Regisztráció Elfelejtett jelszó

Felhasználók hírei

Re: AT

#676251 prospero Előzmény: #676228

"Nézd meg a 2010-es Jobbik programot!"

"saját program híján abból ollózták ki a számukra tetsző ötleteket."

Tehát állításod szerint az Orbán kormány megvalósította a Jobbik programjának nagy részét. Ismét kérdezem: akkor miért is a Jobbikra "kell" szavazni, amely pártnak szerinted nem kellene kormányra menni, mert akkor buknak, illetve így nincs is esélyük programjukat saját maguk által megvalósítani illetve mivel nincsenek kormányon programjukat a Fidesz valósítja meg?

"Ezt a "kormányzást" .... nem olyan nehéz felülmúlni. "

Látom :-) Mivel az előző hozzászólásodban beismerted, hogyha kormányra mennek akkor bukik a párt... Na most, miért is buknának, ha ezt a kormányzást - amit szerinted nem nehéz felülmúlni - felülmúlják??

Egyébként pontosan jól látod a Jobbik szerepét. Kritizálja a baloldalt, kritizálja az Orbán kormányt, ami a Jobbik szavazóknak felettébb kényelmes álláspont egészen addig, amíg nem kerül hatalomra a Jobbik és nem kellene megmutatni, hogy akkor ők hogyan is csinálnák mindezt. És ahogy pontosan ráéreztél... akkor már őket kritizálná mindenki... és mivel ők is csak emberek és a közérdek és a magánérdek valamilyen keveredése mentén kormányoznának... buknának is... ha koalára mennek...bármilyen "jószándékú" pártnak is tűnik... kormányon beszarnának...

#676239 walex Előzmény: #676056

Közbiztonság terén nagyságrendekkel többet tettek az emberekért, mint bárki más az elmúlt évtizedekben.

A kormányzati szereplők nagy ívben tojnak és tojtak a témára. Vidéken egyre több a lopás, de a trafizás az megy gőzerővel, mert hát nagyon a szívükön viselik a biztonságos vezetést, nehogy valakinek ebből baja legyen és még csak véletlenül sem a pénzbeszedés a célja a december közepéig tartó trafi láznak se.

Nem úgy kell a közbiztonságot javítani, hogy lépésről-lépésre egyre feljebb viszik a szabálysértési értékhatárát, ahogy tették,ami most épp 50 ezer.

#676228 walex Előzmény: #676051

Ember! Nézd meg a 2010-es Jobbik programot!

Ismét leírom, a barátaid saját program híján abból ollózták ki a számukra tetsző ötleteket.

A választások előtt kb. 2 héttel csináltak egy "programot", sok hülye pedig biankó programra szavazott, mert addig nem volt ismert, hogy milyen konkrét lépésekre is készülnek.

Ezt a "kormányzást" (nevezzük annak), amit a Fidesz/MSZP művelt az utóbbi 2 évtizedben, nem olyan nehéz felülmúlni.

#676062 Ibiza Előzmény: #676056

"A rendőrségnek van pénze rengeteg traffipax megvételére, de a közrend fenntartására pl a 8. kerületben nincsen."

demagóg buta duma..ismerem nyóckert..évek óta nem hallottam kocsifeltörésről sem..éjjel sok rendőrautót láthatsz és párban járnak gyalogos járőrök..megtermett legények..bemennek a legsötétebb helyekre..nem beszélve a kerületőrökről..

Re: nincs cím

#676061 Ibiza Előzmény: #675984

olyan vagy mint a gyógypedagógus..iszonyat türelmed van..nem látod kikkel beszélsz?

közép-kelet eu gdp-k

#676057 Dr. ursi

http://www.portfolio.hu/gazdasag/felrobbant_a_roman_gazdasag.191739.html

A vártnál is nagyobb lendülettel növekedett tovább a román gazdaság a harmadik negyedévben: az előző év azonos időszakához képest 4,1 százalékkal bővült a gazdaság, míg a piaci konszenzus 3,5 százalék volt. A szlovák gazdaság a várt ütemben növekedett, a korábbi éveknél jóval szerényebb ütemben, 0,9 százalékkal. A cseh gazdaság viszont mégsem jött ki a recesszióból, és a várt kisebb csökkenéssel szemben újból 1,6 százalékkal esett vissza éves alapon a gazdaság.

http://www.portfolio.hu/img/upload/2013/11/hosszabbgdp-20131114.png

#676056 Ricsi Előzmény: #676051

Mert ők tényleg az emberekkel foglalkoznak.

Van egy gárdájuk, ami elmegy oda, ahol a rendes embert vegzálják, és védik őket. Emellett még sosem verekedtek (kivéve, ha őket megtámadták). Számomra ez szimpatikus, és szeretném, hogy egy ilyen értékrendű párt legyen a parlamentben.

Tudom, ti nem, mert bár 2-3 hét alatti rendet ígértetek, itt olyan qupi van az országban, hogy rettenet. A közbiztonság pl 0, és nem is látok semmilyen érdemi lépést ennek rendbehozatalára.

A rendőrségnek van pénze rengeteg traffipax megvételére, de a közrend fenntartására pl a 8. kerületben nincsen.

Persze, értem én, sokkal egyszerűbb a rendes, becsületes embereket vegzálni, mint a bűn ellen harcolni. És ebből még bevétel is van, abból meg nincs.

Engem nagy ívben nem érdekel a pártok programja, mert úgysem valósítják meg. Nem sorolom fel azt a rengeteg baromságot, amit a fidesz mondott 3-4 éve program címen, de szinte semmi nem valósult meg belőle. Pl a 2-3 hét alatti közbiztonság javulás sem.

#676051 prospero Előzmény: #675989

Azt hittem, hogy egy pártnak az a lényege, hogy képviselje és megvalósítsa szavazói ptogramját. Ezzel gyakorlatilag elismerted

A. A Jobbiknak nincs érdemleges programja amit megvalósíthatna,csak protest szavazat gyűjtő

B. Ha van is, kormányra kerülve sem tudja megvalósítani elveszíti bâzisát

C. Ha meg tudja valósítani akkor is elveszíti bázisát mivel kormányra került.

Ezek után meg tudnád mondani, hogy miért szavszzon bárki is a Jobbikra. Mert jobban kormányozni nem tudnának. Te magad ismerted el a fenti hozzászólásodban...r

#675994 Tapasz Előzmény: #675992

És miből lesz fenn tartva az a stadion? A Haladás fc által értékesített jegyekből? Majd szépen lepukkan, azt kész. Gondolom az önkormányzat felvesz majd hitelt, a kormány meg majd kifizeti, széterítve az adósságot az országon. 10 éve ez megy a jobbos önkoriknál nem?

#675992 Tapasz Előzmény: #675982

Építsen Szombathely az ottaniak befizetett adójából stadiont. Ja, hogy az nem elég. Akkor ne építsen. Az állambácsi meg mi vagyunk mindannyian.

#675990 walex Előzmény: #675983

Igen ám, csakhogy nem 50-50%-ban mondják, hogy ez a nyomvonal ökörség, hanem bőven 8x%-a mondja. Én valahogy nem a lézer féle "tapasztalt" (értsd: soha életében még nem dolgozó) politikai hátszéllel rendelkező szakértőknek hiszek, hanem azoknak, akik már évtizedek óta ebben dolgoznak, látják az összefüggéseket.

#675989 walex Előzmény: #675981

Jobbik ha koalícióra lép akár a Fidesszel, akár az MSZP-vel a következő ciklusban, akkor az lesz számukra az utolsó ciklus a Parlamentben, mert a szavazóik el fognak tőlük fordulni. Hidd el, ezzel nagyon is tisztában vannak.

Másrészt mielőtt elkezdenéd nyomni a tipikus Fideszes riogatást (amikor elfogynak az érvek, mert nemhogy jobban teljesítés, de siker sincs, ezt hallani minden fideszestől), hogy összeállnak a szocikkal. Nézd már meg az elmúlt 8 év eseményeit, de elég csak 2010-ig visszamenni, amikor a magukat bal és jobboldali médiák kéz a kézben nem győzték gyártani a Jobbik fikázó cikkeiket, hogy azok a választáson minél kisebb eredményt érjenek el.

De ott a 2009 őszi titoktörvény szigorítás Fidesz-MSZP koprodukcióban. Előtte szinte semmiben nem tudtak megegyezni, de abban igen, hogy ha jönne egy új párt (amiben nem az ő kutyáik ülnek) és bele tekintenének az elmúlt évtizedek mocskaiba, akkor egyáltalán ne legyen könnyű dolguk. Persze az idő megszépíti az emlékeket, de nem volt ez olyan régen...

Sokkal nagyobb esélye van egy Fidesz-MSZP koalíciónak, hogy védjék az elmúlt évtizedek tettei után egymást, mint annak, hogy bármelyik komcsi párttal összeálljon a Jobbik.

#675988 prospero Előzmény: #675883

"ezzel a legjobban teljesítő országgal."

Tegyük hozzá, korábbi önmagához képest legjobban teljesítő országgal.

Ha már a sok okos, keresi a viszonyítási pontot, hogy mihez képest teljesít jobban az ország.

#675987 prospero Előzmény: #675935

Nem érted. Teljesen mindegy, hogy mit csinálsz, mit építesz. Kátyúzol, vagy stadionozol vagy bármi mást. Van 10 milliárdod amit elkölthetsz. Mitől érzed úgy, hogy a városod fejlődött? Díjazod-e szavazattal, hogyha bemész az önkorihoz ügyet intézni, akkor kedvesek veled. Vagy ez az elvárás. A természetes. De kérdésem, hogy eszedbe jut-e, hogy csak azért mert a hétköznapi dolgok jól mennek szavazz a jelenlegi vezetésre... nem érzed úgy, hogy valami plusz kell... egy térfelújítás, egy új játszótér, egy új bölcsöde, egy stadion... ahhoz hogy úgy érezd fejlődik a településed?

#675986 prospero Előzmény: #675782

És egy ilyen szabály vajon mennyire tenné vonzónak a magyar üzleti környezetet, ahol törvényileg köteleznék a vállalatokat, hogy piaci érdekeik ellen menjenek? :)

#675985 prospero Előzmény: #675917

Soha nem mondtam, hogy senki más nem érheti el a kormányzó többséget, vagy hogy bárkinek aki itt nem ért egyet a kormánnyal, a Fideszre kell szavaznia.

De itt sokan állítják, hogy nem sírják vissza a ballibákat a hatalomba. Tényleg nem?

Ha sem Fidesz, sem MSZP nem szerez abszolut többséget 2014-ben, koalíciós kényszer van.

Milyen koalíciók születhetnek:

Fidesz-Jobbik koala: ennek eredménye - szigorúan szerintem - az ország elszigetelése, kiközösítése ahogy osztrákokkal tették...MSZP hatalomra kerül legkésőbb 2018-ban, ha addig nem tudják a kormányt megbuktatni

MSZP-Jobbik koala: visszasírtátok az MSZP-t a hatalomba

Fidesz-MSZP koala: visszasírtátok az MSZP-t a hatalomba

LMP baloldali rendszerkritikus ökopárt, ha bekerül nem számítok rá, hogy koalára menne bárkivel...de persze lehet, hogy bárkivel koalára menne, akár a Fidesszel is... én legalább nem vagyok olyan vak, hogy kizárjam a lehetőséget.

#675983 prospero Előzmény: #675921

Ezekben a szakértőkben az a legjobb, hogy az egyik szakértő szerint nem ez a helyes nyomvonal... a másik szakértő szerint meg ez a helyes nyomvonal. Te meg én, meg nem vagyunk szakértők, hogy igazságot tudjunk tenni.

#675982 prospero Előzmény: #675839

Igen... itt van az anomália... amire rá akartam világítani. Stadionellenesség van általában, - illetve sokan stadionellenességre akarják hangolni az embereket -, de ha megkérdezik a szombathelyi polgárt, hogy kap 10 milliárdot állam bácsitól, ha a város épít egy szép stadiont, szabadidőparkkal, játszótérrel, éttermekkel, más szórakozási lehetőséggel... akkor nem fogja azt mondani, hogy nem kérem...inkább fordítsák az ország más helyszínein kátyúzásra... főleg, ha a választó arra számít, hogy ez helyi családoknak is munkát fog adni...

#675981 prospero Előzmény: #675914

Mondtam már Neked... ballibáknak semmi sem drága... Jobbiknak pedig érdemesebb egy gyengébbnek tűnő ballibákkal koalára menni, hogy programjukból több mindent megvalósítsanak, mint egy ledaráló Fidessszel.

Jobbik rendszerkritikus. Támadja a Fideszt és támadja a ballib oldalt is. De mi van, ha ők lesznek a mérleg nyelve... azon kívül persze, hogy királyság a számukra... (az anyagi és ideológiai támogatóik illetve) szavazóik vajon elnéznék nekik, ha nem csinálnak kormányváltást, nem lépnek kormányra, ha lehetne??? Megengedheti magának ezt a luxust a Jobbik? Szerintem nem.

Ha pedig a Fidesszel megy koalára, abban biztosak lehettek, hogy Európa kiközösít minket.

Ez korántsem hülyeség, hanem mindkettő valós alternatíva. Egyik jobb, mint a másik. Ha már Jobbik.