Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sakk vb

Re: nincs cím

#676561 birkanyiiroo Előzmény: #676515

Huh, közben visszaértem... szépen kijátszották az első 40-et. Nagyon töpreng Carlsen, a teljesen széttört sötét gyaloglánc miatt lehet talán egy hajszálnyi esélye a győzelemre... talán!

A sötét állás meg teljesen elrobogott Anand 16. lépésbeli királyhúzása óta... a király viszont azóta is mozdulatlanul ugyanott áll... :)

#676515 banyaiz Előzmény: #676509

Még az sem biztos, hogy 2 gyalog előny megérte volna bástya futó cserét. Közben sakkot is adhatott volna Anand.

#676509 Dioka Előzmény: #676505

Az a baj, hogy hiába támadod mindkét gyalogot! Lép egy a5-öt és ha viszed a h7-et, utána Bh5-tel kapom a h2-det, mert lóg a futód is! Utána futó+gyalog a bástya ellen nem elegendő kompenzáció. Elhullanak a gyalogok és sötét nyer! ezért nem ment bele!

#676508 banyaiz Előzmény: #676502

Egy sörmeccsen biztos bepróbáltam volna, de hát két bástya szemben a futó bástyával nem biztos , hogy sok jóval kecsegtetett volna. :)

#676505 banyaiz Előzmény: #676501

Hatalmas kockázat lett volna szerintem is, bár csak koca szinten szoktam sakkozni. Túl nagy itt a tét ehhez.

#676502 birkanyiiroo Előzmény: #676498

ezen én is ugyanígy elmorfondíroztam az előbb!! nem lehetetlen, hogy bepróbálja, bár Anand is készülhetett rá valamivel.

na míg írtam, látom, hogy nem próbálta be... :)

#676501 Dioka Előzmény: #676498

futó+1 gyalog lehet, hogy túl nagy kockázat! Nagyon hátul vannak még a gyalogok!

#676500 Dioka Előzmény: #676495

Mint logikus lépést írtam! Nem feltétlen ez volt a legjobb, de ezt már tényleg nem tisztem eldönteni, hisz akkor már játszhatnék én is ott! De valamiért nem én játszok! Ki érti ezt! :)

A kommentet nem követem a cégnél nincs hang a gépemen :)

Amúgy bocs, ha úgy tűnt rádszólok, eszem ágában sem volt! Nem volt ilyen célom! Hogy én mit léptem volna azt nem tudom. Ami biztos, hogy nemigen sáncoltam volna én sem amiatt, amit leírtam. Valszeg a d8 futóval léptem volna és utána próbáltam volna meg kiszabadítani a bástyát. De ez már csak történelem! tényleg nem akartalak megbántani, bocs!

#676498 banyaiz Előzmény: #676495

Magnus bástya d1-d7 üti futót sakk , király üti bástyát , bástya f4 f7 sakk levehetné a g7 gyalogot és a bástya támadná az a7 gyalogot és futó bástya együtt a h7 gyalogot.

Ezt játszanám , de gondolom már kiszámolta 20 lépésre előre, hogy ez biztos bukta. :) Viszont izgalmas lenne. :)

Illetve ezt akkor kellett volna mikor f1-en volt még a bástyája. Most már nem jó így, hogy lépett egy f1-f4-et közben. Gondolom amúgy sem lett volna nyerő. :)

Szoros eddig 4 döntetlen ha jól tudom.

Anandnak szurkolok inkább Lékó az egyik segítője.

#676495 birkanyiiroo Előzmény: #676493

:) Látom te is ezt lépted volna... :)))

A "logikus" lépések a "line"-on jelennek meg, valamint a jobboldali vidkomment elemzi őket... ez nem volt köztük... :)

Ettől még lehet logikus, mint ahogy az is... azon meg ne húzd fel magad, ha én nem értek valamit. :) Ha előtte beírod mint ötletet, akkor rendben lett volna hogy (utólag) rám szólsz.

#676493 Dioka Előzmény: #676485

Mit nem értesz rajta? Teljesen logikus lépés!

Vezér nincs a táblán, így nem kell mattól tartania. Sáncolni már felesleges, mert a végjátékban a királlyal úgyis jönni kéne közép felé. Így meg nyitotta a bástya útját. Sötét színű futó sincs, így az sem tudja piszkálni!

Viszont idővel akár fenyegető is tud lenni egy esetleges Kf6-e5 és azonnal a centrumban van lesegetve az e3 gyalogot!

vagy az is lehet, hogy r…

#676485 birkanyiiroo

vagy az is lehet, hogy rövidet akart sáncolni aztán véletlenül kiesett a kezéből a király e7-re, erre le kellett állítani az órákat amíg tisztázzák a dolgot... aztán végül ott kellett hagynia??... :))

#676481 birkanyiiroo Előzmény: #676477

Anand királylépése teljesen kész... :)) ha 10 évig gondolkodok, akkor sem ezt léptem volna..:) lehet, hogy ezért játssza Anand a döntőt és nem én? :D

#676474 birkanyiiroo Előzmény: #676455

M. úgy döntött, hogy inkább kezdjék elölről... kicsit kevesebb figurával... evaluation: 0 ... hmm, érdekes fejlemény.

#676459 birkanyiiroo Előzmény: #676455

Tervmódosítás Anandnál (?)... haderő-összevonás indul a világos királyszárny ellen, vagy csak helyet készít az a-gyalognak a felvonuláshoz?