Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Euroman

Re: munkanélküliség

#683147 rbbj11 Előzmény: #683059

most őszintén: olvasd vissza ezt a hasz-t, te szívesen ismerkednél magaddal? :)

#683144 rbbj11 Előzmény: #683047

egyet tudok érteni a cikkel, katasztrófa, amit oktatás reformja alatt művelnek, na de hagyjuk már 5 percre békén a politikát...

#683142 rbbj11 Előzmény: #683040

novomatic-nál pályáztál? Ha már így kinyilatkoztatod, hogy mindenre, mert ott tudom, hogy aktuálisan is van neked való kiírt állás

na az 1 éves "évforduló"…

#683141 Euroman

na az 1 éves "évforduló"-ra szóló megemlékezést lezárom.

kezdődhet a második év....

#683137 Euroman Előzmény: #683103

ma az rtl klub esti hiradójában megszólaltatták a ranstad magyar marketing vezetőjét...fiatal nyálas csávó volt, 2 mondatot alig bírt kinyögni....úgy látszik az ő tudása piacképes, az enyém meg nem....

#683103 walex Előzmény: #683018

Én is ezt tapasztaltam, hogy a meghirdetett állások nagy része kamu. Már rég betelt vagy már rég megvan már rá az ember, de meg "kellett" hirdetniük valamilyen okból kifolyólag.

Érdemes lenne önéletrajzot küldened olyan cégekhez egy jó kísérőlevéllel, ahol el tudnád képzelni magad, mint munkavállaló még akkor is, ha ott semmilyen állás nincs meghirdetve. Vaktában lövöldözés, de időnként célba talál. Én is így találtam új melóhelyet.

HR tipikusan az a szakma, amikor egy adott szakmához semmit sem értő nagy huszonéves, életükben nem dolgozó "szakemberek" döntik el azt zéró tapasztalat mellett, hogy ki, mire alkalmas. Ez tipikusan büfészak, én az ingyenélők kategóriába sorolom őket egytől-egyig.

#683089 Euroman Előzmény: #683087

ez szerintem közhely....szerinted hová mozogjak? vagy Te hová mozogsz? ahol lakom, a motoros kert és garázskapuk miatt még a kocsiból kiszálláskor se szólnak egymáshoz a szomszédok...van olyan szomszédom, akinek a nevét sem tudom, pedig 10-15 éve itt lakik...a városban ugyanígy vagyok, az emberek 99 %-át nem ismerem

#683084 Euroman Előzmény: #683083

amúgy máshová nem írok, csak ide....blogom nincs, facebook-ot, twittert nem használok

#683083 Euroman Előzmény: #683082

én amerre járok, sok helyen elmeséltem milyen helyzetben vagyok...meghallgattak, sajnálkoztak, majd elköszöntek és tovább mentek...aki megígérte, hogy felhív, az se tette, mikor én hívtam, hárított...

#683082 Margaretta Előzmény: #683078

Írtam, hogy elhiszem.

De akkor el kéne indulnod azon a másik úton, amit írtam.

Személyes ismerősök, kapcsolatok kiépítése. Majd csak horogra jön valami.

Különösen annak a fényében, hogy a meghirdetett állások már le vannak osztva.

Sok állás nincs meghirdetve, cserkésszed be azt.

De ha otthon ülsz, ez nem fog sikerülni.

Ki kell lépjél az otthoni bezártságból.

#683081 Euroman Előzmény: #683078

mellesleg 1 év nem rövid idő, ezalatt sok tapasztalatot gyűjtöttem....és korábban is csak azért nem váltottam, mert akkor se lett volna hová...igyekeztem a munkahelyemet megtartani, nem sikerült....de azon egyáltalán nem csodálkozom, hogy nem sikerült találni....20 éve felvettek az utcáról, protekció nélkül, ma nem...

#683078 Euroman Előzmény: #683074

én nem siránkozok, tényeket közlök...

kisvállakozás alig hirdet, amelyik keres, az is csak szakmunkást....diplomás állást az a pár multiad fel, amely ide települt....évek óta egy se jött, így ezeknél is csak 1-1 állás van hébehóba....

#683074 Margaretta Előzmény: #683061

Én úgy vagyok ezzel, hogy már többször is átbeszéltünk mindent a fórumozósokkal és veled.

Próbáltunk ötleteket adni a kilábalásod érdekében nagyon sokszor. Te szinte mindegyiket egyből megmagyaráztad, hogy miért rossz. Kialakult egy ötlet-nemjó ezért meg ezért párbeszéd. Az ezért meg ezértet már tök könnyen nyomod, kvázi hónaljból:)

Pedig úgy néz ki, hogy ha az összes pályázatod kudarcos, akkor hozott anyagból kéne dolgoznod és olyan közegben mozogni, ahol csak horogra akadhat valami. Ehhez próbálok ötleteket adni, de mindegyiket visszavered továbbra is indokaiddal. Amiket én nem minősítek, elhiszem, hogy ott így működnek a dolgok.

De te már annyira bezártad magad ezügyben az elefántcsonttornyodba, hogy csak te vagy képes rá, hogy ebből kigyere.

Én szurkolok, hogy előgyere és megtaláljad azt az utat, ami ezt elősegíti.

Vannak még olyan emberek itthon is, bármennyire siránkozunk emiatt, hogy nicsenek, akik erőt adók, viszik a fejlődést, jóakaratot, előremozdítást, tesznek azért, hogy a vállalkozások és a törekvésük előbbrevigyen. Én ismerek ilyeneket, de nem a te lakhelyed közelében. Meg kell találj egy ilyet és ha ő is alkalmasnak talál erre, alkalmaz.

De ehhez nem egy ilyen siránkozáshalmazt akar hallani, amit te itt lenyomsz álláskeresés kapcsán.

#683061 Euroman Előzmény: #683054

hónaljból???? az meg milyen???

kártyázni nem tudok, szórakozóhelyekre (pl. billiárd) meg korábban se jártam

#683060 Euroman Előzmény: #683054

milyen klub??? swinger klub??? az állítólag van:)))

meg jehova tanúi....a templomba is csak a 70+ nénik járnak a környékünkről:))

#683059 Euroman Előzmény: #683054

itt sopronban én nem ismerek ilyet...egy időben, amikor jobb volt a helyi színház, sokat jártam előadásokra...ismerőssel nem nagyon futottam össze, az előadás után mindenki vette a kabátját és hazament....bálokra nem járok, mert nem tudok táncolni, akkor meg minek...van 1-2 simlis kisvállalkozó haverom, de ők reggeltől estig ügyeznek, utána mennek a családhoz....volt kollégáim mind faluról jártak be, rohantak buszra vonatra...ezért az utóbbi években már csak olyan sportokat űztem, amit egyedül lehet intézni (úszás, futás, kirándulás, bringa, szörf)...meguntam, hogy mindig könyörögni kelljen valakinek, ha teniszezni, squashozni akarok....a teremfociról már nem is beszélve

#683054 Margaretta Előzmény: #683049

Valami pozitív közösség csak van ott, ahol megismerkedhetnél emberekkel?

Klub?:)

Valami...

Annyira hónaljból nyomod mindig a kifogásokat.

#683053 Euroman Előzmény: #683049

jelentkeztem drogária, cipőbolt, tesco műszaki osztály vezetőnek is...szórakoztató elektronikához értek, akár hányszor vásároltam, mindig többet tudtam a szaküzlet (photo hall, euronics stb.) eladóinál....mindenhonnan elutasítottak...