Zártam a shortot 800 felett picivel. Megvan az ebédre való
Zártam a shortot 800 felett picivel. Megvan az ebédre való
Azért megy itt szenvedés rendesen,köbö gólyaphos a levegőben...
talán számomra mi viszi fel az usa indexeket...aki itt zár shortot, eléggé megkésett...itt meg longot nyitni...szintén megkésett...
usa olyan, mint a szépen sminkelt sarki nő, aki kelleti magát, de sokan tudják róla, hogy szifiliszes...
mindig puffog az összes kisbüfi, lázad.
Semmi nem jó neki. Ezért nem tud keresni a tőzsdén. beviszi a kereskedésbe a magánéleti gondjait, meg a reálgazdaságot.
És állandóan mérgesek valamire.
az, hogy az usa helyzete jottányit sem javult mondjuk 2011 aug-hoz képest...totál eladósodott, ehhez képest minden ath-n, sőt naponta új ath-k...röhejes.
Ne butítsátok már a népet!
Mi a szégyen a tőzsdén egy 1800as árfolyamba SP esetében??
nézőpont kérdése...szvsz az 1800-as snp a szégyen...majd a tapír ad neki, csak kérdés honnan indul lefelé...
de 3 hónapig jár...aug-ban járt le a "sétálóidőm", utána regisztrálhattam, most jár le...
Nem csak három hónapig jár? -legalábbis nekem addig adták vagy ez önkormányzati segély?
Hu de hosszúkat írtok. Ami 7-10 sornál hosszabb azt nem olvasom én el.
Szóval ott a beruházásról írsz.
Beruházás előre nem fog elindulni. Előtte a makrok javuljanak. Minek beruházni, ha még eddig nem voltak jó számok? Majd a fogyasztásból beruháznak, meg a beragadt tételek, ingatlanok kivétele után.
amúgy a látens gyurcsányistáknak mondhatsz amit akarsz..
Magyarország adósságszerkezete nem jó..ezen faragtak..sok a külső és devizában nyílvántartott adósság..a kozéprétegek az alacsonyabb adó miatt megtakarításnak veszik a huf-os államkötvényeket..a mató féle csomag is kiváltott sok devizahitelt..
A gdp arányos adósság nem drasztikus..sztem nem is kell csökkenteni magát az adósságot hanem a GDP-t kell növelni..a vállalati hiteleknél azért feltételezzük nem működési költségre költik hanem nyereséget hozó beruházásokra..egy beruházás megtérülése 6-10év..
Fidesz sokat bénázik a kommunikációja csapnivaló de a legjobb alternatíva a jelenlegi komcsilibsi tolvajbandák között.
http://www.origo.hu/gazdasag/20130830-het-ev-utan-eloszor-noni-kezdtek-a-beruhazasok.html
http://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/epi/epi21309.pdf
http://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/ipa/ipa21309.pdf
igen alakulnak a dolgok..de még a szerkezetátalakítás egy része hátra van..
Matolcsi csomag nagy része beruházásra ment és hitelkiváltásra.
Adolf H (geb. Schicklgruber, 1889.04.20.) is sok sikert felsorolt....egy darabig...
hát képzeld 48 évesen, két egyetemi diplomával, doktorátussal nem megyek fizikai közmunkára...ami nem is éri meg, mert itthon 3-an megebédelünk 1000-1200 ft-ból, a városban a manü mindenütt legalább 750-850 ft....egy hétig csak az ebédemre dolgoznék...és a közmunkaból nincs perspektíva, ha letelik a 6 hónap, megint csak közmunkásnak mehetsz, és úgy olvastam, a közmunka a nyugdíjidőbe se számít
Látom, sok sikert felsoroltál.
Engem ebből összesen egy szám érdekel (pontosabban ebből nem, mert nem írtad le), mégpedig a beruházások növekedése vagy csökkenése.
Megmondom miért. Lehetnek itt bármilyen számok, ha nincsenek beruházások, csak ideiglenes a dolog. Szerintem azért ebben egyet tudunk érteni.
Namost, a beruházási rátának kb 5%-on kellene állnia ahhoz, hogy azt mondjam, 0%. Miért? Mert ebben a számban benne van ám az amortizálódó épületek, berendezések pótlása is. Az 5% azt feltételezi, hogy 20 évente cserélünk le valamit. Gondolom azzal egyet tudunk érteni, ez egy óriási szám. Persze, mondjuk ingatlannál nem, bár azt hiszem, ott is rá kell költeni 2-3%-ot az állagmegóvásra, de ezt nem tudom pontosan.
De mondjuk az autóknál a 20 év értelmetlenül sok, számtech, és bármilyen műszaki területen értelmetlenül sok, és úgy általában értelmetlenül sok.
De én rendes vagyok, a 20 évet már elfogadom nullának. Ezt gondold végig...
mivel szűkebb pátriámban évek óta semmilyen fejlesztés sincs, ezért a közeli, de pár évre előretekintő jövőben sem lehet itt semmilyen lehetőségre számítani..
Bocsi..
Euroman sérelmeit nem tudom bevonni a magyarországi makro számokba.
csepp az óceánban.
Na meg reálpiaci tényező. Én a jövőbe hiszek, nem abban, hogy Euroman egy éve nem vállal munkát.. mert azt mondtad közmunkára mehetnél, nem mész. inkább keseregsz.
Na ebéd.
igen, orsós pl havi 372ezerrel többet visz haza, házelnök 510-zel....egyébként lehet, hogy az álláskeresési támogatás is kedvezőbben adózik...már nem éri meg utánanéznem, mert már csak péntekig kapom, utána a nyilvántartásokból is törölnek...akaratomon kívül fogom javítani a statisztikát...viszont szégyellem magam, mert szja-t nem fogok fizetni, a semmiből ugyanis nem lehet vonni...