Mikor befejeztem tanulmányaimat, még mielőtt megkezdtem katonaságot illetve polgárit munkanélküli voltam pár hónapot, gondoltam elmegyek egy nyelvtanfolyamra ingyen van, vmi ragad rám. Munkaügyi központos. Ez jó rég volt de úgy látom, hogy nem sok minden változott, legalábbis pozitív irányba.
Haladó német volt. De voltak benne olyan emberek akik azt sem tudták mi fán terem a német, voltak olyanok akik német csatornákon néztek filmeket. Kb ez volt az összetétel. Profizmus már ebből lejött.
Aztán aláírattak mindenkivel egy papírt, hogy aki idő előtt kiszáll az köteles kifizetni a tandíjat. Mert kiszervezték az oktatást és csak így vállalta aki az oktatásért lóvét kapott. Persze mert korábban sokan félbehagyták és az neki lóvé kiesés volt. Ez volt az oktatásban a lényeg állami lét vhogy lenyúlni.
Ez nálam azzal járt, hogy kb 2 hónap után megkezdtem a katonai műsort és nem tudtam részt venni, amúgy is 0-hoz közelített az értelme. Ebből majdnem egy per lett, már ügyvédem is volt, hogy követeltek rajtam nem tudom már mennyit 300 k-t kb, hogy idő előtt kiszálltam. Hát az ügyvéd majdnem röhögőgörcsöt kapott, hogy mit akarnak ezek a nyomorultak regisztrált munkanélküliként egy munkaügyi képzés, és megkezded a katonai szolgálatot és pénzt követelnek rajtad. Világ vicce.
Írtak leveleket, telefonon felhívtak, mondom akadjatok már le a k. édes anyátokba attól követeljetek pénzt. Pereljetek be és majd a bíróságon az ügyvédemmel tárgyaljátok meg. Persze nem pereltek be.
A világ nem változik úgy látom. :)