"ezért nem fórumozok."
Meg gondolom most a rezsifórumozás a nagyobb divat.
"ezért nem fórumozok."
Meg gondolom most a rezsifórumozás a nagyobb divat.
Pl. zlotyival szemben minden időtávon szarabb a HUF, de ezt most tényleg kiragadtam, csak hát az új-zélandi dollárt nem fogom kiragadni, mert nincs értelme. Nem várom, hogy Tolcsy védje a forintot (illetve de...), viszont ne is gyengítse aljas érdekből sem...
de az audi magyar beszállítói ők is sokan vannak és ők eurban kapják a pénzt :o) és exportálnak nemcsak a magyar audiba hanem a klf audi gyárakba is.
mondjuk konkrétan sok más céget ismerek, nem audi hanem merdzsó és egyéb általatok nem ismert de nagyobb cégek pl schaeflet ag stb
"Matolcsy György jegybankelnök beszédében a sikerek felsorolása mellett további kamatcsökkentés lehetõségére utalt,"
Háát persze! Még két ilyen böffentés a jelenlegi helyzetben és legközelebb csak 325 felett érkeznek majd az első komolyabb vevők a forint piacára.
0,5-t emelt a zar.
a külf befik együtt kezelik. a deveket is. ha betámadnak egy try-t betámadják a többit is.
ez természetes.
de ne emeljük már ki közüle a forintot.
amikor mindegyik gyengül még a kurvára nem feltörekvő nagy menekülőnk kikiáltott nok is.
ennyire akartam felhívni a figyelmet.
további szép napot !
Igen, csak éppen mindenki azt susogja, hogy az exportőröknek milyen faja a gyengus HUF. Pont te és én írjuk le, hogy baromira nem számít. És pont az audi állítja elő az exportunk 80%-át, most már kevesebbet, mert a Merdzsa is szép arányt képvisel... Szóval nincs olyan sok igazi exportőr cég Mo-n, szerintem sem .-)
ezért nem fórumozok.
mert nem nézed meg az összeset pl zar és nem nézel trendet, nemcsak a mai napról van szó.
imádom amikor nulla egész egytized infóval nagy okosakat mondtok h ez a leggyengébb meg ez a legszarabb meg élvezkednek egyesek a hozamemelkedésen a 3 éves 73ponttal ment fel, de azt nem teszik hozzá h honnan jött le hova ment és honna emelkedik most vissza.
hanem kiragadnak egy részletet.
Az infláció egyrészt a hatósági áras rezsicsökkentés miatt esett le, ami minden, csak nem piaci körülmények eredménye. Másrészt tedd mellé gazd. politika hitelességét, a befektetők bizalmát. Nincs befektetés, nincs új munkahely, csak kamu statisztika közmunkásokkal (nélkülük 12,9% a mai munkanélküliségi adat), nincs jövedelem, nincs kereslet- ez a másik infláció csökkentő tényező.
Gratulálok, ez mind komoly eredmény.... Nyilván most jön majd, az emelkedő részletek miatt a bankokra vezetni a békemenetet, -2010. áprilisban 263 volt az euro. (Amúgy most már messze nem csak az euróval szemben gyengülünk!) Törökök az éjszakai kamatemelés után most ugyanott vannak, mint előtte, EURZAR +3,16, EURTRY +4,55, EURHUF +2,10. Mintha ezek máskor is együtt mennének, de nem , most nem, mert nálunk most két csillagszemű regnál.
Egyébként:oké, nincs árfolyamcél. Akkor ma a hirtelen hószakadásban nyilván azt hirdetem ki, hogy nálunk nem lesz tél, bekaphatja az összes tűzifa kereskedő. (" A haverok meg már úgyis biztonságban. De a mocskos bankok ezt sem viszik el szárazon. Háromszor veri le Ludas Matyi")
Új hír: váratlanul kamatot emelt a Dél-Afrikai jegybank most.
Ja, bocs a namíbiai dollár is 3%-ot ment.
Megnéztem a nokot.
Pont most 0,88%-ot ment ma, a HUF 2,4-et.
Egyik deviza sincs akkora gyengülésben az EUR-hoz képest, mint a HUF. Nameg persze a TRY.
Meg leszünk ku... elvtársak, de úgy rendesen! De, mivel oda tartottuk a segg@nket , oszt még a gatyát is letoltuk ezért aztán ne nagyon csodálkozzunk rajta! szakmailag ugye :-)
a másik amiről szólsz az értékteremtés, hozzáadott érték :o) szeinted amit beimportál pl audi azt forintban számolják el ?
nem.
hanem eurban.
érinti akkor a forint árfolyama ?
nem.
köszönöm.
Na mindenki megnyugodott úgy látom forint is 309, átvitte a 308,5 az ellenállást... így, hogy már keresik is rajta mindjárt szebbnek látom... Szép volt kancsal gyuka benned lehet bízni... :-)
nem ezt írtam.
a fize mérleg a lényeg.
a forint szempontjából és a külső devadósság.
ha a belső infla rendben van.
most ez a helyzet forog fenn.
egyedül a külső dev adósság amire rossz hatással van a forint gyengülése.
a fiz mérleget javtja.
egy 0,4es inflára alacsony infla várakozások mellett nem emelnek kamatot.
sehol sem a világban.
erről szól a téma.
senki sem veri sét a forintot belülről, értsd mnb, hacsaknem a spekik élen sorosgyurkával.
de nekik zárni kell valamikor :o)
mnb deklarált célja van. ahgy a világban mindenütt s ezt csinálja jól ennyi
fogjátok mmár fel végre h függtelen és infla célja van csak és ahhoz meg kamatot kell !!! ismétlem kell csökkenteni mivel 04 % az infla.
egy jegybank feladata nem az árfolyam állítgatása. ahogy gyengítése sem úgy védése sem.
ekb mit böfögött franciáknak amikor mondták h gyengítse eurót ?
miről szól a japán koreai vita ?
mivel vádolták amikat ?
itt nem az mnb gyengít.
eccerű nemz trend van, nézd meg a nok-t.
Az ilyen sommás kijelentések után azért illene elgondolkodni, hogy mit is exportálunk és abban mennyi hozzáadott érték van, illetve mennyi a belföldi értékteremtés. Kb. 80 cégről és holdudvaráról beszélsz, azért rajtuk kívül még tevékenykedünk páran és a többség baromira nem exportál. Mit is termel Mo saját erőforrásból, mit szolgáltatunk, és ennek milyen bekerülési költségei vannak? Az exportőrök mit dolgoznak fel, honnan veszik a terméket, alapanyagot?
Szerintem az nem gazdaságpolitika, hogy verjük szét a forintot és akkor jó olcsóak leszünk, mindenki idetódul meg a jó fajta magyar terméket veszik. Sajna ez nem ilyen fekete és fehér, plusz ezzel a szemlélettel saját magunkat olcsósítjuk, degradáljuk le.
Nem győzök válaszolni annyit mondanék részemről lezárásként ehhez a témához, hogy jegybankelnökünk mikor megszólal egy vicc jut eszembe, ez akkor is így volt mikor még miniszter volt.
"Öreg székely elmegy a színházba fiával. Előadás közben ki kell mennie wc-re. Bolyog a folyosókon benyit több sötét szobába a végén talál egy nagy világos termet, egy asztal, asztal közepén egy váza. Nagyon kell már hát elvégzi a dolgát a vázába. Visszamegy kérdi a fiát mi történt amíg nem voltam.
A gróf összeveszett a feleségével , lelőtte és hajánál fogva kihúzta. Utána jött édesapám beleszart a vázába.
Azóta várjuk mi fog történni . "
kb ezzel mindent elmondtam. :)
amíg a fiz mérleg többketes :o) és gyengülő forintnál még inkább az lesz :o) addig miért kéne aggódni ? egyedül a külső dev adósság ami számít a mi esetünkben, azt kell leépíteni. mind az államit, mind a lakosságit, vállalatit már nagyjából és államit és lakosságit isépítgette le. de ha teljesen v marginálisra van leép akkor kit érdekel hol a forint amikor a gazdaság exportál és többletes a kermérleg. majd akkor érdekel ha ez megfordul és imprort ország leszünk megint negatív mérleggel, akkor érdekes lenne ha 350 lenne az euró. de addig nem !
jól beszél tolcsy.
török pont ez az eset. óriási folymaatos negatív mérleg óriási nyersanyag import többlet magas infla 6,6 persze h aggódhatnak a gyenge líra miatt.
de pl oroszoknak dől a lé a gyengébb rubellel mert ők poz mérlegesek exportőr nála csak az infla fékez be kicsit 5,5%
a miénk 0,4!!!! durva plusszos mérleg és exportőrök vagyunk ember !
Azt mondta a Gyurci hogy,
"A válságkezelés sikerének a titka:
Strukturális reformok és tehermegosztás."
Mind a kettő remekül sikerült....