Regisztráció Elfelejtett jelszó

Pénz kereset ,állások

Re: nincs cím

#685030 Sumér harcos Előzmény: #684942

ja,én nem akartam ilyen áthallást,sőt nem is kimondottan a magyar emberekre gondoltam.

nem oly régen hallottam ezt lózungot,néztem kb. 10éve fedezhető fel először irott formában a neten,egy pillanat emlékműve alatt belöktem ide.

semmi jelentősége az egésznek.

#684988 Euroman Előzmény: #684986

sőt! összeköttetés nélkülmég piti összegért sem vesznek fel...13 hónapja még interjúig sem jutok, éskis pénzzel meghirdetett állásokra is jelentkeztem....ezek szerint volt más (jobb?) aki szintén elvállalta ennyiért....

#684986 walex Előzmény: #684953

Kellene némi szemléletváltás is, mert részben az emberek is hibásak. Amíg van olyan ember, aki piti összegért is elvállalja a munkát, addig nem fognak több fizut adni még akkor se, ha az beleférne a cég büdzséjébe. Ez egy hosszú folyamat lenne. Első körben addig el kéne jutni, hogy a minimálbér nettója tényleg elé legyen a havi megélhetési költségekre, elérje a litminimum összegét, ettől még messze vagyunk sajnos.

#684985 walex Előzmény: #684952

Tetszene a javaslatod, de melyik párt merné ezt bevezetni?

Szerintem a jelenlegi politikai palettán lévők közül egyik sem, mert már a Fidesz szavazótábora is egyre inkább a nyugdíjasokra épül, mint az MSZP-é. Még egy-két ciklus és épp ugyanolyan nyugdíjas párt lesz egyre fogyatkozó szavazótáborral, mint az MSZP-é. Új és fiatal arcok sehol, csak a régi KISZ-es, MSZMP-s "rendszerváltók".

Ahogy látom, a 20-as, 30-as korosztály nagy része, de a 40-esek közül is egyre többen kőkeményen Vonáékat támogatja. Szerintem csúnyán alul vannak lőve a közvélemény-kutató cégeknél ismét, akárcsak 2010-ben, de ez más téma.

#684953 banyaiz Előzmény: #684947

Unokaöcsém Londonban melózik egy ideje. Informatikus, egy banknak dolgozik vállalkozóként.

A sztori annyi volt, hogy Bp-n melózott ugyanennek a cégnek tőzsdei szoftveren. Régóta jelezte átmenne külföldre leginkább Angliába mert kellene a lé.

Hitegették majd majd, de semmi. Elkezdett pályázni, talált is végül, felmondott kiment Londonba, rá pár hónapra megkeresték előző cégétől, hogy na akkor jöjjön vissza lesz Londonban is meló neki, annyi változás, hogy vállalkozóként foglalkoztatnák.

Többszörösét keresi mint itthon keresett ugyanazt csinálja kb ugyanannak a cégnek, építkezni akar aztán ezért ment pénzt keresni.

#684952 matgab Előzmény: #684947

nagyon gyorsan végbemenne ez a változás, csak annyi kellene, hogy azoknak ne legyen szavazati joguk, akik nem fizetnek be jövedelemadót a közösbe.

Onnantól fogva nem vesztegethetnék meg a politikusok aprópénzzel az eltartott rétegeket aprópénzzel, ahhoz, hogy a korrupciós ügyeiket további 4 évig űzhessék számonkérés nélkül...

Mert amíg az értéket előállító réteg kisebbségben van, addig a demokrácia működésképtelen.

#684947 walex Előzmény: #684942

Ismerős Sopronban dolgozott az egyik multinál a hús osztályon eladóként, kapott kb. 110-130 ezret nettóban attól függően, hogy milyen munkarend volt. Átment a határ túloldalára ugyanebbe a munkakörbe, ugyanehhez a multihoz Soprontól kb. 30 km-re, több, mint háromszor ennyi pénzt vitt haza.

Ugyanaz a munkakör, ugyanaz a cég, csak az ország más.

Itthon részben a munkára rakodó terheket kéne drasztikusan csökkenteni (nemcsak pofázni kellene róla állandóan a narancsos és vörös színű KISZ/MSZMP csürhének), részben pedig fel kéne végre számolni ezt a Kádári mindenkinek mindent ingyen hozzáállást. Senki nem csinált ezzel semmit évtizedek alatt, semmilyen érdemi strukturális reform nem történt (szintén csak a pofázásig jutott el ezen a téren is mindegyik komcsi banda), helyette ment a nagy vízgereblyézés. Ezzel a politikai garnitúrával esélyt sem látok arra, hogy belátható időn belül jó útra térjünk. Nem tudom, minek kéne történnie ahhoz, hogy az ország lakossága végre elgondolkozzon az utóbbi bő 2 évtizeden és elzavarja ezeket a senkiházi, magukat előszeretettel rendszerváltóknak nevező, részben néhai KISZ-es, MSZMP-s komcsikat.

#684942 Bendeguz Előzmény: #684927

Az érzed, hogy ennek itt nem sok értelme volt? Mehet az ingatlan topicba is, mert ez a lózung ott valósabb áthallással bír. Azt nem állíthatod/gondolhatod, hogy Magyarországon ugyanazért a munkáért jogosan adnak nyolcad annyit. Ezzel azt mondanád, hogy a magyar ember a világ bármely "fejlett" népéhez képest 87,5%-kal kevesebbet ér. Magyarország egy szaros pink sheet papír.

ugye mindenki ismeri a m…

#684927 Sumér harcos

ugye mindenki ismeri a mondást:)

a világ legjobb üzlete lenne,a munkaerőpiac kapcsán....

Embereket kellene venni annyiért, amennyit érnek, és eladni őket annyiért, amennyit képzelnek magukról.

#684517 Bendeguz Előzmény: #684508

Pontosan. Nincs munka, nem is kell nagyon ilyen ember. Ha igen, akkor gyakorlatilag csicskának, papírt tologatni meg kávét főzni. Ennek fényében a bruttó 300 is óriási királyság volna.

#684508 banyaiz Előzmény: #684503

Szerintem lehet olyan most ahol nettóban 400. De az akkor már egy igen komoly hely itt Mo-n.

Főleg , hogy a nyugdíjpénztárakat szétverték utóbbi években. Kezelt vagyonra ez jó hatással lehetett sok helyen.

#684506 banyaiz Előzmény: #684190

2007-8 környékén egy ilyen Mo-n dolgozó egyik banki alapkezelő vezetője kb 2 milla /hó + bónusz max 2 éves fizu.

Régi rutinos alapkezelők max ennek a fele.

Juniorok a rutinos alapkezelőkének max fele , harmada.

De ez egy bizonyos cégnél volt így és ezelőtt kb 6 éve.

Azóta mi változott fizuk tekintetében fene tudja.

illetve cégek között is vsz igen nagy szórás lehet.

#684503 Bendeguz Előzmény: #684209

bankos cimbi szerint nem lehet több 300-400 bruttónál. munka nincs sok, ezért szerintem pozi se nagyon. ami akad, ahhoz legyen komoly kapcsolatod, különben a csókosoké lesz. még két helyről várok infót, írom ha megjön.

#684209 knops Előzmény: #684205

hm... nincs HR-es ismerősöm bankban sajnos.

Meg tudnád kérdezni őt teljesen névtelenül? Az a baj, hogy még arról sincs elképzelésem, hogy milyen számjeggyel kezdődik a havi bruttó összeg (vagy akár a teljes éves bruttó csomag).