Regisztráció Elfelejtett jelszó

Harcsa vagy Süllő

Re: nincs cím

#690595 Ibiza Előzmény: #690577

ez még nem az..akkor érzed a föld illatát..amikor a darazsak, katicák, méhek lepkék előjönnek akkor kezdődik.

#690578 banyaiz Előzmény: #690572

Milyen halra?

Süllőre nincs még tilalom, ez kecsegtető. :)

Nagy bandákban vannak összeállva ilyenkor. Ha sikerül megtalálni őket akkor kapás hegyek. Bár lehet ez a nagy meleg megkavarja a fejüket.

#690038 banyaiz Előzmény: #689613

Terjednek elég jól ezek. Szoktam látni benn ülök csónakban, parton tőlem 150 m-re horgásznak aztán küldik be a kis hajót. Jópofa találmány parti pecásoknak.

Tedd fel Apródra. Múltkor felraktam egy futópadot , mondom ez a kutyának nem fog kelleni , 1 héten belül elvitték, de legalább 10-en jelentkeztek, hogy érdekli őket.

Mennék már pecázni egyet, jöhetne a jó idő.

De jó ez a film. T…

#687371 banyaiz

De jó ez a film. Többi rész is jó , de ez tetszett legjobban.

#684739 KawaBazsy Előzmény: #684728

Mijazhogy! :-)

Csukát is így kaptam hirtelen anno, azt se tudtam mit kell vele csinálni, bnő sütötte meg tepsiben, mennyei volt..

#684728 banyaiz Előzmény: #684725

Tavaly sokat nem tudtam volna ajándékozni, alig fogtam, gyengén ment.

megnézném a fejed éjszaka megcsörgetnélek kell e hal, és akkor még nekiállnál megtisztítani. :)

#684722 banyaiz Előzmény: #684706

Húshorgász nem húshorgász témáról két ismerősöm esete. Az egyik állandóan pontyozik megszállott pontyozó , bojlizik, megesett fogtak egy huszonegynéhány kilós pontyot a közelében, és az illető el akarta vinni. Ő pedig rá akarta beszélni, hogy engedje el. Már ott tartott a dolog, hogy felajánlott neki nem tudom mennyi pénzt 20 k körül csak engedje el.

Végül már összevesztek az illető elvitte aztán még 1 év múlva is emlegette nekem, hogy mekkora **** elviszi stb. :) Mondom jól van elviszi ő fogta.

A másik eladásra horgászik, szökőévente eszik halat, de amit fog azt adja el, és sokat fog már nőnek ki az uszanyai , kopoltyúi annyit pecázik.

Vhol a kettő között vagyok ilyen húshorgászat szempontjából eladni nem szoktam, de azért egy jó combos halat elengedni az se az én műfajom, jön egy 10 -es harcsa nem az az első gondolatom visszadobom.

#684721 banyaiz Előzmény: #684706

Kegyelmezek a jószágoknak a következő esetekben: tele van a hűtő hallal, éjszaka van és nem tudom senkinek elajándékozni, nincs kedvem megtisztítani, túl kis hal. Ilyenkor nagy sporthorgász vagyok.

Viszont éppen a nagy példányoknál nem tudtam eddig elengedést gyakorolni, olyan sűrűn nem is jön persze mi a nagy az is kérdés, plusz szeretem megenni az ilyen fajtát mert ízletes.

Kawabazsy: azért kell a "sűrű" halászlé. :)

#684322 banyaiz Előzmény: #684307

Szép példány. Bazsynak mondom , hogy ebből már lehetne "sűrű" levet főzni. :)

Szívesen küzdenék hasonló jószágokkal. Azt nem tudom lenne e erőm visszaengedni. Mondjuk egy-kettő megtisztítása után már lehet, hogy igen. Disznóvágással felérne kb.

#684257 banyaiz Előzmény: #684229

Halaknál is megvan az mint bármilyen húsnál, hogy nagyon nem mindegy milyen körülmények között volt tartva, honnan származik.

Pl hol van az a rántott csirke amikor veszel egy tesco gazdaságost és elkészíted, ahhoz mikor elkaptam a baromfiudvarban a jószágot , nagyim elvágta a torkát, és 2 óra múlva ott gőzölgött az asztalon, ég és föld, pedig ugyanúgy volt elkészítve.

Ez így van a halnál is. Egy ugyanakkora méretű mondjuk dunai ponty pl nehezebb mint egy tógazdasági gyorsan felpumpált hal. Sűrűbb, hogy sűrűségnél maradjunk. Ha pedig már kifejlődött a gyerekkorból akkor még "sűrűbb". :) De ez nem azt jelenti , hogy zsíros, sőt.

Persze ízlések mások van ezer féle elkészítési mód. Nem mondom, de én bajai típusú lére esküszöm.