20% 4 év alatt nem is olyan rossz profit.
Vastagbőr FB oldaláról. Ennyibe került egy euro:
2010. április 26.: 262,91 Ft
2014. január 29.: 306,18 Ft
Jobban teljesítünk!
Ha 2.85-ről 2.84-re csökkentenék, nem okozna drámát. :)
Hát igen, ez a mai nyilatkozat, hogy további csökkentést tervez az MNB. Már csak azért is meglépik majd, mert ma megmondták.
Hát hölgyeim, uraim: dolgozni kell, mert néha a hasznunk, vagyonunk nem csak önhibánkból enyészik el :-)
Épp ezért kéne megállni a kamatcsökkentéssel, de nem. A mai nyilatkozat olaj a tűzre.
Két dolog jutott eszembe, ha direkt csinálják:
1. Még több devizahitelest beterelni az árfolyamgátba, így kevesebb embert kell megmenteni.
2. Választások miatt kiszórt zsugát így hozzák be, hogy a dráguló (import) árak miatt több zsuga megy be a költségvetésbe.
+1: Teljesen hülyék.
Ha te nem tudod megállapitani, hogy dilis, akkor egy agyon diplomázott professzornak elhiszel bármit amit mond róla? :)
Vannak ott jó dolgok is az asztalon..... Csak ez a mai nyilatkozat is, háááát, nem tudom. Nekünk a tanító néni az elemi 1-4 ben megengedte, hogy árulkodjunk, de 5.-ben már megmondták, hogy üljünk már vissza a padba, aszt hallgassuk az órát. Valahogy ezt valóban nagyon hiánycikknek tartom a maygar komunikációban. Ne érts(etek) félre, nem a jelenlegi politikát kritizálom, hanem szerintem bárki innen odakerülne se nyomatná különösebben máskép, már csak ezért is például, értelmetlen a kárrogás :-)
Nem sok strukturális reformot tudnék mondani.
Korkedvezményes nyugdíj kivégzése jó ötlet volt, elég sok még ma is a hányatott sorsú 38-40 éves nyugdíjas. Ez igazságtalan. Nem hiszem el, hogy bárkit 20 év alatt több stressz ér, mint egy olyan embert, aki ledolgozik legalább 40 évet.
Ha netán 320-330 lesz az euró, már előre borítékolom, hogy elkezdenek megint gyurcsányozni és elmúltnyolcévezni. A saját hibáikat nem képesek beismerni ők sem, innentől kezdve mehetnek a levesbe.
Stopod nem volt? Én mindig azzal kezdem, hogy belövöm a stopszintet (sajnos a kilépési szintet sokkal nehezebben találom meg). Egyébként whs-nél kötök többek között, attól függ, mikor melyik instrumentummal akarok kereskedni, számít e a swap, milyen időtávra kötöm és számít e a spread minden pipje. Whs-nél főleg a klienst szeretem.
már hiányzott a kaméleon, hoz egy kis színt a mindennapokba... Igaz, hogy drága, de így mulat a magyar
Ha nem érinti a forintot, akkor miért jó a többletes foly.fiz.mérleg? Akkor a export termékért kapott EUR-t sem fogjuk átváltani forintra és nem lesz többlet forint kereslet emiatt.
Részletek kiragadásához annyit, hogy akkor nézzük meg évtizedes szinten, hogy a tőkebeáramlás idején (akár befektetés, akár devizahitel felvétel) tudott szinten maradni a forint.
Tőkebeáramlás kéne devizában.
Ehhez képest most inkább a devizaadósságot kéne leépíteni? Ok, de hogyan? Emelkedő hozamkörnyezetben vagyunk, így deviza forrást olcsóbb devizaforrással nem tudunk kiváltani. Leépítéséhez meg devizát kéne vennünk érdemi ft gyengítés nélkül.
Amíg jött be a tőke, addig erősödtünk, szinten voltunk, mióta nem veszünk fel devizahitelt (sőt törlesztünk) és nem jön beruházás (devizából), azóta meg gyengülő pályára álltunk.
(és akkor még elő se hoztuk a hosszútávú fundamentális tényezőket, mint például a születési rátát, és hogy abból mennyi a fehér ember, stb...)
elmegyógyász a light változat....egy 15 legényt a vezérkarból nicolae módjára felmentén lerendezni...
Kár, kárrr. :) Elsősorban egy elmegyógyász szakvéleményére lenne szükség jb elnök kapcsán. Sőt kívánatos lenne vsz.
A többi szakmai dolog huf árf alakulás kapcsán az már bizonytalanabb.
Göbbels ha élne, szalutálna nekik, olyan néphülyítő propagandagépezetük van..
Te miről beszélsz?? Gyurci ma mondta, hogy a strukturális reformok meg a teher megosztás a megoldás a válság(egyébként olyan hogy válság nincs is ...a fönöke mondta a parlamentben úgy 2008-2009 táján azon ritka pillanatok egyikében mikor éppen benézett) kezelésre... Szerinted nem történtek itt struktúrális izék????? Akkor Te a nemzet ellensége vagy, egy közönséges hazaáruló! :-)
Ez egy hülye.
Teljesen elszaladt velük a ló, a 2/3-ot nem arra használták,amire sokaktól kaptákg
Struktúrális reformok elmaradtak, hülyítés megy nem létező sikerekről és ami megdöbbentő,hogy a lakosság egy része erre vevő.
Én már 25 éve károgok, de hamarosan befejezem, hiszen újra a sarló-kalapácsos zászló lesz a menő! Egyébként lósz@rt :-)
Műjogász-paraszt kormányunkban mérhetetlenül mély szinteket képes elérni a sötétség, ráadásul Gyurci máshogy "paraszt"....
Lehet, hogy 4 évvel ezelőtt is károgtak...:)
Külföldön meg egy kicsit túlspilázzák.....persze még lehet igazuk(majd).
Végül is nem is értem min lepődöm meg, csak mindig elkápráztat. :)
Euroman: Sok mindent nem értek én sem, hogy mit keres bizonyos helyeken gondolok itt minisztériumra, jegybankra stb. De lehet teljesen félreismerem . Ennyire nem lehet egyszerűen sötét egy ilyen posztokon lévő ember mint ahogy mutatja. Ezt nehezen akarom elfogadni. :)