csak azoknak az országoknak európaibb stílusú kormánya van, nem ilyen szemtelen alcsuti péró czigány stílus....
csak azoknak az országoknak európaibb stílusú kormánya van, nem ilyen szemtelen alcsuti péró czigány stílus....
Egy nappal a Fed előtt - Rendületlen marad az MNB?
http://www.portfolio.hu/gazdasag/egy_nappal_a_fed_elott_renduletlen_marad_az_mnb.192945.html
"Suppan Gergely szerint 3,0% alatt már fokozódhatnak a kockázatok az igen alacsony hozamprémium miatt. Ugyanakkor a jelentős külső egyensúlyi többlet (finanszírozási képesség), az a folyamat, hogy a lakossági finanszírozási képesség bőven fedezi az állam finanszírozási igényét, az előbbiekből eredően meredeken csökkenő külső adósság azt eredményezheti középtávon, hogy egyre kevésbé szorulunk külső hitelekre, külső forrásbevonásra, csupán arra, hogy ne vonják ki a forrást (hirtelen). Emiatt Suppan szerint nincs szükség arra, hogy versenyezzünk újabb forrásokért, ezért nincs szükség olyan hozamprémium fenntartására sem, mint amit az elmúlt 10-12 évben láttunk. Mivel ez a folyamat várhatóan folytatódik, sőt a negyedik negyedévben a külső adósság a hatalmas EU forrás beáramlás és részben az NHP (Növekedési Hitelprogram) miatt hatalmas mértékben csökkenhet a kockázati felárunknak indokolt lenne meredeken csökkennie a következő félévben, véli az elemző. Ha ez megtörténik, akkor a Fed tapírja (a monetáris élénkítés csökkentése) ellenére sem kell attól tartanunk, hogy a hazai hozamok elszállnak, és az MNB váratlan kamatemelésre kényszerül."
Fotex? :) Mennyi osztit fizet? Nem követem, mióta kirepült a BÉT-ről.
Na, mikor törjük át a gátat végre? Minősítők még jegelik az állapotokat erre az évre. Szinte pont a választásokig oldalazhatna a régóta szűkülő háromszögben.
Felminősítés lesz, ha nem most, akkor majd jövőre. Vannak nálunk sokkal rosszabb állapotban lévő országok jobb minősítésekkel.
Milyen kis papírjaid vannak ? :-))
nekem van pl. Fotex -em...múlt héten jött a levél Luxemburgból hogy kapok osztalékot :D
meg van még Humet -em, meg Visonk-m is :D a Questort meg ugye kénytelen voltam eladni...
Megint nem ijedtek meg tőlünk, milyen világ ez? Pedig az ország két pénzügyi zsenije is elmondta, ez így nem állapot.
hmmm....
Erre ment ez a nagy kampány?? :DD
"Elmaradt Magyarország felminősítése
2013. december 11. 19:09
Megerősítette stabil kilátással Magyarország "BB plusz" szintű - a befektetési ajánlású sávtól egy fokozattal elmaradó - hosszú futamú szuverén devizaadós-besorolását, valamint a hazai valutában fennálló államadósság befektetési szintű, "BBB mínusz" osztályzatát szerdán a Fitch Ratings. "
Most nézem +1% felett zártunk!
Ez remek!!!!
Legalábbis nekünk longosoknak!
Elváltunk nyugattól! Remek!!
de jó lenne, ha minket találnának most meg.
Még egy kontira való szabad pénzem sem volt, annyira beforgattam kis papíromba a korrekcióba minden casht a tőzsde számláimról :D
Pedig kecsegtetett a képem ,-)
Mindent nem tudunk felvásárolni..
a longot ami megmaradt a tegnapihoz képest 40 pont minusszal zártam....várhattam volna délutánig.
ez van....
mindent egybevéve ez az évem pluszos lett. úgyhogy más nem is érdekel.
Usa miatt....mert ugye 1800 fölött voltak egy darabig..de erről már mindenki sejtette hogy nem reális...és most kezdenek még csak el esni végre.
én esést várok.
"már megnyitogatom a shortjaimat.."
http://postimg.org/image/imnm8ax2n/full/
Hova sietsz már meg azokkal a shortokkal? :D
No, most viszont nagyon elkezdett esni USA..erre vártunk már mióta...
remélem abbahagyják a pénznyomtatást....
jó kis short már dübörög az új hatiban :-))
Longoddal nem dicsekedtél, hogy hogyan zártad itt sáv legalján :DD
Abból mit hoztál össze a másikkal szemben??
én kérdeztem már tavaly ezt az átkötés dolgot az új határidőbe a brókeremtől, de arra jutottunk hogy ennek végülis semmi értelme.
lezárja a mostanit, és megnyitja az újban.
akkor van értelme, mint a questorban, ha lezársz valamit, és az egyenleget nem tudod saját kezűleg azonnal átvezetni a két számla között, mert csak másnapra íródik jóvá,, ilyenkor a brókerük meg tudja oldani azonnal.
de végülis semmi más előnye nincse.
Hello Hathor pajtás :-))
hát igen..ez az oldalazás már kezdett nagyon az idegeimre menni.
gyakorlatilag rögtön az elején volt egy pánik esés...akkor mentünk le legjobban, azóta se estünk le arra szintre.
kitartás kellett.
már megnyitogatom a shortjaimat..
mondjuk várhattam volna még 3-4 órát vele, mert a régi határidő is ment még kicsit felfele, és az új is.... 50-60 pontot lehetett volna még fogni vele...
Köszi srácok...
no, ma meg lezártam a meglévő longokat is ebben a régi határidőben, és megnyitottam már az újban is shortokat....
építgetem...
Mondtam múltkor fej-váll formálódott a charton, azóta nem néztem.
Ma megnéztem, ma meg egy szűkülő csökkenő éket látok, tegnap doji, ma emelkedés, holnap trendből kilépés fel lehetne a menü ,-)
http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/csak_a_latszat_javul_mikor_jon_a_kijozanodas.571734.html
...amúgy biztos hogy lesz 20e, ez szinte 100%, az időtáv a kérdés,illetve az odáig jutás alatt befutott út
szerintem most a 1414ben jelen lévő 600pont fölötti kamattartalom nem igazán a nyomott kategóriába tartozik, bár nem bánnám én sem ha felrántanák még vagy 300-400pontot, mert én szeretnék shortba lépni lassanként ott is
ezért figyelni kell egyszerre a spread-re meg a KT-re is.
Igy nagy puffer kell hozzá. Mivel előfordul, hogy duplázódik a két instrumentum db száma egy rövid ideig. Max dec 20-ig.