Tényleg síkhülye vagyok, mert aszittem, hogy ugyanannyi, értékpapírt adnak, mint vesznek. Ugyanolyan kondíciókkal.
Tényleg síkhülye vagyok, mert aszittem, hogy ugyanannyi, értékpapírt adnak, mint vesznek. Ugyanolyan kondíciókkal.
Ezt minden második óriásplakáton elolvashatja egy igaz magyar hazafi: Magyarország jobban teljesít! :D
amiket beírtam azok nem kibocsátási hanem MOSTANI hozamok. MIND ALACSONYABB MINT A MAGYAR. Szerinted miért?
kedves szakértő asszony, én nem beszéltem kamatokról, azt xmann kolléga lerendezte, én árfolyamokról beszéltem, tehát almáról meg körtéről ne értekezz nekem...
a svájci frank hiteledben is milyen jól érzed magad, kedves mindenki más hülye az árfolyamokhoz és tőzsdéhez de majd én oktatok mindenkit...bizonyára figyelted az árfolyamokat akkor is, amikor azt felvetted
de ahogy almát nem a körtvel hasonlítunk úgy itt is érdemben a magyar korábbi kötvényekhez kell vagy a lehetőleg időben közel kibocsátott régiósókhoz esetleg feltörekvőkhöz. hiszen mi ebbe a körbe tartozunk és mint iylenek ezek az országo mind felárat fizetnek usa kötvényhez képest. a kérdés csak az h mennyit.adott időben.
tehát a korábbi kibocsátásunkat a februárit a februári románnal és spanyollal érdemes összevetni illetve akik még akkor mentek a piacra.
megjegyzem a románoknak utána valamikor a nyáron besült egy dollárkötvénye ... nem adta el mert túl sokat kértek.
tehát a mostani miénket a horvát és lengyel esedékessel lehet ill akik még kibocs fognak azokéval h mennyi.
mindenestre érdekes h befire nem ajánlott kategória és tolongtak.
jellemzően meg sem közelíti a 3szorost egy ilyen lásd februári kibocsátások (mondjuk ott akkor minket szintén jobban vettek volna mint a többikeet).
-
az h én hol leszek nem az én kezemben van.
ha leszek, akkor bizonyára figyelni fogom a devizákat és egyebeket. de nem tartom valószínűnek h beírnék ide :o) majd talán lesz aki emlékszik h 10 éve miről ment a diskurzus nagy elánnal.
mondtam, hogy tízéves az időtáv, tehát ne csak három év múlva gyere dicshimnuszt zengeni magadról, hanem tíz év múlva is itt legyél, a 390-es usd/hufnál, 0,7-es eur/usdnél, szakértő asszony
ursi tudja.
sőt tudja az oroszt indiait spanyolt románt csehet is :o) meg a többit.
de esze ágában sincs lusta picsák helyett kotorni a neten.
ha valaki ostoba akar maradni, ám maradjon.
Orsi nem tudja, de én megmondom neked hogy állnak a dollárkötvények máshol
USA 2,7%
Brazil 4,35%
Mexikó 3,9%
Török 5%
Lengyel 4,2%
Ezeket a számokat a magyarhoz képest azt hiszem nem kell kommentálni
a nominális hozamot nincs értelme hasonlítgatni. Amikor 6%-on tudtunk régen kibocsátani akkor 5% volt az amerikai állampapír. Ma Magyarország felárat tekintve sokkal drágábban jut hozzá forráshoz mint 1996-2008 között bármikor
Gondolom az akkor lesz, amikor a 245-ös eurhuf árfolyam 1%os kamatszint mellet. Szép világ lesz, 135 forint lesz a dollár. Szerintem minden pénzem átrakom ott majd dodóba. :)
2,97 lett a hozam a mai aukción
-
ha már tegnap 5szörös és 325feláras volt a végső kibocs dollár alapon úgy h befire nem vagyunk ajánlva semelyik hitelminősítőnél ...
Nem tudtad, hogy a devizahitel hibás termék és csak forintban szabad eladósodni?
1,81-es eurusd-nél valahogy nem a dollár erősödése fog eszembe jutni :o)
Igazából egy 2014. januárjában lejáró 1 milliárd értékű 4,5% kamatozású 10 éves EUR kötvényt fog kiváltani a kormány. 2014 májusában meg egy 0,5 milliárd GBP kötvény fog lejárni 5,5%-on.
Nincs értelme más országokkal hasonlítgatni Magyarországot, csakis korábbi önmagához.
Lehet nézegetni az USD kötvények hozamait, függ a lejárattól is.
1999-ben 750 ezer USD-t évi 6,5%-ért kaptunk 7 évre.
2005-ben pl. 4,75%-ért tudtunk kibocsátani USD kötvényt 1,5 milliárd értékben 10 évre.
2010. január 29-én IMF megállapodással a nyakunkban 10 éves futamidőre 6,25%-on szakértő Bajnai Gordonnal.
2011-március 6,375% 10 évre és 3 milliárd USD
2013. február 5,375% 10 évre és 2 milliárd USD.
Azt mondja pf, hogy hozamfelár - amit rá kell fizetnünk USA-ra - csökkent 2013. februárhoz képest.
http://www.akk.hu/object.0ce0305b-9290-4bfe-92f7-a3c2719359d0.ivy
Még szerencse, hogy egy ekkora szaktekintélytől mint te tanulhat szegény...
De mit is?
pedig elég egyszerű a kérdés:
shortolnál e dollárt a következő 10 évre?
a lentiek alapján igen, nagy tétben is akár
egyszerű lesz eldönteni kinek mennyi fogalma van, 2023-ban meg kell nézni a usd/huf árfolyamot
ha gondolod a következő 1-2 év dollár gyengülés során végig nyomhatod ide a győzelmi jelentéseket, de kérlek ne hallgass el akkor se, amikor majd meglepődsz, hogy nyomda ide, nyomda oda, a dollár erősödik éveken át, az árfolyam meg tör fel mint a gejzír...
hsz-edből egyvalami egyértelmű: fogalmad sincs se a gazdaságról, se a pénzügyről, se a tőzsdéről.
Illetve, mekkora kamatért bocsátanak ki dollárkötvényt.
Kell a pénz nagyon a választások előtti osztogatásra, mindegy milyen áron.
Légyszi, keresgélgessed össze, hogy a világ normális részén mennyi kamatot adnak egy dollárkötvényért!