Regisztráció Elfelejtett jelszó

KEG fórum

Re: nincs cím

#681891 Trisz Előzmény: #681887

Egy biztos. A tőzsdei pánik, az nem ilyen! Tehát akkor ez valami más. Abban pedig nem hiszek, hogy egy komoly buktát ne a kicsik szívják meg tőzsdei cégnél. Mivel nincs pánik, így itt nincs sok kicsi.

#681890 Hathor Előzmény: #681862

ugyanarról beszélünk.

Nem értem Robbaj hogy bedszél f.a.ról :DD

Mindegy. A tőzsdepszciho nagy úr. Már E-starban megfigyeltem minden kollégán.

Agyba beépül, és attól nem tudnak elvonatkoztatni.

Ők tudják.

Én ma is vettem, és az egész pakkom megvan egy éve véve folyamatosan.

Ebből most tényleg dupla vagy semmi lesz! Bár én tudom magamról, hogy semmi nem lesz, ezért tolom bele a zsét

#681889 Zotya32 Előzmény: #681885

lehet, bennem az maradt meg, hogy nem voltak túl lelkesek az ötlet hallatán. vagy csak túl ideges voltam, nem szeretek ilyen gazdag, nagy emberekkel beszélgetni :)

más súlycsoportban vannak mint én. :)

#681887 Hathor Előzmény: #681875

Minden ki van matekozva előre szvsz ,-)

amíg lehet olcsón próbálnak venni, mert ahogy írja montu a visonka 521.000darabos pakk 50feletti régióban lehetett, ezzel a bekerülési áruk erősen 45fölé szorult. Most javítanak a bekeren szerintem, de betámasztották 40et közben. Most hogy pár napig lejjebb van az árfolyam semmit nem számít..

#681885 Hathor Előzmény: #681881

Nem egészen így volt szerintem.

Én nyitottnak láttam Őket rá, csak azt mondták előtte mást kell megoldani

#681881 Zotya32 Előzmény: #681878

javasoltam, hogy tegyenek feljelentést a korábbi évek vezetői ellen, de nem tűnt úgy, hogy lenne szándék bennük erre... ezt nem is értem... ha akarok egy céget, és nem azt kapom, amit vártam az elmondásokból, hanem sokkal rosszabbat, majd átvilágítom, az a minimum, hogy amíg van rá lehetőség az előző vezetést elszámoltatom, ha kell a bíróságon, és ha úgy alakul, kapjanak érte börtönt. egyrészt ez jó mindenkinek, másrészt az első eset lenne, hogy egy tolvajcéget vki elszámoltat és ez követendő példa lehet másoknak is, hogy nincs lehetetlen...

#681878 Spade Előzmény: #681872

nyilván lesz majd valaki aki megteszi, de ezt akár hónapokig lehet húzni. Ami igazán stratégiailag fenyegető lehet az a due diligence vizsgálat lesz ami majd kideríti h milyen sz@rkupacok figyelnek még a szőnyeg alatt, és úgy tűnik a szlovik nem nyelnek le mindent.

#681876 Zotya32 Előzmény: #681875

ha elindul a felszámolás, onnan már nincs visszaút, nem?

amúgy ilyen ötleteket ne adj nekik :))

megoldási javaslatokat tegyél közzé :))

#681875 Trisz Előzmény: #681872

Hogy idegesítselek, azért vannak itt még további lehetőségek is. Az igazi idegpróba az lenne, ha elindulna a felszámolás, majd megoldódna a pénzügyi helyzet. Nem kívánom! :)

#681872 Zotya32 Előzmény: #681869

Montu is azt ír amit akar. Lehet, tud vmit, de lehet rosszul tudja.

2 ember tudja az igazságot, a svájci, meg aki a keg nevében tárgyal vele.

Ami most fontos, hogy miután itt lebeg az f.a., mert itt van, ez ellen meg kell tenni a fellebbezést, vagy fizetni, nekem mindegy, csak ne teljen el a 15 nap a nagy semmivel a sült galamb, akarom írni a "knédli" várásával.... :)

#681869 Spade Előzmény: #681863

sztem ez az f.a nincs most ott a pakliban montu (ha jól írom a nevét ?) szerint már megegyeztek valami "svájci hiányzik" ilyesmit írt, másrészt akkor a navot miért fizették ki ? Itt csak alkudozás folyik a felek között, de ez nem fogja a logika szabályai szerint bedönteni a céget.

Amúgy ezeket csak az itteniekből kimatekoztam nem voltam közgyülin sőt részvényem sincs.

#681863 Zotya32 Előzmény: #681862

erre szokták azt írni (a csődösök), ember ne igyon gyógyszerre.....

ez is egy lehetőség, de azért ott van az f.a. lehetősége is... aki bátor az vesz és kockáztat, hogy nem lesz f.a. de ha nem jön be, csúnya bukta lehet a vége...

ezért 95%-ban aki teheti inkább elad, vagy elkerüli. ha kijön a hír, hogy f.a. elnapolva, rendezve, akkor majd jön a kapkodás napi 4*30 percben.

#681862 Spade Előzmény: #681623

Hát itt olvasva érdekes fejlemények lettek a kegben, A közlemények és montu helyzetelemzése alapján van pár dolog ami biztosnak látszik illetve nagyon valószínűsíthetőnek.

Ilyen h a szlovik relatív többségbe kerültek a részvények számát tekintve, ennek következtében az IT-ben átvették a totális irányítást és nagyon kemény költségkontrollingot folytatnak majd. Ugyanakkor biztosítják a gázt és a likviditást, kölcsönt adtak a nav inkasszó levételéhez. Lényegét tekintve megegyeztek Kácsorral és folynak az egyeztetések a svájci (felszámolós) céggel.

És van pár dolog ami több mint érdekes. A közleményben az van :

"Tájékoztatjuk a tisztelt Részvényeseket, hogy a Társaság ellen felszámolási eljárás indult, amely folyamatban van, az első fokon eljáró törvényszék 2013. december 9-én kézhez vett végzésében a Társaság fizetésképtelenségét megállapította és felszámolását elrendelte. "

Ugyanakkor az elsőfok járt el és 9-én kapták meg azaz még nem lehet semmiképp jogerős. Tehát szó sincs itt f.a.-ról.

.

"Kötelességünknek érezzük továbbá tájékoztatni a tisztelt Részvényeseket, hogy a Társaság bankszámláit a NAV követelései miatti inkasszó terheli. Mivel szállítói bankgarancia lehívás történt, az érintett bank a biztosítékul nyújtott fedezetet érvényesítette. A NAV által telepített inkasszó feloldása érdekében a Társaság hitelt vett fel, amely csak időnyerést jelent a fennálló problémák kezelésében. "

Ez a mondat magyarul azt jelenti h kifizették a nav tartozást a szlovik által adott hitelből és levették az inkasszót, viszont azt sugallja h ott van még az inkasszó a kölcsön csak időhúzás.

Felmerül a kérdés h miért kerültek be ezek a mondatok a közleménybe ha már lokáslian legalább is megoldódtak illetve még nem fenyegetőek?

Ennek egyértelműen a rémísztgetés lehet az oka. H mi a rémísztgetésnek az oka egy itt vki által leírt infóból kiderült h meg akarták a szlovik venni a részvényüket talán 50-es áron az aznapi záróáron pontosabban, de nem adták. Tehát ebből egyértelmű a törekvésük h le akarják szorítani a részvényárat h nagyobb pakkokat meg tudjanak venni a kb. 50 HUF áron. ÉS persze az is oka lehet ezen túlmenően h a nehéz helyzetre való hivatkozás legalizálja a kirugásokat a gazdálkodás racionalizálását, de az első ok fontosabb, mert ha a második a cél akkor máshogy fogalmaznak.

Összegezve:

a KEG megmenekült a közvetlen csődhelyzettől és a szlovik alaposan fel fogják javítani a gazdálkodást.

További info h

"Tájékoztatjuk a tisztelt Részvényeseket arról is, hogy az Igazgatótanács az Audit Bizottsággal egységesen megállapította, hogy a Társaság rendkívül kedvezőtlen pénzügyi helyzetben van, eladósodottsága magas szintű. Ennek tényleges mértéke egy teljes átvilágítás után lesz meghatározható. "

Azaz közben jön egy due diligence vizsgálat, és ennek valamint a feljavított gazdálkodási eredmények végösszge határozza meg h mi lesz a szlovik további célja illetve terve.

#681854 Zotya32 Előzmény: #681852

hazaértem, látom van vevő megint, eladó meg 100k a 10-es könyvben...

(93k 51-ig)