http://www.kisalfold.hu/soproni_hirek/szakma_kellene_az_1x1_helyett/2364487/
nem tudom pontosan mennyibe kerül, de gondolom ahány szakma, annyiszor 1-x K Ft, meg annyiszor 1- x év....tehát ez azt jelenti, hogy legalább 50 éves, de lehet, hogy 51-52 éves leszek,mire lenne 1-x szakmám, NULLA gyakorlattal, NULLA tapasztalattal...plusz a kézügyességem is erősen átlagos....egészségem sem 100 százalékos, elég gyenge konkurrencia lennék a fissen végzett 18-21 éves melósoknak, akik kicsattannak az egészségtől. megpróbálok valami akár rosszabbul fizetett irodai munkát találni, hisz világ életemben ilyet végeztem.
elnézést a beleokoskodásért. én úgy tudom, hogy az EU minden szakmához képzés elvégzését várja el a dolgozni akaróktól és ez az OKJ. Egy OKJ tanfolyam 100k Ft és megvan 1 év alatt, vagy ha valami nagyon komoly dolog, akkor 2-3. Ha csak ezen múlik bármi, és megteheted anyagilag, akkor érdemes pár keresett szakmát kitanulni.
ezt én is olvastam....de nincs szakmunkás bizonyítványom egyikről se....maszek főzési tudás a rántotta,lecsó szinten véget ért nem tartozom azon férfiak közé, akik akár hobbyból főznek...pincérkedést nem próbáltam, itthon 1-1 tányérral közlekedek max:)
aki esetleg nem látta volna, mindjárt megfelelő kommentárral.
http://index.hu/bloghu/comment/2014/01/06/kosa_lajost_mar_megcsapta_a_magyar_kronika_szele
na a ****zós megint kamuzott:
http://index.hu/belfold/2014/01/06/navracsics_tiborral_is_csak_kamuzott_kerenyi/
törjék már ki a nyakát ennek a baromnak...és az mma-s fekete gy-t is vihetné magával...
Jah, olyan kérdésre nem válaszol, amire nem lehet pozitív választ adni.. szánalom.
Kósát kérdezték az RTL híradóban a debreceni anyatej állomás bezárásával kapcsolatban...úgy viselkedett, mint egy hisztis 3 éves...szellemi színvonala kb. ott is van...
Egyszer a főnökömmel volt egy vitám..behivatott magához..hangoskodtunk..l. Egyszer csak minden átmenet nélkül mézes-mázos lett és mondja lépjek be a pártba ő támogat. Nem értettem mert tudta utálom őket és ennek hangot is adtam..Azt mondtam neki kajánul..nem érzem magam elég érettnek ehhez a nemes felkéréshez..de ő lesz az első akit értesítek ha sikerül felnőnöm a feladathoz..:) kiderült ki volt adva ukázba fiatalítani kell a pártot.
Bocs nem te..Euromennek írtam...azt hittem ő válaszolt... tudom te még csikó vagy :)
Nem, én túl fiatal vagyok. :-)
A katonai középiskola elején ('88) mindenkit kötelezően beléptettek a KISZ-be, aztán nemsoká közölték, h a szervezet megszűnt. Úgyhogy csak papíron voltam tag addig. Pedig milyeneket lehetett volna nyúlni, Kurcsány bezzeg kihasználta a helyzetet.. :-)
semmi gond, nincs takargatnivalóm...sőt családomnak sincs....én a listát, amit sokan amúgy is ismernek, csak azért tettem közé, hogy ezeke a seggfejjancsi, senkiházy **** fityeszesek fogják be a pofájukat, mert ők valójában kommunistagyökerű átváltozóművészek....különösen az alcsuti cigány, aki már gimnazistaként!!!!! kisz titkár volt....gondolom a tanulás nem érdekelte, törpeként meg nehezen ment a csajozás...bár állítólag az ilyen törpéknek nagy phaszuk van...én mivel spec angolos gimnáziumba jártam, és csak német előképzettségem volt, az időm nagy részét angolozással töltöttam, a maradék időben meg a kömal füzetekben a matek példákat csináltam...a szabadidőmben meg bringáztam, teniszeztem (később egyetemi csapatban is játszottam, ott szedtem össze az achiles in szakadásomat is) és csajoztam...politika eszembe se jutott....neki igen, mert már akkor is egy uborkafára felmászott alcsuti proli volt, aki meg akarta mutatni a világnak, hogy mekkora nagy phasz...
Szakszervezeti tag az voltam. A vasas szakszervezethez tartoztunk..valami régi ügy miatt (Tungsramnál dolgoztam anno)..elég "kemény" szakszervezetisek voltak (talán mert Tungsram a kevés Rt-k egyike volt.) ..tényleg képviselték a melósokat a vezetéssel szemben. Én láttam felment a lakatosoktól az igazgatóhoz megmondta ha nem vesznek rendes felszerelést nem fognak dolgozni. Egyből megvették ami kellett.
Egyedül a május1 felvonulással csesztettek de mondtam a sportegyesületemmel vonulok..a sportegyesületnél (Spartacus) meg azt mondtam a céggel.
Én még szakszervezeti tag sem voltam, pedig azok többen voltak, mint a párttagok. Ez is sok feketebáránysággal járt akkoriban, nemcsak a jutalomnélküliséggel.
Könnyen éltem meg ezt, mert a férjem finanszírozta, hogy "kedvtelésből" egy nagyon jó tanár és pedagógus lehessek.
nem személyeskedésnek szántam csupán a példáddal akartam mutatni sokat a túlélés és a könnyebb út miatt léptek be.. a pofátlanabb azt mondta azért lépett be belülről akart bomlasztani :)
volt egy poén.. a munkahelyemen a mi osztályunk mellett tartották a taggyűlést.. jöttek kifelé a szokásos morgás "majdnem felálltam és megmondtam".. megállítottam a csapatot mondom hangosan van itt pár ember szeretne mondani valamit...és mutogattam rájuk.. elrongyoltak...pofájukat befogták. :)
Nem. 1980-1984 között egyszerű, mezei gimnazistaként kisz tag voltam, mert tovább akartam tanulni. 1986-ban, másodéves egyetemistaként kiléptem a kisz-ből is, pár tankörtársammal együtt....ebből kisebb botrány lett, a dékán elbeszélgetett velünk, de kiléphettünk. Párttag nem voltam soha, sem 1989 előtt, sem azután. Édesapám sem volt az, a rendszerváltás előtt is végig pártonkívüli volt, azóta se lépett be egyikbe se....ezért Isépy 1990-ben a kdnp szineibe parlamenti képviselőnek is akarta, mert nem nagyon találtak tiszta multú embert....
És te?
Mert sokan a családra hivatkozva léptek be..mint a túlélés és az előrébb jutás egyetlen lehetséges útjára.
Apám egyedül nem volt párttag a munkahelyén..pedig lakást is ígértek ha belép, soha nem lépett. Anyukám óvodában dolgozott érdekes mód ott fel sem merült, mondjuk az igazgatónő egy régi úri családból származott.
Én mindig utáltam őket, szembesítettem őket azzal mekkora hernyók (taggyűlésen megszavazták a dolgokat kifelé az ajtón már morogtak.)
Mindig megkertestem a pénzem a cégen kívül a jutalmakból általában kimaradtam :)