Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

OTP részvény fórum

4288 újra kezdtem csipeg…

#682919 Lebleuf

4288 újra kezdtem csipegetni, első mini pakk

Re: nincs tárgy

#682916 Ibiza Előzmény: #682837

"Ebben is van igazság, de el tudom fogadni, hogy miért kerültek emberek ilyen helyzetbe. Sokan szerettek volna egy lakást vagy bármit, nem gondolták , hogy ilyen extrém helyzet jön éppen most. "

ez a baj..és ezért van rossz üzenete a megmentősdinek..ha bejön a devizahitel akkor nagy a pofa, ha meg jön az "extrém" a helyzet a birka ostobasága miatt akkor szalad a zorbánhoz..és elmondja mindennek..azt szidja akit menteget..nem azt szidja aki idején felvette a birkahitelt.

Ez egy tudatos lehúzás volt..az összes volt komcsi országban lehúzták a lakosságot..svájc és a bankok megkeresték a pénzt rajta..és jelentős javakat vettel el a birkáktól..

Re: nincs cím

#682880 Csusza Előzmény: #682787

De ezek nem kiszűrhetők a többiek közül.

Ibizának igaza van, valahogy szűrni kellene. Aki a szabad felhasználású hitelt elutazta, eltévézte, menő autót vásárolt, x. ingatlant vette, az megszívta (illetve így lenne igazságos), van ilyen az életben.

Én qrvára nem akarok hozzájárulni az ő hiteleik mentéséhez.

#682851 Razamanaz Előzmény: #682802

Nem fog.A kúria a paragrafusokat vette figyelembe,és nem tehetett mást.Amennyiben a hiteleseknek adott volna igazat,akkor talán.Orbán nyilatkozta hogy a Kúria döntésétöl függ hogy hogyan tovább.Valakit mindenképpen menteni kell.Az más kérdés hogy a bankokat szvsz nem.Szerintem várhatjuk hogy a kormány mit fog lépni a Kúria döntésére.Mert ugye a hiteleseket így a választások előtt nem hagyhatja sz.rban.

#682837 banyaiz Előzmény: #682785

Ebben is van igazság, de el tudom fogadni, hogy miért kerültek emberek ilyen helyzetbe. Sokan szerettek volna egy lakást vagy bármit, nem gondolták , hogy ilyen extrém helyzet jön éppen most.

Amit már nehezebben, hogy van elég gond minek még növelni butaságok kormányzati reklámozásával. Butaságban csúcsteljesítmény, jobban teljesítünk az is lehet örömteli, ízlések különbözőek ezt elismerem. :)

#682836 banyaiz Előzmény: #682781

Csak annyi a különbség , hogy a libások kompenzációja aprópénz volt, a dev hitelezés pedig kb 1000 mrd-os nagyságrendben mérhető. Ami kissé sok.

A gonosz bankozás pedig "ingyen" van. Ez sincs ingyen csak nem mérhető a közvetett hatása.

Ennyi az objektív része.

Szubjektív az , hogy célszerű ha a gondolkodást inkább szakemberekre bízza. Elismerem Tóni képességeit, kamatoztathatná néhány testhezálló feladatnál, nem mondok példát.

Megerősítette az OTP bes…

#682833 Lebleuf

Megerősítette az OTP besorolását a Fitch

Megerősítette hétfőn az OTP Bank 3-as szintű támogatási besorolását a Fitch Ratings, az OTP orosz érdekeltségének "BB" szintű, stabil kilátással ellátott hosszú futamú osztályzatával együtt.

A nemzetközi hitelminősítő ugyanakkor közölte azt is, hogy az orosz OTP-leánybank úgynevezett "életképességi" besorolását "bb mínusz"-ról egy fokozattal "b plusz"-ra rontotta.

A Fitch "életképességi" besorolásai a cég módszertana szerint azt tükrözik, hogy a hitelminősítő miként ítéli meg az adott bank képességét a folytatólagos tevékenységre és a csőd elkerülésére.

Az orosz OTP-érdekeltség e besorolásának rontását a Fitch Ratings szerint az indokolja, hogy a bank egyre nehezebb működési környezetben tevékenykedik, ami a vártnál nagyobb hitelveszteségekben, és a további veszteségekkel szembeni ellenálló-képesség markáns gyengülésében is megmutatkozik.

Az orosz OTP-leánybank lakossági hitelportfóliójában a 90 napnál hosszabb ideje lejárt nem teljesítő kinnlevőségek aránya is meredeken megugrott 2013 első kilenc hónapjában, 18,2 százalékra a tavaly mért 12,5 százalékról. Ez az orosz piacon működő más bankokénál nagyobb veszteség, és szűk mozgásteret hagy a további eszközminőség-romláshoz - áll a Fitch hétfői elemzésében.

Az anyavállalat, az OTP Bank támogatási osztályzatának megerősítését a Fitch Ratings azzal indokolta, hogy a magyar kormány szükség esetén valószínűleg jelentős készséget mutatna a bank támogatására, tekintettel az OTP rendszerszintű fontosságára a magyar bankszektoron belül.

A Fitch ugyanakkor valószínűtlennek tartja, hogy az OTP Banknak rövid és középtávon ilyen segítségre lenne szüksége.

Az OTP orosz érdekeltségének megítélését nemrég a Moody's Investors Service is rontotta, szintén a leánybank lakossági hitelágazatának folyamatosan emelkedő hitelkockázataival indokolva a lépést.

A világ legnagyobb hitelminősítő csoportja októberben Londonban bejelentette, hogy leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta az addigi stabilról az orosz OTP-érdekeltség "D mínusz" szintű egyedi pénzügyierő-besorolására érvényes kilátást. A Moody's indoklása szerint a lépés tükrözi a cég azon várakozását, hogy a fogyasztói hitelüzletág folyamatosan erősödő hitelkockázata az eddiginél is nagyobb nyomást gyakorol az orosz OTP-leánybank eszközminőségére és nyereségességére.

http://inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-603736

#682811 Rozsdáskilincs Előzmény: #682785

Mondom ezt úgy, mint aki 14 éves korában elment otthonról.//

Margaretta ha neked nem volt jó akkor miért gondolod hogy másnak jó lenne?:) Bár nem tudom miért mentél el biztos nem azért mert minden szép volt. A szülő gyerek együttélés többnyire a szülők álma, jobb ha a szomszédutcában van az a kölök:) De lehet még az is közel van:)Abban az időben volt miből építeni fenntartani csak most tűnik nagynak mikor kicsit szegényebbek vagyunk:)

Napvégére nem lett szép a gyertya:)

#682787 Margaretta Előzmény: #682784

" Én csak az egylakásos hiteleseket mentegetném"

Ezek nagy része olyan, mint akikről írtam: nem akartak a giga családi házban lakni a szülőkkel.

Tele van az ország olyan családi házakkal, amiket iszonyat nagyra építettek, hogy majd a gyerek/gyerekek itt laknak a családjukkal.

#682785 Margaretta Előzmény: #682778

Az "öregek" felépítették a 80-90-es években az iszonyat nagy családi házakat, hogy majd a gyerek/gyerekek is itt laknak. A gyerekek kirepültek a devizahitelből vett lakásba, házba.

Rengeteg olyan gyerekeknek felépített ház van, ahol csak a két vagy egy öreg szülő él párszáz négyzetméteren.

A fiatalok meg tüntetnek az utcán a devizahitelesek megmentéséért.

Menjenek haza a családi házba! Lehet nagyobb szinvonalon élnének ott, mint a hitelnyögte, vagy hitelnemtudomfizetninyögte különélésben.

Fura ez a világ, amit látok.

Mondom ezt úgy, mint aki 14 éves korában elment otthonról.

De én a házamat nem devizaalapú hitelből építettem fel.

a devizahitelek többsége…

#682784 Ibiza

a devizahitelek többsége szabadfelhasználású hitel volt..új autókra utazásokra költötte a birka.. az ingatlanvásárlásra felvett devizahitelek egy része is második lakásvásárlásra ment..vagy nyaralókra.

nem túlzottan értem miért kell minden hitelest megmenteni..akinek második lakásra nyaralóra ment az dobja el..aki elpacsálta az szív..

Én csak az egylakásos hiteleseket mentegetném.

mondjuk azt értem az adósság-szerkezet előnytelen volt..de akkor csak annyit kellene kötelezően át kell váltani forintra a devizahitel felvételének időpontjában aktuális devizaáron.

#682782 Euroman Előzmény: #682777

már a rezesova ügyben is leégett, ahogy az ír gázoló ügyében sem kellett volna a qurmánynak makogni...ezek jogi ügyek, meg van ehhez a megfelelő orgánum, akinek ezt intézni kell...de ők a az igazság bajnokai...sajnos ők a GAZSÁG bajnokai...