Regisztráció Elfelejtett jelszó

AAPL - Apple Inc.

Re: Icahn visszavonulót fújt

#691415 Janicroft Előzmény: #691407

ebben a percben olvastam a cikket, most akartam belinkelni, kirázott a hideg is tőle mikor megláttam!!! Az is érdekes amit a Tesla mellett arról írnak hogy az Apple olyan eszközben látna fantáziát ami meg tudná jósolni a szívrohamot. Ezekre a hírekre, ezekre a dealekre van szüksége a cégnek. Ott ülnek 160 milliárd dolláron (plusz mínusz néhány tízmilliárd, nem tudom pontosan, nem is érdekes), kezdjék el használni!

Egyébként a Teslaba be akarok én is szállni, de nem merek, ezzel a 200-as szinttel nagyon megszenved!

Icahn visszavonulót fújt

#690537 Janicroft

Icahn drops Apple buyback proposal • 9:28 AM

In an open letter to shareholders, Carl Icahn says there's "no reason to persist" with his non-binding proposal calling on Apple (AAPL) to buy back $50B worth of shares in FY14, in light of recent events. The activist investor nonetheless says he's "extremely excited about Apple’s future."

Shareholder advisory firms ISS and Egan-Jones have both come out against Icahn's proposal, and Apple announced last week it has bought back $14B worth of shares since its FQ1 report.

AAPL -0.4% premarket.

Hivatalos: új termékkategóriákat szakít be idén az Apple

#690199 Janicroft

http://appleblog.blog.hu/2014/02/07/hivatalos_uj_termekkategoriakat_szakit_be_iden_az_apple

Tim Cook a Wall Street Journalnak nyilatkozott, és milyen jól tette: az interjúban elmondta, hogy az Apple új termékkategóriákon dolgozik, olyan eszközöket dob tehát piacra, amiknek nincsen előképük a vállalat történelmében. Hozzátette, hogy egyelőre nem oszthat meg további részleteket a készülékekkel kapcsolatban, de higgyük el neki, hogy valóban forradalmi eszközökkel állnak majd elő.

Re: Samsung Glass

#688503 Janicroft Előzmény: #688498

http://youtu.be/2-xZeuBul4Y

Valahogy nem akarja beágyazni a videot a stocky, de érdemes megnézni. A lényeg, hogy a Pebble előállt egy olyan okosórával ami most már dizájnos, divatos is, tekintsünk el tőle hogy nekem speciel nem tetszik, mert nem is ez a lénye hanem az irány: az okosórák úttörője rájött hogy nagyon fontos az is hogy ezek az eszközök ténylegesen órának nézzenek ki, nem úgy mint egy darab műanyag vacak (lásd Samsung). Ez számomra azt vetíti előre hogy az Apple, ami borzasztó jó designban, ezt sokkal de sokkal szebben meg fogja tudni csinálni. Lehet hogy tényleg igaz lesz a végén hogy Paul Deneve, az Yves Saint Laurent CEO-ja ezért lett szerződtetve a céghez. A másik érdekes dolog az Apple új Arizonában lévő gyára ahol a GT Advanced nevű céggel kötött megállapodás alapján zafírkristályt fognak gyártani. Ez az anyag jelenleg az optikák és a home button felületét védi a telefonokban és az iPadekben, de elképzelhető hogy az órákhoz is ezt a nagyon ellenálló anyagot használják fel?

Icahn

#688387 Janicroft

Az öreg Icahn most twittelte ki hogy vett még 500 millió dollárért Apple-t a mai esésben, nem semmi ez a figura!

Érdekességek a tegnap conf callból

#688322 Janicroft

Participating in Tuesday's call were Apple Chief Executive Tim Cook, Chief Financial Officer Peter Oppenheimer, and Corporate Comptroller Luca Maestri.

As of this month, 80% of iOS devices are running iOS 7, making it the most popular operating system in the world.

Apple ended the quarter with $158.8 billion in cash, up $12 billion sequentially from the previous quarter.

iPod sales declined by 52 percent in the December quarter.

With the China Mobile iPhone launch, last week was the best week for activations Apple has ever had in China.

Cook admitted that demand for the new iPhone lineup, in particular the mid-range iPhone 5c, was "different than we thought"

Apple's iPhone business

iPhone sales growth strong year over year in Japan, thanks to launch with NTT DoCoMo in September.

Also strong growth in China, Latin America, the Middle East and Russia.

New agreement with China Mobile is a multi-year deal. Oppenheimer said that "China is an incredibly important market to Apple."

iPhone has highest loyalty rates in the industry. ChangeWave has a 96% satisfaction rate, while Kantar says iPhone has a 90% loyalty rate.

iPhone controls 59 percent of U.S. commercial smartphone market.

iPhone accounts for 54 percent of North America smartphone web traffic.

As of this month, 80% of iOS devices are running iOS 7, making it the most popular operating system in the world.

Apple's iPad business

Supply constraints for iPad in the quarter. Sales were still up 14 percent year over year.

Sales "very robust" in mainland China. Strong growth in the Middle East, Latin America, Russia, and parts of Western Europe.

Surveys show 97% satisfaction rate with iPad.

iPad has a 78% share of U.S. commercial tablet market.

Nearly every team in the NFL used iPads as playbooks this year.

More than 750,000 iPads have been sold to K-12 students in the state of Texas alone.

iPhone accounts for 78 percent of North America tablet web traffic.

Apple's Mac business

iMac and MacBook Air saw particularly strong growth during the quarter.

Apple was "very pleased" to see such strong results for the Mac, while total worldwide computer sales fell 6 percent.

Macs have gained marketshare in 30 of the last 31 quarters.

Apple's iTunes and App Store businesses

Apple earned $4.4 billion from its iTunes services. Record billings of $4.7 billion on iTunes, driven by the App Store.

Software and services revenue hit $2 billion, up 26 percent and representing a new record. This happened despite the fact that many software options are now free with new purchases.

App Store has 1 million apps in 24 categories. Cumulative apps have surpassed 65 billion.

130,000 applications have been developed in Greater China, specifically.

Apple's iOS App Store commands 67 percent of global revenue from apps.

Apple's retail businesses and regional sales

$7 billion earned at stores, up 9 percent year over year and reaching a new record.

6 stores were remodeled and 4 new ones opened during the quarter. 166 stores are now located outside the U.S.

With an average of 418 stores, average revenue was $16.7 billion, up from $16.3 billion a year prior.

Apple stores saw an average of 21,000 visitors per week.

Apple's next (Q2 2014) fiscal quarter

Apple has guided for between $42 billion and $44 billion in the current March quarter. That compares to $43.6 billion in the year-ago quarter.

#688316 Janicroft Előzmény: #688300

Ebben viszont teljesen egyetértek, a nagyobb kijelző készülékekért sír a piac, ideje lenne már nekik lépni. Ha minden jól mey, idén két új telefont is kapunk, mindkettő nagyobb kijelzős lesz a mostaninál, meglátjuk mire megy vele az Apple. Azt látni kell hogy az iPhone még mindig szépen állja a sarat, de ennél több kell, egyszerűen több és nagyobb kijelzőméretre van szükség.

Az óra amit belinkeltem az csak magánemberek agyszüleménye, szóval nem sokat lehet arra adni, de nekem is inkább tűnik karkötőnek illetve a Nike Fuelband konkurenciájának mint okosórának.

#688300 Koffein Előzmény: #688293

Elhiszem, csak azaz óra, amit linkeltél, az inkább egy karkötőnek tűnik mint órának... a piaci igény kérdéses lehet itten a sok műanyag miatt... a tv-ről is egy ideje szállingóznak a hírek, de semmi... most meg az autópiacról pletykálnak, itt nagyobb lehetőséget látok, ha összejön nekik... de telefon ügyben, a nagyobb kijelzős készülékekbe lemaradtak egy picikét...

#688293 Janicroft Előzmény: #688280

Ezzel nem értek egyet teljes mértékben. Pl a Samsung okosórája megmutatta hogy lehet fost is gyártani, ha az Apple kijött volna egy ilyennel nem is tudom miket mondanának a cégről. Ez a cég eddig az összes termékével a top kategóriát képviselte, szemetet, szart nem fogsz tőlük látni.

Ami jobban zavar hogy megint hozták a számokat, generáltak egy halom cash-t, túlteljesítették az elemzői konszenzust, ami viszont megint kezd nagyon előreszaladni, ezért a következő negyedévre a menedzsment előrejelzése annál konzervatívabb lett, es ezért esik is a részvény derekasan, jelenleg majdnem 5%-ot, a f@szom tele van mar az elemzőkkel!!!!!

Apple beats estimates, but guidance disappoints • 4:33 PM

Apple (AAPL): FQ1 EPS of $14.50 beats by $0.41.

Revenue of $57.59B (+6% Y/Y) beats by $130M.

51M iPhones, 26M iPads, 4.8M Macs. Gross margin of 37.9% (above guidance).

Expects FQ2 revenue of $42B-$44B, below a $46.05B consensus.

Shares -4.6% AH. CC at 5PM ET.

#688280 Koffein Előzmény: #688262

Sajnos, azt látni, hogy piacvezetőből egyre inkább piackövetővé válik az apple...