Regisztráció Elfelejtett jelszó

Síelés, téli sportok

Re: síelés

#682341 KawaBazsy Előzmény: #682327

Én az Auchanban vettem jager alsót, 100% pamut, tán 1200 huf volt.. Ilyenkor utcán mindig rajtam van, ha nagyobb a hideg, akkor melegítő alsó a farmer alá. Még nagyobb hidegben meg motoros ruha.. :-)

#682331 Ibiza Előzmény: #682328

ha télen ki kell öltöznöm öltönyszerűségbe akkor düfftin nadrágot veszek fel vastagabb gyapjú zakóval..vékony gyapjú pulóverrel..(inget-nyakkandőt nagyon ritkán.. )

#682328 Ibiza Előzmény: #682179

Én nem nagyon viselem el a bőrömön a műszálas dolgokat..a testemen csak minimum 90% pamut lehet..

Télen kord nadrágot hordok mert a farmer az hideg..van egy ezeréves pamut alátét gatyám.. -10felett azt veszem fel.. a rövid ujjú vastag pamut póló rá egy vékony pulóver azon egy polár és egy dzseki ez nálam - 20fokig jó..és ha bemegyek dolgozni akkor csak a kabátot és a polárt kell levenni..de polár helyett használok gyapjú vagy zsanilia pulcsikat.

Horgászni is hasonló..anno szereztem egy molino alsót rá a bővebb zsávoly az a tapasztalat nem szabad kitömni magad..ha van a rétegek között légrés akkor jól szigetel..habosított talpú sportcipőt használok télen is..nem szeretem a csizmákat.. vékony pamut zokni rá egy vastagabb pamut vagy félig gyapjú zokni.nem szoktam jégen sem fázni..

A polárban az is jó ha meleged van akkor nyakánál lejjebb húzod a cipzárat és ott kiszellőzik.

#682327 banyaiz Előzmény: #682314

Ja mintha vmi világbajnokságra készülnék úgy nézegetem itt a technikai jellemzőket. .)

Felhúzok egy öltönyt, vagy egy farmert és a pöcsöm lefagy.

Múltkor a derekam megfájdult. Azt hittem befosok, előrehajoltam evés közben, és akkora fájdalom állt a derekamba, hogy nem sokon múlott a fejem a tányérban kössön ki. De előtte nem éreztem semmit, hogy fájna vagy bármi.

Becsípődhetett egy ideg talán, megfázott vagy fene tudja. De nem volt éppen egy kellemes élmény. Főleg másnap reggel, mint egy éticsiga úgy másztam ki az ágyból. Alig bírtam kétlábra egyenesedni.

#682323 banyaiz Előzmény: #682269

Komoly a választék.

Gyapjúnál maradok azt hiszem, abban viszont olyan hű de sok márkát nem találtam.

#682314 Csusza Előzmény: #682259

Ahogy látom, eléggé rákattantál a témára, hamarosan valódi aláöltöző guru válik belőled! :-))

#682259 banyaiz Előzmény: #682218

Őszintén szólva vonz a merinó minél többet olvasok róla.

Merinó cuccoknál két hátrányt találtam mosásra összemehet vmennyit, és nem éppen ingyen dobálják.

Viszont minden másban igen jónak tűnik, több évszakos stb.

Megtesztelem majd karácsonykor bejgli evéshez a meleg szobában, hogy viselkedik, bírja e az ilyen extrém terhelést. :)

#682182 banyaiz Előzmény: #682179

Az jó.

Azt fogom csinálni kipróbálok egy ilyen merinót és egy vmi decathlonos propilént vagy mi a búbánatból van. 1-1 db-ot aztán akkor látom élőben a különbséget, ha lesz egyáltalán.

Mert árban azért van különbség. Ahogy nézegetem 5- 10x kb. :)

Nem tudom, hogy használatnál lesz e ekkora.

#682181 Csusza Előzmény: #682178

Ilyenem nem volt még, nem ismerem.

De mivel gyapjú, ezért inkább azoknak való, akik kevésbé melegednek, izzadnak bele, mert a gyapjú lassabban szárad.

De hétköznapra, horgászathoz, ilyesmihez valószínűleg jó, vagy jobb. (gondolom nem véletlenül dicsérik annyira azon a blogon)

Vegyél egy ilyet, meg egy olcsó decathlonost, és hasonlítsd össze! :-) Kíváncsi leszek, mit hoz a teszt!

#682179 Csusza Előzmény: #682162

Jó, de ezek hegymászók ebben a blogban! Ott mások a szempontok, mint nálunk.

Például ezek napokig ugyanabban a ruhában vannak/rohadnak, persze, hogy büdösödnek.

Szerintem egy átlagos aláöltöző teljesen jó mindenre, ha nem akarsz extrém dolgokat.

Változatlanul azt mondom, hogy kezdj egy decathlonossal, az átlagos dolgokhoz jó lesz. Nekem van több márka is, drágábbak is, de lényeges különbséget nem érzek köztük.

Télen farmer alá? Persze, ugyanezeket hordom, teljesen jók.

#682178 banyaiz Előzmény: #682158

Pl ez nekem szimpatikusnak tűnik

http://www.mountex.hu/termek/60502-2430-0/icebreaker_anatomica_ls_crewe_felso

a leírásban mindennapos viseletként reklámozzák.

Vmi ilyesmire gondolnék amit ha úgy van síeléshez is lehet használni (bár amennyit én síelek az utóbbi években hát az "rengeteg" :)

Simán felhúznám tudod egy trikó helyett pl, vagy egy jégeralsó helyett (extrém körülmények között:) hétköznapokra is, olyan kellene.

Van ilyenben gyakorlati tapasztalatod ?

Mert én attól tartok ha egy ilyen komoly síaláöltözetet felhúzok hétköznapra az túl meleg lesz.

Összefoglalva olyan aláöltözet amivel kiváltanám ezeket az ősi pamut trikó, x ezer éves jégeralsó témát vmi jobb megoldásra, ami igen jó , és ár /érték arányban is igen jó. :)

Szívesen fogadom az ötleteket.

#682164 banyaiz Előzmény: #682156

Pl te ha nem síelsz , de télen hideg van akkor próbáltad már azt, hogy ezt a síaláöltözetet felveszed normál utcai ruha alá? Vagy az már extrém, túl meleg lenne?

#682162 banyaiz Előzmény: #682156

Van ezer féle fajta.

Nézegettem most ezt találtam kisokosnak http://blog.ikaland.hu/hirek/budosodik-jol-sziv-jol-szarad-alaoltozed-abc/#sthash.AgY4IOkA.dpbs

Ezek szerint mindegyiknek van előnye hátránya.

Egyszerű eszemmel olyasmiben gondolkodtam, hogy mindenre legyen jó. :) Tehát hétköznapokon is ha kint vagyok többet akkor ruha alá felhúzni, de pl horgászathoz is ahol azért több mozgás van, vagy síeléshez egyéb téli sporthoz ahol még több mozgás van.

De hát ez egyben nehezen fog menni.

Itt pl a merinót nagyon dicsérik hsz-ekben hegymászáshoz is pedig ott aztán gondolom leizzadnak.

Az lenne nekem az igazán jó, hogy olyan cucc amit télen simán felhúzok farmer, és póló alá és mindenre jó. :) Ja és ne legyen horror árakon mert több db-ot vennék, szóval ne az legyen, hogy egy alsó felső 100 k . Gondolom ez az ami nem létezik. :)

#682156 Csusza Előzmény: #682143

A "neoprém", ami persze neoprén :-), nem való aláöltözőnek, mert nem szellőzik.

Viszont a jó technikai aláöltözőt mindenképpen ajánlom, összehasonlíthatatlanul jobb, mint a pamut.

Én alsót, felsőt is használok, anélkül már nem vennék fel semmit sem.

A pamut magába szíjja a nedvességet, és bent is tartja, tehát folyamatosan hűti a bőrödet, és emellett megakadályozza, hogy tovább tudjon kipárologni.

A műanyag technikai cuccok viszont átengedik a párát, és a fölötte lévő ruharétegbe engedik, ezáltal a bűröd száraz marad. (Tiszta, száraz érzés.)

Sokáig én sem hittem bennük, de aztán kipróbáltam, és tényleg teljesen más.

Gyapjú dolgokat hagyd, jók, de nem erre valók.

Amúgy nem drágák ezek a cuccok, például decathlon is árul saját márkásat http://www.decathlon.co.hu/1175-ferfi-si-alaoltozet , és tökéletesen jók, nem kell megvenni a sokszor ennyibe kerülőket, nem fognak többet tudni.

Ha fázós vagy, akkor meg ilyet vegyél közülük: http://www.decathlon.co.hu/1175-ferfi-si-alaoltozet Tényleg nem drága, egy próbát megér, de szerintem be fog jönni.

Ha meg többet akarsz rászánni, akkor a határ a csillagos ég (pld. http://ski.hu/ruhazat/alaoltozo/remy ) :-D, de mondom, akkora különbség nem lesz köztük! ;-)

Ui: Ha síeléshez veszed, akkor az alsó mindenképpen 3/4-es legyen, tehát csak térd alá érő, nem pedig teljes hosszú! Így nem a cipőben, hanem afölött lesz a vége- (Különben nyomna, törhetne a vége a cipőben.)

#682143 banyaiz Előzmény: #668162

Mint szakértőt kérdezlek, milyen aláöltözetet javasolsz?

Nem alsógatyára gondoltam. :)

Hanem arra, hogy használsz te ilyen "neoprém jégeralsót" , vagy póló alá még vmi "neoprém trikót"?

Illetve, hogy szerinted mi a legjobb ilyen aláöltözetnek ár /érték arányban. Van ezerféle anyagból különböző árakon.

Pl nézegettem gyapjú cuccokat. Nem tudom, hogy jobbak e annyival amennyivel drágábbak. Pl egy 100% merinó tud e többet mint egy mezei "neoprém" vagy hasonló.

Szóval mik a tapasztalataid ilyen ügyben?

#668162 Csusza Előzmény: #592785

Én meg még jobban emlékszem (nem írom le a számot!), a buckák közül nem láttam ki, tavasszal akkorák voltak a lomnici pályán. Szenvedtem, mint disznó a jégen, annyira emlékszem csak... :-)