Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sakk vb

Re: nincs cím

#678300 banyaiz Előzmény: #678187

Visszanéztem most a végét, ha nem huszárt mozdítja el utolsó lépésénél akkor nyer szerintem mert 2 lépésben matt, futót húzza a király elé huszár helyett akkor nyerő.

Igen mert bástyát muszáj volt elvinnie , de huszárt azt hagyhatta volna.

Hűha. Ez szopás.

#678187 birkanyiiroo Előzmény: #678177

23. Hf1?? helyett Ff1 kellett volna, aztán a második vezért be kellett volna cserélnie Carlsennek a H-vonali vezér-bástya mattfenyegetés miatt, onnan pedig ismét kiegyenlített lett volna az állás... Anand látta is ezt a varit, számolt is vele, de teljesen érthetetlen módon mégis vesztőt húzott... azt magyarázta a sajttájon, hogy végig úgy számolt, hogy a huszár g3-on marad... erre pont a huszárral lépett el. :(

csúnyán benézte... pedig őket fiatalkoruk óta arra képzik, hogy lépés előtt mindig ellenőrizze 5 mp-ben, hogy nem nézett-e be valami nyilvánvaló fenyegetést a hosszú számolgatás alatt.

#678177 banyaiz Előzmény: #678153

Ez eldőlt. 3 pont hátrány. Végjátéknál tudtam belenézni, de azt sem végig.

Két dolgot nem értek megnézve a végső állást, hogy akarta mattolni Anand, bástya kellett hozzá, és amikor azt elmozdította gyalogot be tudta vinni, másik, hogy azt az egy szem gyalogot miért nem vitte előre azzal lehetett volna kavarni talán vmit.

Bár biztos kiszámolta, hogy semmit, ha hátul hagyta. :) Hármat nyerjen innen az kb lehetetlen.

#678145 exmnbs1 Előzmény: #678130

hogy milyen gyorsan gondolkodik Anand abból volt egy kis ízelítő

felolvasni is nehéz lenne a lépéseket abban a sebességben amint bemondta

Ülve maradtak és elemezn…

#678110 birkanyiiroo

Ülve maradtak és elemeznek... szép pillanatok!! :)

Carlsennel fél pont kell és bajnok.