Te tudod, égesd el maradék zsugádat:)
Te tudod, égesd el maradék zsugádat:)
"Szerintem a - politikai kommunikáció - zaj(á)t mindig érdemes leválasztani a tartalomról."
Ezzel egyetértek, de ez fárasztóbb mint a bányászok élete. :) Ha teljesen megtisztítom ettől , az egész mondanivalóból kisebb egyenlő 0 marad kb. De egyetértek meg kell próbálni.
Pl kari előtt a nagy kormányülés ahol vmi korszakalkotó fog születni a várakozások szerint. Annyira korszakalkotó dolgok születtek a témában , hogy még egy sor sem jelent meg róla. Gondolom kezelték a kérdést. :) De hát ez már kb az 1000. ilyen nagy nagy nekirugaszkodás (szóban) csak nyár óta. Messzebb ne is menjünk vissza.
Ököljog, - azaz erősebb kutya… van a top-on -, vagyis amit akarnak, most megtehetik.
Szerintem a - politikai kommunikáció - zaj(á)t mindig érdemes leválasztani a tartalomról. Ezek a gyalázások a zaj szerintem. Próbálok figyelni erre egy ideje, és fogalmam sem lehet, hogy mennyire sikerül :-), de idővel kialakulhat az abszolút hallás.
A mai belinkelt hvg interjúból is lehet csipegetni.
Vsz. elmentek a jog adta lehetőségek határáig, és bátran létrehoznak olyan törvényt, amit akarnak. Feszegetik a határokat, más területeken az EU több döntést visszavonatott már (amit persze újabb kifogással visszaadott a korm.), most eleve vár a korm. egy fontosat a dev. hitel témában márciusban. Addig ebben inkább zajra számítok, más területen persze előkerülhet a tűz és a vas, riogatni a bankokat.
Akkor maradt a kérdés, hogy vajon mit fognak lépni.
Ha nem kell ekézni az összefogást - mert az hamarabb és szisztematikusan kinyírja önmagát -, akkor valóban marad elég energia egy "okos" húzásra.
Ezeket az embereket a jogi problémák korábban nem tartották vissza. Nem ragozom , végtörlesztés. Az milyen jog szerint ment? Ököljog? Vagy a mostani Kúria gyalázásuk az vajon milyen államban jogszerű? Dél-Szudán? :)
Szóval ez a nagy jogszerűség duma a részükről nem más mint időhúzás.
Az árfolyamgátnál egyértelmű vsz, hogy előbb utóbb el lesz engedve az árfolyamkülönbözet, vagy egy komoly része. Vagy a kamatokba fognak belepiszkálni.
Csak ezt úgy kell megvalósítani, hogy a bankadóból leírható legyen.
Most a 4 éves ciklus első felében járnának meglépnék vsz. 2014 április előtt már kényes.
"Tartósan 4k alatt? Ehhez vsz. egyszerre kéne „nagyot” mondani kormányban valaki(k)nek és beparázni világszinten."
Szerintem elég ha itthon új erőre kap a forradalmi hevület. Egy "okos" húzás, és annyi, sebezhető ez nagyon... :-(
egy négyzetméterre eső guruk száma megdöbbentően magas az OTP topikban..akik mindent tudtak..nem most, már régóta..és különben is hüje eki ilyen szar piacon...
Korlátos, vsz. azt akarják meglépni, amivel a dev. hitelesek hangulatát maguk mellé állít6ják, ekkor fognak – és ilyen szempontból – „elfogyni” a dev. hitelesek.
Jelenleg a választások szempontjából több mint a mérleg nyelve a 218 ezer db dev. hitel állomány, ami mögött szavazó korú emberek vannak (ezek egy része most is F szavazó):
3.7.4.Lakáscélú hitelek (2001–2012) – Frissítve: 2013.04.18.
http://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_zrh001.html
2013. I. félév
http://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_zrh001.html
2013. I. félév végén fennálló devizaalapú állomány, 217 984 db
2013. I. félév végén fennálló devizaalapú állomány összege, 1 822 262 millió Ft
Ezek az alapok.
Ehhez nem kicsit kell(ene) csapni a bankokon, hogy láthatóan csökkenő eredményt kapjanak dev. hiteláll. és dev. há. összeg tekintetében,
másrészt elvileg márciusig vsz. nem tesznek olyan lépést, amit vissza kell vonni, és fizetni(!) közvetlenül a választások előtt (EU Bíróság márciusban válaszol).
Azokat kimentették, akik az árfolyamgáttal élni tudtak, azt meghaladó ajánlat aligha születik.
Milyen valós lehetőség maradt?
Bármi is legyen az, a pár napja elfogadott költségvetésben az összeg már ott szerepel valahol, ha a büdzséből áldozni akarnak rá. Döntésig meg riogatják a bankokat.
Egyébként pedig az, hogy (min. márciusig) itt az otp alja 4k körül, csak az országkockázatot figyelembe véve. ;->
Utoljára jól működtünk együtt Matávnál. "Nagy" kasza volt. :)
Nem beszéllek rá az őrületekre, de le sem róla. Tégy belátásod szerint.
Nem akarlak nagyon megijeszteni, de lehetséges hogy hamarosan veszek egy kis lótépét(hónapok óta egy darabom sem volt) oszt akkor mindenki meneküljön amerre lát! :-)
Olyan gazdaság nincs a világon ahol egy jól működő nyereséges bankrendszer nélkül gazdasági dübörgés van.
Ezt még maga a nagy Tolcsy sem tudja a varázsgömbjében megálmodni. Bár ha jó napja van, még ilyesmire is képes lehet, szigorúan elméletben. :)
Ha egy dübörgő gazdaság a cél akkor ez kijelöli a bankok útját is ebben hosszú távon. Csak annyi a nagy kérdés, hogy Otp milyen pozíciót tud ebben fogni. Ez a nagyon nem mindegy.
Jelenleg jól állunk ebben van tőke arra, hogy lépjünk ha kell piaci részesedést növeljünk. Az aggasztó része ha kormányzatilag belenyúlnak ezekbe a piaci folyamatokba. Ezt sajnos nem lehet kizárni. Sőt.
Elég korlátos a mozgásterük már erre a műsorra. Már csak azért is mert elfogynak a dev hitelek előbb utóbb. :)
Nekem az az elméletem, hogy azt játsszák mint mnyp-nél, csak ez egy hosszabb lefolyású történet. Arra gondolok, hogy fenyegetőznek stb ez lesz az lesz. De a gazdasági racionalitást nem tudják kiiktatni. Ha a bankrendszert nagyon legyengítik akkor azt a gazd növekedés nagyon megérzi. Kötéltáncot játszanak , ezen enyhíteniük kell nincs más út, csak mikor az a kérdés vsz. Választás előtt biztos nem kerül amibe kerül.
Ami aggaszt az, hogy elmehet abba az irányba , hogy megnyeretik a tak bankot Fhb-val, és feltuningolják otp rovására, önkormányzatok stb. Félek tőle, hogy pl Csányi papa ezért adott el. Plusz ha ránézel Fhb-ra árfolyamilag . Ez nem egy jó hír.
Egy populista párt sosem fog értelmeset mondani vagy tenni, ne élj álomvilágban!!!
Nem akarok ugrálni belőle.
Persze csinálják itt ezt a fesztivált ez látható és választás előtt ebben sok javulást nem várnék, de elmebetegek műsorát azért nehéz előrejelezni. :) Nincs kedvem ahhoz, hogy eladok aztán rohangáljak utána mert éppen vmelyik böffentgetett vmi értelmeset véletlenül.
Átraktam tbsz-re 3 illetve 4 év az adómentes 5 évhez még. Osztalékot felveszem (ha van mit) aztán tartom ennyi ezzel a pakkal a tervem.
Szoktam benne kereskedni ugrálni, de nem ezekkel a tbsz-es cuccokkal.
Én anyósnál vagyok, nem tudok így szabadon közlekedni... :)))
Én téged komolyan nem értelek. Tisztán látod, milyen töketlenek ezek, mégis tartod ezt a szart valami iszonyat drágáról. Amikor a kúria döntött, eladhattál volna mindent, én spec biztos voltam benne, hogy fél nap múlva kijönnek a jobbnál jobb nyilatkozatok. Most meg visszavennéd, lenne rajta 500 huf/rv, szerintem combos...
"szépen"? :)
Sok minden eszembe jut erről, hogy itt vergődünk év végén de a szépség nem igazán.