ne zavard össze önigazol..nem tudom hova készül annyira nem követem..de ha menni akar valaki menjen..majd rájönnek minden országban túristának jó lenni...de más ha ott vagy..és a kötelességekből is ki kell venned a részed..
osztrák dögunalmas falukban tud csak az átlagmagyar ingatlant venni..ahol gyüttment vagy és ahol mindenki figyel mindenkit és egyből feljelentenek...Európa más országaiban nagyságrendekkel másabbak az árak. Usában lehet venni gyufa-szál házakat...
Vannak kozmopolita emberek..pl a zsidóknak nem okoz gondot máshol élni..általában gyökértelen emberek tudnak könnyen elszakadni..
Nekem hiányozna az ibolya az orgona a gyöngyvirág az akác a hárs illata..az itteni gyümölcsök zöldségek illata.. a lecsó a töltöttpaprika..a rántotthús..a Balaton..a magyar táj.. hogy csak az egyszerű dolgokat mondjam..de nem is beszélek az ősök sírjáról..a hagyományokról..nekem ne hozza mikulás a karácsonyfát..hozza azt csak a jóöreg jézuska...és ha lehet essen közben a hó.
A magyarhoz hasonló őszinte és közvetlen emberi kapcsolatok is ritkák európában..
Az emberek ostobák..jó alanyaik a politikusoknak..túl nagy teret kap a gondolkodásukban a politika..