gázon belül is, amit valaha láttam....+7,5%-ból, ahol újranyitottam, +10,5%-ba ment percek alatt....sztem most k. sok ember sok pénze éghet el, főleg a DT-s forexes spekiké

na inkább lépek, ezt nem bírom nézni, manuális stopot pedig úgyis értelmetlen újra beraknom, már rég kiszedtek volna ismét kétszer is

#688652 rbbj11 Előzmény: #688648

5,3-on megpróbálom újból, bár ez kicsit rulett, tetővadászat szagú.... de mondjuk hetesen ellenállást nehéz megjátszani, hisz napokon át lehet akár sokkal felette is...

#688651 rbbj11 Előzmény: #688648

5,3-on megpróbálom újból, bár ez kicsit rulett, tetővadászat szagú.... de mondjuk hetesen ellenállást nehéz megjátszani, hisz napokon át lehet akár sokkal felette is...