Regisztráció Elfelejtett jelszó

"Hazai" bankok

Re: nincs cím

#688242 walex Előzmény: #688154

Ugyebár nagyon életszerű,hogy a zemberek számlánként havi 150 ezret felvesznek.

Sokkal inkább arról van itt szó szerintem,hogy valamelyik enyveskezű jelezte,hogy ez a havi 150 ezer neki kevés egy hónapban, mert a havi 1-2 misiből többet szokott költeni. Lásd végtörlesztés,amit szintén nem a hétköznapi embereknek találtak ki.

MKB

#688239 Kissherceg

Több mint 80 milliárd forintos zártkörű részvénykibocsátás keretében történő tőkeemelést jelentett be az MKB Bank, olvasható a pénzintézet közleményében. Az MKB Bank ma jelentette be döntését, miszerint a bank 80,24 milliárd forintos alaptőke-emelést végez zártkörű részvénykibocsátás keretein belül. A bank alaptőkéje így közel 225,5 milliárd forintra emelkedik, írta a portfolio.hu.

Az MKB anyabankja, a BayerLB a lejegyzett részvények ellenértékéből múlt pénteken már több mint 79 milliárd forintot megfizetett. A fennmaradó körülbelül 1 milliárd forintos részt pedig február 7-én abban az esetben fizeti ki, ha a kisebbségi részvényesek nem élnek jegyzési elsőbbségi jogukkal. Az MKB tulajdonosa, a BayernLB a válságot megelőzően több tízmilliárd eurót fektetett az USA-ban kibocsátott jelzálogfedezetű értékpapírokba.

A túlzott kockázatvállalás miatt elszenvedett veszteségei 2008-ban és 2009-ben oda vezettek, hogy egyebek mellett 10 milliárd eurós tőkeinjekciót nyújtott a bajor állam a szövetségi bank számára. Hogy ennek versenytorzító hatásait kivédjék, az Európai Bizottság által 2012-ben elfogadott szerkezetátalakítási terv értelmében felére kell csökkenteni a Bayern LB méretét, és többek között értékesíteni kell az évek óta veszteséges magyar leánybankot 2016-ig.

#688154 banyaiz Előzmény: #688146

Fel tud majd venni mondjuk 200 k-t akár 4 részletben is jutalékmentesen ez már igen. Egy valódi Rockefeller , vagy Onassis életérzés lesz ez . :) Hiába a pénzügyi rezsicsökkentés az komoly dolog.

Igaz, hogy szlaján nincs 200 k, és cserébe a számlavezetési díja egyéb díjak megemelkednek, de hát a komoly életérzéseknek ára van. Ami megéri az megéri. :)

#688153 walex Előzmény: #688150

Birkamenetes szavazóknak az üveggyöngyök kellenek. Annyi eszük sincs, hogy a bankszámlakivonattal a kezükben leüljenek számolgatni.

#688150 banyaiz Előzmény: #688146

Ez az egész nem szól másról mint a választás előtt mutatni, hogy kemények vagyunk a bankokkal.

Kb úgy néz ki az emberek bankolása van 20% akinek bankszámlája sincs, van 40-50% akinek a bankolása abból áll kb, hogy megjön a fizuja leemeli a bank a hiteltörlesztést és a többit egy összegben kiveszi, nincs megtakarítása, van 30% mondjuk akinek vannak is megtakarításai akinek nem arról szól a bankolása, hogy felveszi a fizut ami csak azért jön bankba mert a munkáltatója kb előírta.

150 k-s összeget megemelni és több jutalékmentes részlet az új "rezsicsökkentés". Megemeli mondjuk 200 k-ra k. nagy történet, és nem két részlet hanem 4. Fantörpikus lesz. :)

Eleve basszus akit ez igazán érint nincs is 150 k-ja a bankban amit felvegyen akárhány részletben. Ez a gond, nem az, hogy hány részlet legyen díjmentes.

#688146 walex Előzmény: #688140

...és még ezek akarnak (szavak szintjén) középosztályt.

Dehogy akarnak! Azok gondolkoznak, szemben az analfabétákkal, akik beszopják a rezsicsökkentéseket, miközben összességében sokkal többet vesznek ki a zsebükből a tucatnyi átnemháríthatónemmegszorítás (különadók és megannyi más adóemelés) következtében. De a hülyéknek ez kell, üveggyöngyök tömegével, utána pedig majd lelkesen vonulnak a birkamenetben.

#688140 banyaiz Előzmény: #688121

A másik ha netán több kp-ra van szükségem vagy több részletben veszek ki és ki kell azért fizetnem ezt a kp felvételi díjat akkor ez lesz a legnagyobb csapás a számomra az életben, hogy leemeltek tőlem jutalékot ezért. Ezen fogok rágódni nap hosszat.

Azon nem , hogy mondjuk a betéti kamatom nem 6-7-8-9% hanem 2-3% és abból még lejön a kamatadó az bagatell, de ez a párszáz/párezer Ft jutalék ez világvége.

Amúgy is ahol lehet kártyázok, nem kp-t használom. Ezek aztán tudják mi kell a népnek, tudnak élni, burzsoázia diszkrét bája "pénzügyi rezsicsökkentés". :) Jajj!

#688138 banyaiz Előzmény: #688121

Édes Istenem! :) Sírva nevetek.

Ha csak a tényeket nézem mióta beindult ez a nevezzük "pénzügyi rezsicsökkentésnek" személy szerint inkább az emberi ostobaság örök szimbólumának nevezném, szóval azóta azt a furcsaságot érzékelem mintha egyre többet fizetnék a bankoknak összességében. Ez csak vmi kivételes eset lehet.

Arról nem is szólva, hogy a nagy jegybanki csökkentés mennyivel kisebb kamatokkal jár betéteknél. Kamatadó, kp felvétel adóztatása, átutalások adóztatása stb.

Aztán jön a pénzügyi rezsicsökkentéssel , hogy ne 2 részletben, hanem 4 részletben lehessen felvenni 150 k-t. Befosok. Szerintem bazzeg nem 4 részletet kellene javasolni hanem 24-et b+ mert annyira k. sok pénz az 150 k, hogy huszonötezer részletben fogom kivenni. :) Elmebaj.

Re: Ennyi

#687929 banyaiz Előzmény: #687847

Valahol szerintem is meg kellene húzni a határvonalat. Értem, hogy nem kell a fölösleges balhé, nem politikusok, hogy szájkaratézzanak éjjel-nappal mert attól nem nő profit. Nem kell olaj a tűzre , de azért mindennek van határa.

Most olvasom, hogy mi volt a takszövös per első napján. Nem semmi rendbírság az államra mert húzza az időt. Privatizáció lemegy márc elejéig a per folytatódik áprilisban, jó.

Re: újabb kísérlet a magyar ugar elfoglalására

#687849 Euroman Előzmény: #686296

én ugyanezt gondolom orkbán geczy viktorról és a fekália fityeszről....

#687847 Koffein Előzmény: #687804

ezt én sem értem, határon kívülről mernek ilyeneket nyilatkozni... mekkora show volna az összes médiát, újságírót összecsődíteni, majd egy ilyen mondatot bele a kamerába, mikrofonba belemondani innét a parlament elől, vagy a batthyányi térről, hogy látszódjon az országház... :P

#687804 banyaiz Előzmény: #687791

Valószínű, bár a szelleme még sokáig fog kísérteni . Kb mint a kommunizmusé. :)

Egyetlen dolgot nem értek az eseményben, hogy miért nem az arcába mondják meg ezt face to face? Román lapnak merik nyilatkozni, azt gondolták, hogy nem jut el Mo-ra? :)

#686528 Labandy Előzmény: #686301

Persze, hogy az lett 8 évig talicskázta a zsugát brüsszelbe cca. egy manyupnyi kess.

#686493 prfecó Előzmény: #686341

jajjjajjjjj , nem szeretem , amikor csinos , fiatal hölgyek bácsiznak ))

#686341 Dr. ursi Előzmény: #686301

elnézésed kérem fecóbá :o) de az ilyen féregnyúlványoktól mindig kiakadok.