Regisztráció Elfelejtett jelszó

"Hazai" bankok

Re: 1 euró a raffiért még sok is :o)

#685383 Boby. Előzmény: #685380

" volt idő amikor

reméltem hogy talán sikerül Európához

csatlakozni. "

Kerényikkel meg a főnővérrel?!

Re: 1 euró a raffiért még sok is :o)

#685380 xmann Előzmény: #685374

Imádom amikor az okoskák tapsikolnak a populista baromságoknak, miközben lövésünk sincs arról mi történik. Neked sem ártana elolvasni a "Miért buknak el a nemzetek?" című könyvet. Látnád legalább hogy a venezuelai-argentín útnak tapsikolsz, amikor mehetnénk mondjuk a finn vagy svéd úton is. De neked ez kell, mi?

Nem érted hogy ez az egész csak arról szól hogy a fidesz hátországa egy emberöltőre magához ragadjon minden gazdasági hatalmat és az országot meg félázsiaifélfeudális sorban tartsa?

Istenem, az emberi ostobaság. Mindegy, jó lesz itt a Balkánon nekünk, pedig volt idő amikor reméltem hogy talán sikerül Európához csatlakozni. Hát nem. Koppány mégis győzni tudott 1000 év után. Éljen!

Re: nincs cím

#684910 banyaiz Előzmény: #684850

Na jó hát azért ne essünk túlzásokba. Normálist úgy értem, hogy a mondandójának a 90%-a egészen hasonló egy ilyen poszton előadható szöveghez. :)

Azért csak sikerült belecsempészni egy ilyen igen tartalmas gondolatot is. :)

"A sajtótájékoztatót azzal zárta a miniszter, hogy a pénztárgépek online átállása ügyében nem ortodox hozzáállást tanúsít a kormány. Nem az életet igazítjuk a jogszabályokhoz, hanem a jogszabályokat az élethez - fejezte be mondandóját Varga Mihály."

Látjuk az igazítást nagyon derék munka, igazi referencia. :)

#684850 Ricsi Előzmény: #684845

Persze, 2-3 hónapig "normális", és máris elfelejted az elmúlt 4 évet. Majd a választások után újra eszedbe juttatják :D

http://www.portfolio.h…

#684845 banyaiz

http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/varga_szerint_1-2_bank_merlegeli_a_kivonulast.3.193523.html

Most már csak 1-2 nagybank mérlegeli? Ez aztán nagy gondolat, miután az mkb már régóta bejelentette. Akkor az 1 megvan, a 2. bizonytalan.

Tolcsy a múltkor 4-ről beszélt.

Na jó ne akadjak fenn ilyen dolgokon már megszokhattam. Végül is 1-2-3-4 közel vannak egymáshoz nem nagy különbség.

Mihály egészen emberszabású módon szólalt meg. Ami nem lenne furcsa egy gazd minisztertől, de mégis már meg kell becsülni. Lehet fogadalmat tett 2014-ben igyekszik a megszólalásaiban hasonlítani egy gazd miniszterhez. Csak így tovább.

#684805 banyaiz Előzmény: #684799

Az adja itt a nagy vergődést, hogy 40 év teljesen más rendszer után, egyszer csak az embertömegeknek ehhez a teljesen új játékszabályokhoz kellene alkalmazkodni.

Mit szűr le az egészből egyén szintjén? Hogyan él, milyen az életszínvonala.

Lehet mondani, hogy ez a jó irány, ha csak 20 év múlva érezné a bőrén .

Azt érzik igen sokan, hogy arra jó neki ez a nagy kapitalizmus, hogy szarul élnek, és cserébe még sokat is dolgozhat esetleg.

Politikusoknak ezt kellene vhogy áthidalni. Hát ez nem jött össze az elmúlt 20 évben. Még mindig kb Lenin elvtársnál tartunk, ha meghallgatom Viktor egy egy nagyon tartalmas dumáját. :)

Nem könnyű nem mondom, de hát így nem is fog menni. Vagy 1000 év alatt.

#684800 banyaiz Előzmény: #684790

Részben az az mnb-s hitelprogram jó erre a célra, jó cégeknek állami kamattámogatással, elfogadható kamatszinten.

Ezt adták, adják a bankok.

Csak ott a probléma, hogy elég szűkös ezen a piacon azoknak a cégeknek a száma akiknek egy bank ma Mo-n azt mondja , hogy ezzel a kamatfelárral amit meghatároztak ebben a programban kihelyez pénzt.

Ez a szűk keresztmetszet. Mert bank ha lenne itt még 100x ennyi jó cég akinek oda lehet adni ekkora kamattal odaadná örömmel. Csak nincs.

Arról nem is szólva ha ilyen keresztapás stílusban nem fenyegetnék őket naponta.

#684799 Boby. Előzmény: #684745

" Ha az amerikai

gazdaságmodellt szeretnénk használni (ami

remekül működik amerikában) Akkor az emberek

gondolkodásának is amerikaiává kell válnia."

No meg nem ártana amerikai jogi, szabályozói környzetet is teremteni. A Csaba Laci is csak akkor tudna megélni a holdon, ha adnának neki levegőt, meg vizet, különben megfulladna.

Walex linkelte a napokban ebben minden felmerülő kérdésre meg van a magyarázat: http://iksz.beszolunk.hu/x-program-befejezes-

hogyan-szivjak-el-a-toket-tolunk-a-multik-es-

bankok-szamokkal-mi-a-megoldas-teljes-

szemleletvaltas-szuksegessege/#

#684798 banyaiz Előzmény: #684773

Szerintem az olcsó , vagy drága hitel kérdése ott kezdődik, hogy azt a pénzt mibe akarod/tudod elhelyezni, és az várhatóan mennyit hoz. Ez jelentősen befolyásolja a hitelkeresletet.

Maga az egésznek a folyamata elméletileg úgy néz ki, hogy jó a gazdasági környezet akkor sokan igényelnek hitelt mert jó megtérülést várnak, aztán a sok igénylés leszorítja a hitelek árazását, egy komoly piaci verseny mellett. Ez egy egészséges környezet.

Nálunk mi van ? Egyrészt nincs jó gazd környezet ahol komoly megtérüléseket várhatsz , másrészt a kiadott lakossági hitelek 20% -a fejreállt. Harmadrészt a kormányzati kommunikáció és részben lépések olyanok mintha Che Quevara szellemi hagyatékának gondozói lennének. :) Ennyi a szitu dióhéjban.

Melyik bank lenne olyan hülye a világegyetemben aki ilyen körülmények között a kamatfelárait belövi mondjuk egy fejlett nyugati ország szintjére pl usa, vagy németek stb? Ilyen nincs.

#684792 banyaiz Előzmény: #684760

Még annyi a kérdésről, hogy az nehezíti a saccolást, hogy nem ismerjük a tervezés menetét.

Amit kívülről láttam belőle az volt benyomásom, hogy a tervezett összeg annak megfelelően változik mennyi a költségvetési hiánycél éppen. Ami egy nem kellően unortodox ember számára ebben meglepő, hogy közben a kulcs nem változott a tervben, eleinte. Tehát volt 500 mrd- 400 -300 -as terv de mindez azonos kulcs mellett. Ezen egy ideológiailag nem kellően képzett polgár fennakad esetleg, de nem téma. :)

Szóval ez nehezíti annak a tippelését, hogy mennyi az elmaradásból a piaci reakció és mennyi a tervezési hiba. Plusz még a gazdasági folyamatok is mások lehetnek mint a tervezéskori. Meg kell várni a számokat majd. A tippem nagy vagy még nagyobb kikerülés. :)

#684790 Ricsi Előzmény: #684773

Nem az a kérdés vetődött el, hogy milyenek a bankok, hanem az, miért kint vesznek fel hitelt, én arra válaszoltam.

Gondolom, a bankoknak az éri meg, ha te kint veszed fel a hitelt, és nem itthon, és a komolyabb cégeket arra akarják ösztönözni. Hogy ez miért jó nekik, az meg ők tudják (meg azok, akik elgondolkoznak azon, mi megy itthon).

A bank nem népjóléti intézmény. Idejött, piacot szerzett, megszerezte a jól menő, jól fizető cégeket, és most kiszervezik őket. Utána itthon kényelmesen be is zárhatnak, nem fog nekik fájni. Nekünk annál inkább, de a szabadságharc nem lehet vér, veríték és könnyek nélkül. Majd sírunk még, amikor nem lesznek itt ezek a szemetek.

#684789 banyaiz Előzmény: #684760

Abból ítélve mekkora elmaradások voltak a tervezetthez képest elég komoly reakciók lehettek piac részéről. Amire jött a kulcs emelgetés, és különadó.

Illetve a másik lehetőség, hogy számítási hiba volt a tervezésnél. Nem jött össze a szlaforgalom beszorzás a kulccsal. Alapjáraton ezt kizárnám, de azért megemlítem mert ki tudja milyen unortodox alapon ment a tervezés. Nem lepődnék meg ha ilyesmi is megesne. :)

#684788 Ricsi Előzmény: #684780

Nem törlesztésről van szó...

Felveszel 100 millát, hogy menjen a céged, és forgatod. Ha 10* megfordul, és nem egyben utalod el, akkor annyi a költség, mint amit írtam.

Ha külföldön veszed fel, és ott bankolsz, akkor meg annyi, amennyit ott kell fizetni.

#684786 banyaiz Előzmény: #684760

Nem ismerek statisztikákat erről milyen mértékű ez a megkerülés. Elég idő telt már el ahhoz érdemes legyen elemezni, gondolom lesznek számok majd.

Próbálnak a bankok kedvezményeket adni bizonyos körnek, csökkentsék a károkat, szlaforgalmat megtartsák.

Mert aki teheti az nyilván az olcsóbb megoldást választja.

Eleve necces terület ez a tranzakciós téma, próbálkoztak már ilyennel világban és nem volt egy sikersztori.

De privát véleményem annyi, hogy ha már necces a dolog akkor legalább ne bal****kodjunk többet mint amit "muszáj". Vicc, hogy nem folyik be a tervezett akkor egy különadó rá, hogy teljesüljön a terv. Akkor ez a kp-s ingyenes legyen nem más mint választási fogás, nagyon káros, kp felé tereli a népet. Kulcsokkal variálás stb.

Szóval összefoglalva Mekk mester 1115. része.

#684780 matgab Előzmény: #684767

Ricsi, ha felveszel 100 milliót és egy az egyben törleszted, akkor 6000 forint a max illeték amit ki kell fizess... Persze, ha másfél milliónként törlesztgeted, akkor valóban 0,3%

#684773 Rozsdáskilincs Előzmény: #684767

Ricsi.

Igen ez lett a kialakult helyzet, ami a szektor további eredményromlásához vezetett. A kormány a bankok sanyargatásával a terhek szétterítését akarta megvalósítani. Lehetséges hogy ez is a célja hogy kiszorítsa a piacról azokat akik csak extra profit miatt vannak itt. Amúgy meg hogy lehetséges az hogy 3% kamat mellet a bankok még mindig 20-30%-ra kínálnak hitelt. Mikor mindenhol szinte ingyen van a pénz a világban. A bankoknak is van felelősségük a kialakult helyzet miatt. Ricsi még a bankok terhei előtt is drága voltr a hitel eus viszonylatban.

#684767 Ricsi Előzmény: #684760

Szinte mindenki megkerüli, akinek lehetősége van rá, és én ezt már mondtam 1-2 éve, csak akkor mindenki hülyének tartott.

Még AT-vel vitatkoztam ezen, de szerinte nincs igazam.

Gondolj bele, mondjuk felvesz 1 cég 100 millát, ha csak elutalja, akkor is fizet rá 0,3% bankadót. Ha 1 év alatt 10x fordul meg a pénz, akkor ez 3%. Ennyiért már megkapod a külföldi hitelt is, a többi már csak hab a tortán.

Arról nem is beszélve, a komolyabb cégek euróban számolnak el, és ha euró hitelt vesznek fel, nincs árfolyamkockázat, ami lehet akár 10-15% is.

Egyéb bankköltségek különbségéről most szót sem ejtek...