Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika és társadalom ahogy ÉN látom...

Re: a szigetlakók :o)

#687742 Boby. Előzmény: #687738

" mik a helyes keresztény családi értékek?"

Meg kell nézni Ursula főnővért, ő a mintapéldány!....vagy vissza kell olvasni a felejthetetlen AT. írásait..,minél jobban tud valaki libsikomcsizsidózni annál keresztényibb az illető..., de az sem hátrány pedofil pap valaki..ezt például nem is kell büntetni, elég ha meggyónják.

#687738 Bendeguz Előzmény: #687710

"- Ja meg a szokásos kereszténygyalázás, ami a mai színdaraboknak elengedhetetlen kelléke, csakúgy, mint keresztény értékek rombolása, mint a család stb.stb."

ezt hogy csinálták? mik a helyes keresztény családi értékek? én nem látok évtizedek óta normális családokat, mindenhol mindenki szétmegy.

#687737 Tapasz Előzmény: #687710

Menj a nemzetibe, ott biztos nem fogják a fideszt szidni :-). Amúgy miben nyilvánult ez meg?

Bár én nem szeretek szinházba járni.

#687726 banyaiz Előzmény: #687710

Gogol Revizor előadásánál nehéz elkerülni a mai aktualitásokat. Vagy Móricz Rokonok pl stb . :)

De egyébként vsz ezeknél a "klasszikusoknál" éppen az a jó, vagy azért klasszikusok mert örökké aktuálisak, jelenben is csont nélkül ülnek. Feldolgozás módja persze mennyire újhullámos az más kérdés.

Ha nem akarsz ilyet akkor nézd meg Götterdammerungot operában. Bár ott is vannak aktualitások "Istenek alkonya", hogy "burkoltan" célozgassak.

#687710 matgab Előzmény: #687003

Lehet, hogy perverznek tartotok, de megint elmentem egy színházi előadásra...

Gogol- revizor. Gondoltam nagyot nem tévedhetek, orosz realizmus, klasszikus darab, itt már csak nem lesz a "szokásos" a műsor...

De sajnos a végén (pontosabban már az előadás kezdetétől) meg kellett tapasztaljam, hogy a szokásos libsi-bolsi előadás lesz, az összes libsi-bolsi színpadi kellékkel.

Kezdjük a pozitív dolgokkal:

- a darab maga -ahogy Gogol megírta, az jó,

- A díszlet nekem tetszett

- Egy fárasztó nap utáni könnyed gondolkodás nélküli szórakozásnak, mint programnak jó volt, DE...

- Miért nem lehet normális értékeket közvetítő darabot bármelyik színházban megnézni?

- Miért kell minden színdarabban indokolatlanul trágárul beszélni??

- Azt még megértem, hogy egy politikai darab esetében a színház úgy viszi színre a darabot, hogy aktuális témákat vesz bele a darabba. De , hogy minden darab csak ezt a libsi -bolsi politikai vonalat vigye az hihetetlen, hogy nem tudok egyszerűen más darabot megnézni. Pont olyan, mint az újságolvasás, vagy a TV nézés mondjuk 2002 előtt!

- Másrészt amellett, hogy tele torokkal szidják a fideszt, de azért az előadás közben is sír a szájuk, hogy kevesebb támogatást kapnak , mint valaha... Ha én szidnám a főnökömet állandóan nyilvánosan, akkor valszeg én sem fizetésemelést kapnék!

- Amellett természetesen ment a meztelenkedés is...

- Azt sem gondolom, hogy Gogol azt írta volna, hogy a revizor "megbaszta a polgármester feleségét és 2 lányát egyszerre", mindezt szemléletesen hosszan bemutatva elég naturalisztikusan (persze kell a gyerekek számára is vonzóvá tenni a darabot -gondolom), de majd utána nézek...

- Ja meg a szokásos kereszténygyalázás, ami a mai színdaraboknak elengedhetetlen kelléke, csakúgy, mint keresztény értékek rombolása, mint a család stb.stb.

Azonkívül a szokásos ripacskodás, gegeskedés stb.stb...

Hol tudok igényes a fentieket nélkülöző színházi darabot megnézni?

#687149 KawaBazsy Előzmény: #687008

Leszedtem, de csak vmi idióta magyar felirat van hozzá, ami olyan, mintha a Google fordítóval készült volna. Angolul meg bnő nem szereti nézni, úgyhogy majd rálesek később.

#687042 Sumér harcos Előzmény: #687003

abszolut,agymosó lelkesités-biztos is ,hogy nyomják-

sőt most láttam ilyet egy "magyar" cégnél is,ilyen záróbuli szerűségen,most néhány hete.

undoritó volt vsz,olyan volt,mintha az egyén a csoporton belül gondolkodásra képtelen lenne.

közben puffoljuk a csecsemőmirigyet a mellkason.:)

#687010 Koffein Előzmény: #687003

ha jól emlékszem pár éve mo-on is volt ilyen broki cég, amelyik ezen az elven működött, talán a fórumon is volt szó róla... az lett a vége, hogy bilincsbe vittek el mindenkit... :D

#687008 Koffein Előzmény: #684926

ugyanezt éreztem 3-4 éve, amikor olvastam a könyvet... a véleményemet nem írom le erről az emberről, de az tény, hogy eltudja adni magát...

#687006 banyaiz Előzmény: #687003

Megszállottak, én is el tudok ilyesmit képzelni.

Úgy tudnám talán visszaadni az érzéseimet a filmmel kapcsolatban, hogy egysíkú film.

Maga téma nagyon érdekes, tanulságos stb.

Pl: ezekről az értékesítésekről, minden fost rásózni az emberekre történetről a legjobb film szerintem "Glengary Glen Ross" Megnézed azt a filmet mennyire sokoldalú, jellemrajzok, érzések, reakciók stb. Kurva jó film.

Persze ez egy teljesen más típusú film, de nem túl cizellált vsz. Ettől függetlenül nem rossz film , de többet vártam.

#687003 matgab Előzmény: #686993

ilyen lelkesítő beszédeket egy amcsi cégnél simán el tudok képzelni.

#686993 banyaiz Előzmény: #684971

Megnéztem filmet. Nem rossz, de vhogy nem annyira fogott meg. Lehet 20 évvel ezelőtt nézem jobban lázba hoz. :) Volt egy mondanivalója ez tagadhatatlan, de túlságosan ráment erre a drogos buli, szexjelenetek vonalra, és a tőzsdei részletek nem voltak kidolgozva. Aztán ezek a lelkesítő beszédek a brókereknek, eladási technikák , hát elég röhejes volt vsz. Persze nem mondom, hogy ez nem így történt a valóságban is.

Feléig érdekes volt , aztán lapos volt már nekem .

Csődtömeg vsz sokkal jobb film.

#684971 matgab Előzmény: #684957

jó , de helikopterek hatótávolsága bőven 1000 km, azzal meg bármikor elérnek egy reptérig és onnan privátjet úgy vitte volna ki Svájcba , mint a huzat.

Útlevelet így is úgy is kértek volna tőlük, ha legálisan lépnek a szárazföldre, de amúgy sem kellett volna legálisan belépnek, a heli letette volna bárhol...

#684957 Bendeguz Előzmény: #684954

jó kérdés, de mintha valami olyasmi lett volna egy párbeszédben, hogy így nem kérnek tőlük útlevelet, nem marad nyoma hogy arra jártak. lehet repülve már kellett volna. másik hogy nem ismerem a helikopterek hatótávolságát, egy jacht biztos messzebb megy. harmadszor pedig tudták hogy vihar lesz, helikopterrel még rizikósabb lett volna.

#684954 matgab Előzmény: #684944

azt te értetted, hogy miért hajóval akart Monaco-ba menni, ha kva gyorsan oda akart érni Svájcba, és a fedélzeten ott volt a helikopter??

#684950 KawaBazsy Előzmény: #684926

Úgy kell, miért nem mozogtál inkább a természetben, jó idő volt. Mi felmentünk Dobogókőre, túráztunk úgy 15km-t minimum, jól kifáradtunk. Köd csak lent volt, fent sütött a nap.