Lehet, hogy perverznek tartotok, de megint elmentem egy színházi előadásra...
Gogol- revizor. Gondoltam nagyot nem tévedhetek, orosz realizmus, klasszikus darab, itt már csak nem lesz a "szokásos" a műsor...
De sajnos a végén (pontosabban már az előadás kezdetétől) meg kellett tapasztaljam, hogy a szokásos libsi-bolsi előadás lesz, az összes libsi-bolsi színpadi kellékkel.
Kezdjük a pozitív dolgokkal:
- a darab maga -ahogy Gogol megírta, az jó,
- A díszlet nekem tetszett
- Egy fárasztó nap utáni könnyed gondolkodás nélküli szórakozásnak, mint programnak jó volt, DE...
- Miért nem lehet normális értékeket közvetítő darabot bármelyik színházban megnézni?
- Miért kell minden színdarabban indokolatlanul trágárul beszélni??
- Azt még megértem, hogy egy politikai darab esetében a színház úgy viszi színre a darabot, hogy aktuális témákat vesz bele a darabba. De , hogy minden darab csak ezt a libsi -bolsi politikai vonalat vigye az hihetetlen, hogy nem tudok egyszerűen más darabot megnézni. Pont olyan, mint az újságolvasás, vagy a TV nézés mondjuk 2002 előtt!
- Másrészt amellett, hogy tele torokkal szidják a fideszt, de azért az előadás közben is sír a szájuk, hogy kevesebb támogatást kapnak , mint valaha... Ha én szidnám a főnökömet állandóan nyilvánosan, akkor valszeg én sem fizetésemelést kapnék!
- Amellett természetesen ment a meztelenkedés is...
- Azt sem gondolom, hogy Gogol azt írta volna, hogy a revizor "megbaszta a polgármester feleségét és 2 lányát egyszerre", mindezt szemléletesen hosszan bemutatva elég naturalisztikusan (persze kell a gyerekek számára is vonzóvá tenni a darabot -gondolom), de majd utána nézek...
- Ja meg a szokásos kereszténygyalázás, ami a mai színdaraboknak elengedhetetlen kelléke, csakúgy, mint keresztény értékek rombolása, mint a család stb.stb.
Azonkívül a szokásos ripacskodás, gegeskedés stb.stb...
Hol tudok igényes a fentieket nélkülöző színházi darabot megnézni?