Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

OTP részvény fórum

Re: Érdekeset írt Kiszámoló, jó lenne ha "odefent" megfontolnák

#684311 Labandy Előzmény: #684031

Te tudod, égesd el maradék zsugádat:)

#684295 banyaiz Előzmény: #684122

"Szerintem a - politikai kommunikáció - zaj(á)t mindig érdemes leválasztani a tartalomról."

Ezzel egyetértek, de ez fárasztóbb mint a bányászok élete. :) Ha teljesen megtisztítom ettől , az egész mondanivalóból kisebb egyenlő 0 marad kb. De egyetértek meg kell próbálni.

Pl kari előtt a nagy kormányülés ahol vmi korszakalkotó fog születni a várakozások szerint. Annyira korszakalkotó dolgok születtek a témában , hogy még egy sor sem jelent meg róla. Gondolom kezelték a kérdést. :) De hát ez már kb az 1000. ilyen nagy nagy nekirugaszkodás (szóban) csak nyár óta. Messzebb ne is menjünk vissza.

#684122 Lebleuf Előzmény: #684109

Ököljog, - azaz erősebb kutya… van a top-on -, vagyis amit akarnak, most megtehetik.

Szerintem a - politikai kommunikáció - zaj(á)t mindig érdemes leválasztani a tartalomról. Ezek a gyalázások a zaj szerintem. Próbálok figyelni erre egy ideje, és fogalmam sem lehet, hogy mennyire sikerül :-), de idővel kialakulhat az abszolút hallás.

A mai belinkelt hvg interjúból is lehet csipegetni.

Vsz. elmentek a jog adta lehetőségek határáig, és bátran létrehoznak olyan törvényt, amit akarnak. Feszegetik a határokat, más területeken az EU több döntést visszavonatott már (amit persze újabb kifogással visszaadott a korm.), most eleve vár a korm. egy fontosat a dev. hitel témában márciusban. Addig ebben inkább zajra számítok, más területen persze előkerülhet a tűz és a vas, riogatni a bankokat.

Akkor maradt a kérdés, hogy vajon mit fognak lépni.

Re: nincs cím

#684119 Lebleuf Előzmény: #684102

Ha nem kell ekézni az összefogást - mert az hamarabb és szisztematikusan kinyírja önmagát -, akkor valóban marad elég energia egy "okos" húzásra.

#684109 banyaiz Előzmény: #684061

Ezeket az embereket a jogi problémák korábban nem tartották vissza. Nem ragozom , végtörlesztés. Az milyen jog szerint ment? Ököljog? Vagy a mostani Kúria gyalázásuk az vajon milyen államban jogszerű? Dél-Szudán? :)

Szóval ez a nagy jogszerűség duma a részükről nem más mint időhúzás.

Az árfolyamgátnál egyértelmű vsz, hogy előbb utóbb el lesz engedve az árfolyamkülönbözet, vagy egy komoly része. Vagy a kamatokba fognak belepiszkálni.

Csak ezt úgy kell megvalósítani, hogy a bankadóból leírható legyen.

Most a 4 éves ciklus első felében járnának meglépnék vsz. 2014 április előtt már kényes.

#684102 Csusza Előzmény: #684007

"Tartósan 4k alatt? Ehhez vsz. egyszerre kéne „nagyot” mondani kormányban valaki(k)nek és beparázni világszinten."

Szerintem elég ha itthon új erőre kap a forradalmi hevület. Egy "okos" húzás, és annyi, sebezhető ez nagyon... :-(

egy négyzetméterre eső g…

#684089 Ibiza

egy négyzetméterre eső guruk száma megdöbbentően magas az OTP topikban..akik mindent tudtak..nem most, már régóta..és különben is hüje eki ilyen szar piacon...

#684061 Lebleuf Előzmény: #684027

Korlátos, vsz. azt akarják meglépni, amivel a dev. hitelesek hangulatát maguk mellé állít6ják, ekkor fognak – és ilyen szempontból – „elfogyni” a dev. hitelesek.

Jelenleg a választások szempontjából több mint a mérleg nyelve a 218 ezer db dev. hitel állomány, ami mögött szavazó korú emberek vannak (ezek egy része most is F szavazó):

3.7.4.Lakáscélú hitelek (2001–2012) – Frissítve: 2013.04.18.

http://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_zrh001.html

2013. I. félév

http://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_zrh001.html

2013. I. félév végén fennálló devizaalapú állomány, 217 984 db

2013. I. félév végén fennálló devizaalapú állomány összege, 1 822 262 millió Ft

Ezek az alapok.

Ehhez nem kicsit kell(ene) csapni a bankokon, hogy láthatóan csökkenő eredményt kapjanak dev. hiteláll. és dev. há. összeg tekintetében,

másrészt elvileg márciusig vsz. nem tesznek olyan lépést, amit vissza kell vonni, és fizetni(!) közvetlenül a választások előtt (EU Bíróság márciusban válaszol).

Azokat kimentették, akik az árfolyamgáttal élni tudtak, azt meghaladó ajánlat aligha születik.

Milyen valós lehetőség maradt?

Bármi is legyen az, a pár napja elfogadott költségvetésben az összeg már ott szerepel valahol, ha a büdzséből áldozni akarnak rá. Döntésig meg riogatják a bankokat.

Egyébként pedig az, hogy (min. márciusig) itt az otp alja 4k körül, csak az országkockázatot figyelembe véve. ;->

#684034 banyaiz Előzmény: #684031

Utoljára jól működtünk együtt Matávnál. "Nagy" kasza volt. :)

Nem beszéllek rá az őrületekre, de le sem róla. Tégy belátásod szerint.

#684031 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #684028

Nem akarlak nagyon megijeszteni, de lehetséges hogy hamarosan veszek egy kis lótépét(hónapok óta egy darabom sem volt) oszt akkor mindenki meneküljön amerre lát! :-)

#684028 banyaiz Előzmény: #684023

Olyan gazdaság nincs a világon ahol egy jól működő nyereséges bankrendszer nélkül gazdasági dübörgés van.

Ezt még maga a nagy Tolcsy sem tudja a varázsgömbjében megálmodni. Bár ha jó napja van, még ilyesmire is képes lehet, szigorúan elméletben. :)

Ha egy dübörgő gazdaság a cél akkor ez kijelöli a bankok útját is ebben hosszú távon. Csak annyi a nagy kérdés, hogy Otp milyen pozíciót tud ebben fogni. Ez a nagyon nem mindegy.

Jelenleg jól állunk ebben van tőke arra, hogy lépjünk ha kell piaci részesedést növeljünk. Az aggasztó része ha kormányzatilag belenyúlnak ezekbe a piaci folyamatokba. Ezt sajnos nem lehet kizárni. Sőt.

#684027 banyaiz Előzmény: #684023

Elég korlátos a mozgásterük már erre a műsorra. Már csak azért is mert elfogynak a dev hitelek előbb utóbb. :)

Nekem az az elméletem, hogy azt játsszák mint mnyp-nél, csak ez egy hosszabb lefolyású történet. Arra gondolok, hogy fenyegetőznek stb ez lesz az lesz. De a gazdasági racionalitást nem tudják kiiktatni. Ha a bankrendszert nagyon legyengítik akkor azt a gazd növekedés nagyon megérzi. Kötéltáncot játszanak , ezen enyhíteniük kell nincs más út, csak mikor az a kérdés vsz. Választás előtt biztos nem kerül amibe kerül.

Ami aggaszt az, hogy elmehet abba az irányba , hogy megnyeretik a tak bankot Fhb-val, és feltuningolják otp rovására, önkormányzatok stb. Félek tőle, hogy pl Csányi papa ezért adott el. Plusz ha ránézel Fhb-ra árfolyamilag . Ez nem egy jó hír.

#684023 Ricsi Előzmény: #684020

Egy populista párt sosem fog értelmeset mondani vagy tenni, ne élj álomvilágban!!!

#684020 banyaiz Előzmény: #684014

Nem akarok ugrálni belőle.

Persze csinálják itt ezt a fesztivált ez látható és választás előtt ebben sok javulást nem várnék, de elmebetegek műsorát azért nehéz előrejelezni. :) Nincs kedvem ahhoz, hogy eladok aztán rohangáljak utána mert éppen vmelyik böffentgetett vmi értelmeset véletlenül.

Átraktam tbsz-re 3 illetve 4 év az adómentes 5 évhez még. Osztalékot felveszem (ha van mit) aztán tartom ennyi ezzel a pakkal a tervem.

Szoktam benne kereskedni ugrálni, de nem ezekkel a tbsz-es cuccokkal.

#684014 Ricsi Előzmény: #684013

Én téged komolyan nem értelek. Tisztán látod, milyen töketlenek ezek, mégis tartod ezt a szart valami iszonyat drágáról. Amikor a kúria döntött, eladhattál volna mindent, én spec biztos voltam benne, hogy fél nap múlva kijönnek a jobbnál jobb nyilatkozatok. Most meg visszavennéd, lenne rajta 500 huf/rv, szerintem combos...

#684013 banyaiz Előzmény: #683981

"szépen"? :)

Sok minden eszembe jut erről, hogy itt vergődünk év végén de a szépség nem igazán.

#684011 Ricsi Előzmény: #684009

Kinézett a hőmérőre, megnézte az előrejelzést, és a sícucc is zaciba került :D