Regisztráció Elfelejtett jelszó

Euroman

Re: nincs cím

#683670 banyaiz Előzmény: #683664

Erről nem hallottam még, de majd elolvasom mit művelt.

A legnagyobb bulik ezek az "állami támogatások".

Kawabazsy:

Nem mondom, hogy nem lehet semmit ott megtanulni, de amin én konkrétan voltam a hatékonysága kicsi volt, már eleve a csoport nagyon vegyes volt. Viszont csak úgy kezdhetted el ha aláírsz egy papírt, hogy te addig ott vagy amíg ők felveszik a képzésed után a teljes munkaügyi "állami" támogatást, mert azt részletekben utalták . Ha ezt nem írtad alá nem kezdhetted el.

Csak volt egy ilyen kis pittyputty ami úgy előfordul munkanélkülivel, hogy közben kaptam egy jó állásajánlatot, és elkezdtem dolgozni. Ezt a rendszer nem tudta kezelni. :) Miközben az egész egy munkaügyi központos téma volt. :) Ilyen csak Kambodzsában van.

#683667 Euroman Előzmény: #683665

biztos ilyen is van, szerencséd volt....vizsgához gratulálok....nekem a német alapon semmi keresnivalóm nem lett volna,

#683665 KawaBazsy Előzmény: #683662

Nekem az angol képzésemhez járult hozzá a munkaügyi központ (70%-al) anno. Ott hagytam a melóhelyem, h be tudjam fejezni a főiskolát, s bejelentkeztem munkanélkülinek, h legyen tb-m. Felajánlották, h ha megfelelek a felvételin, akkor fél év alatt eljuttatnak alapról középfokra. Nekem jól jött a dolog, ha ott, azt nem kezdem el, akkor ma nem beszélnék angolul. A csoportból amúgy 4 embernek lett meg az közép "A", négynek a "B" (mint nekem), s ebből kettő fedte egymást.. 12-en voltunk.

#683664 Euroman Előzmény: #683662

nekem november közepén, pár nappal az álláskeresési lejárta előtt küldtek papírt német kezdőre....mikor bejelntkeztem, lemásolták a magyar német középfokúmat, és az osztrák egyetemen kiállított német nyelvvizsgámat..utóbbi mellé hiteles magyar fordítás is volt csatolva...ennyire érdekli őket, hogy milyen bizonyítványokat mutatsz be....az az 43 éves egri tánctanár tette jól, aki most bíróság előtt áll....jól megfarkalta a 16-17 éves tanítványait, és az állami támogatást nemlétező, vagy már kiöregedett diákjai után is felvette....10 év alatt 135 milliót, azaz egyszázharmincötmillió forintot

#683662 banyaiz Előzmény: #683661

Nem is így volt hanem polgári után volt ez, és dolgozni kezdtem. :)

Ez volt a vicc, hogy munkaügyi központtal szerződött nyomorult cég, azért fenyegetőzött, hogy állást találtam és nem veszek részt tovább a képzésükön amire a munkaügyi központ fizetett nekik lét (aminek ugye az a célja, hogy elhelyezze az embereket).

Elkezdtem dolgozni és követelték lét , hogy már nem járok a képzésre. :) Ügyvéd nem akarta elhinni ilyen van. Munkaügyi központtal is levelezgetett, hogy ez a világ legnagyobb vicce , rakják már rendbe.

Úgy látom hiába telt el azóta lassan 20 év, sokat nem haladtak előre.

#683661 banyaiz Előzmény: #683656

Mikor befejeztem tanulmányaimat, még mielőtt megkezdtem katonaságot illetve polgárit munkanélküli voltam pár hónapot, gondoltam elmegyek egy nyelvtanfolyamra ingyen van, vmi ragad rám. Munkaügyi központos. Ez jó rég volt de úgy látom, hogy nem sok minden változott, legalábbis pozitív irányba.

Haladó német volt. De voltak benne olyan emberek akik azt sem tudták mi fán terem a német, voltak olyanok akik német csatornákon néztek filmeket. Kb ez volt az összetétel. Profizmus már ebből lejött.

Aztán aláírattak mindenkivel egy papírt, hogy aki idő előtt kiszáll az köteles kifizetni a tandíjat. Mert kiszervezték az oktatást és csak így vállalta aki az oktatásért lóvét kapott. Persze mert korábban sokan félbehagyták és az neki lóvé kiesés volt. Ez volt az oktatásban a lényeg állami lét vhogy lenyúlni.

Ez nálam azzal járt, hogy kb 2 hónap után megkezdtem a katonai műsort és nem tudtam részt venni, amúgy is 0-hoz közelített az értelme. Ebből majdnem egy per lett, már ügyvédem is volt, hogy követeltek rajtam nem tudom már mennyit 300 k-t kb, hogy idő előtt kiszálltam. Hát az ügyvéd majdnem röhögőgörcsöt kapott, hogy mit akarnak ezek a nyomorultak regisztrált munkanélküliként egy munkaügyi képzés, és megkezded a katonai szolgálatot és pénzt követelnek rajtad. Világ vicce.

Írtak leveleket, telefonon felhívtak, mondom akadjatok már le a k. édes anyátokba attól követeljetek pénzt. Pereljetek be és majd a bíróságon az ügyvédemmel tárgyaljátok meg. Persze nem pereltek be.

A világ nem változik úgy látom. :)

#683656 Euroman Előzmény: #683655

itt az utcánkban lakik egy középiskolai matematika és informatika szakos tanár, aki annyira lenézte a diákjait, ha rosszul válaszoltak, akkor négykézlábra állt a tanári asztalon, és bégetett nekik, illetve birkáknak hívta őket....na ez kb ugyanaz a színvonal...elképzelem amint felszólítanak, hogy dr. xy legyen szíves brummogni, rajzoljon napocskát, és mosakodjon minden nap....

#683655 banyaiz Előzmény: #683627

Nem semmi lehet ez a képzés.

Vkik nagy lét szakíthattak a "tananyag" összeállításával amit lekoppintottak egy gyerekprogram másolásával.

Az pedig egészen abszurd , hogy ebbe iskolát végzett emberek is bekerülhetnek. Még egy 8 általánost sem végzettnél csak csak de egyébként?

Ami a veszélye a dolognak ha túlságosan kiképzik azt akinek ez tényleg előrelépés, ki lesz fogékony a szövegeikre? :) Elvesztik a potenciális szavazóik egy komoly részét. :)

#683629 Euroman Előzmény: #683625

azt írja, feésőfokú végzettséggel is kerültek a "napocskás" képzésbe....lélegzetelállító!

Re: munkanélküliség

#683619 Euroman Előzmény: #683615

már nincs egyedül....a fityesz összes celebjével együtt mehet a forró pitába....

#683614 Euroman Előzmény: #683609

Engem megszólított Ibiza, és én tisztességesen, őszintén válaszoltam. Mi ezzel a gond?

#683535 Euroman Előzmény: #683532

azért még próbálkozom ebben is...ebben van több évtizedes gyakorlatom...inkább kisebb pénzért ezt, amit el is tudok látni....