Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Euroman

idézet a pf egy cikkéből…

#688929 Euroman

idézet a pf egy cikkéből:

Pofon a forintnak: 311-nél az euró 2014.01.31 10:24

"Pillanatok alatt 310-rõl 311-ig ugrott az euró jegyzése a bankközi piacon, igaz közben a német DAX-ot is csúnyán beborították. Az ukrán helyzet egyre feszültebb, a katonaság a jelek szerint támogatja az elnököt annak tervezett lépéseiben.

Eközben Orváb Viktor kormányfõ mai két beszéde után Orbán Gábor NGM-államtitkár azt mondta a forint esése kapcsán, hogy az nem ad okot arra, hogy újratervezzék a költségvetést."

orváb geczy vektor:))...de szépe nevet adtak nekije

Re: nincs cím

#688072 rbbj11 Előzmény: #687974

nekem viszont jól jött, kösz!

akarok a jövőben vinni srácokat biztonságtech-et és villanyt szerelni, ahhoz hasznos!

#688054 Euroman Előzmény: #688041

én elolvastam, kutyafuttában,de mivel németül olvasni nekem olyan, mint magyarul, én úgy érzékeltem, hogy ez az oldal nem nyújt lehetőséget számomra...de azért köszi, hogy gondoltál rám...

#688040 Euroman Előzmény: #687974

ok, r-mentem...ez egy építőmunkás szabadságolási és végkielégítési pénztár...nagyjából belenéztem, ha jól értem, itt építőcégek és munkások regisztrálhatják magukat, képzéseket szerveznek nekik,illetve segítenek cég indításában, megszüntetésében...ez nem tudom számomra mennyire releváns?

Superinfo hirdetés, munk…

#687974 Tapasz

Superinfo hirdetés, munkavállalás ausztriában, magyar nyelvű felvilágosítás:

BUAK -Betriebsbetreuung

(Wien, Niederösterreich, Burgenland, Salzburg)

A-1050 Wien, Kliebergasse 1A,

Tel.: +43(0)5795792100

betriebsbetreuung@buak.at

www.buak.at

#687955 Euroman Előzmény: #687953

hagyom is, mert elegem van....egy jó fityesz párttagkönyv, az kell ma a boldoguláshoz....akinek nincs, megdögölhet...

#687953 Euroman Előzmény: #687936

kinek írjak e-maileket? Te ismersz burgenlandi cégeket, én nem. Vaktába küldözzek e-maileket? Milyen e-mail címre, ha azt sem tudom milyen cégek vannak...

#687936 rbbj11 Előzmény: #687871

Nincs álláshirdetés, felejtsd el, azt mondtam, emaileket írj, de mintha meg se szeretnéd hallani, amit írok....mindegy, hagyjuk. Magadtól azóta sem jelentkeztél nálam, hogy beteg voltál, hiába nyújtottam segítö jobbot, szal sztem nem akarásnak nyögés a vége...

#687924 KawaBazsy Előzmény: #687915

Anno több helyre elküldtem a jelentkezésemet, de itthonról akartam megoldani. Ez egy fejvadász cég, Regensburgtól keletre, Straubingban lenne a meló. Még nem biztos, mert én is vacilálok, ill. mondtam, h műanyag nyílászáró beépítésében nincs gyakorlatom, úgyhogy egyeztetnek a munkaadóval, s majd keresnek..

#687923 KawaBazsy Előzmény: #687914

Nekem ez úgy volt, h az első főiskola a Bólyai Katonai Főiskola volt, anyám íratott még be anno katonai középsuliba, s onnan ide kellett továbbtanulni. De nem szerettem, ráadásul szar fizetések is voltak, úgyhogy ott hagytam másodikban. Akkor Pécsen laktam, s a munkanélküliség kezelésére (20 éve volt) építettek egy képző központot, s a bejelentett munkanélküliek ingyen tanulhattak szakmát. Újságban is hirdettek, nekem megtetszett a dolog, s mindjárt regisztráltam is magam. :-) Ezt, meg az üvegező szakmát szereztem meg, mindkettő rendes szakmuki bizonyítvány. Aztán dolgoztam 2 évet asztalosként, majd átnyergeltem a kereskedelemre, de továbbra is az ajtó, ablakgyártók felé. Van amúgy harmadik szakmám is, középfokú szgép kezelő, de azt még nem használtam. :-)

#687918 Euroman Előzmény: #687909

amúgy nem adom fel, de görcsös se vagyok...bíztam a gyors újrakezdésben, nem jött össze, sőt jelenleg annyi lehetőségem sincs,mint tavaly....nem idegesítem magam, lexarom, mert ha idegeskedek, akkor még le is betegszem, és azzal is csak magamnak ártok...

#687914 Euroman Előzmény: #687909

van szakmád, ez mindenképpen óriási előny....apámszokta mondani, hogy a finneknél - azt hiszem - mindenkinek kell szakmát szerezni, még a diplomásnak is....anyai nagyapám kisiparos volt, annak idején gyerekként sokat voltam a műhelyében...szerettemott lenni, de azt is láttam, hogy rengeteget dolgozott, és épphogy megélt...mivel nem éltünk 1 városban, sőt több 100 km-re egymástól, ezért ez évente 1-2 hétre korlátozódott, az apám viszont, aki egyetemi tanár volt nyugdíjazásig, a diploma/diplomák felé irányított...

#687909 KawaBazsy Előzmény: #687874

Én még tavaly akartam kimenni a németekhez, h felhozzam a nyelvet. Persze nem mérnökként, hanem szakmával (asztalos), de nem jött össze semmi itthonról, gyakorlatom leginkább a kereskedelemben van (ugyanúgy az asztalos iparban), s anno csak kb 2 évet melóztam asztalosként, 2 fősuli közt. Erre jön a héten egy hívás kintről, h mi a helyzet, s lehet h lenne meló.. úgyhogy ne add fel, bármikor beeshet az álommeló. :-)

#687874 Euroman Előzmény: #687871

ha kapcsolatban vahógy velük, akkor ismernek, nyilván könnyebben ajánlanak....amikor hozzánk jöttek külföldi partnerek, akiknek tolmácsolni kellett, akkor én iskaptam hébe-hóba tőlük allásajánlatot....de sajnos mindez 2002 előtt volt...azóta mindent pestre központosítottak, vidéki egységek már nem tárgyalhattak külföldiekkel.

#687871 Euroman Előzmény: #687868

főnököm a kárpótlásban kapott 5 ha szőlöt, azóta borászkodott, neki fordítottam, ha jöttek osztrák vendégek, meg ha a bozirozi-ba vittük őket kajálni+bort kóstolni....ennyit tudok magyarul, németül a borászatról....mezőgazdaságból is kb. ennyit tudok....szolgáltató cégnél voltam. Mezőgazdasági céges álláshirdetéssel én nem találkoztam.